Η ESET ανακοίνωσε τη διάθεση του νέου ESET Security for Microsoft SharePoint Server. Πρόκειται για μια νέα πρόταση στη σειρά προϊόντων server της ESET, που απευθύνεται στις επιχειρήσεις κάθε μεγέθους που χρησιμοποιούν servers SharePoint, καθώς έχει σχεδιαστεί για να διασφαλίζει την προστασία των ευαίσθητων εταιρικών δεδομένων και των περιουσιακών στοιχείων που βρίσκονται αποθηκευμένα στην βάση δεδομένων του Sharepoint.

Το ESET Security for Microsoft SharePoint Server προστατεύει όλο το λειτουργικό σύστημα του server καθώς και την βάση δεδομένων του σε πραγματικό χρόνο, διατηρώντας υψηλό επίπεδο ασφάλειας απέναντι στις κυβερνοαπειλές που στοχεύουν στην πρόσβαση τους σε σημαντικά αρχεία.  Επιπλέον, η τεχνολογία της ESET προσφέρει αποδεδειγμένη εξοικονόμηση πόρων συστήματος προκειμένου να επιτελούνται οι ζωτικής σημασίας εργασίες του server.

Το προϊόν παρέχει προστασία antivirus και antispyware, φιλτράρισμα βάσει κανόνων, σύστημα αναγνώρισης ομαλής λειτουργίας, το ESET SysInspector καθώς και το ESET SysRescue. Η λύση ESET Security βοηθά τους διαχειριστές στην εφαρμογή σύνθετων πολιτικών ασφάλειας ώστε να κάνουν σάρωση on-access σε πραγματικό χρόνο, προγραμματισμένη καθώς επίσης και κατΆ απαίτηση ολόκληρης της βάσης δεδομένων του SharePoint. Με δυνατότητα απομακρυσμένης διαχείρισης χάρη στο ESET Remote Administrator, η λύση περιλαμβάνει επίσης φιλτράρισμα βάσει κανόνων, συμπεριλαμβανομένων και των κριτηρίων «real file type», που αποσκοπούν στην αυτοματοποίηση της διαχείρισης του ελέγχου.

 «Αν δεν υπάρχει ένα επιπλέον επίπεδο προστασίας, οι χρήστες μπορεί κατά λάθος να «ανεβάσουν» επικίνδυνα αρχεία στο SharePoint Server θέτοντας σε κίνδυνο όλη τη βάση δεδομένων. Η νέα λύση της ESET έχει σχεδιαστεί με την ίδια λογική του ESET File Security for Microsoft Windows Server, με την προσθήκη ενός ειδικού χαρακτηριστικού για την προστασία του SharePoint.»  σημειώνει ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer της ESET.

Πλεονεκτήματατου ESET Security for Microsoft SharePoint Server

Antivirus και Antispyware – Εξαλείφει κάθε είδους απειλές, όπως ιούς, rootkits, worms και spyware. Προσφέρει σάρωση των δεδομένων σε πραγματικό χρόνο διαθέτοντας ως επιπλέον χαρακτηριστικά την κεντρική ασπίδα (resident shield) και τη σάρωση on-demand. Οι προγραμματισμένες καθώς και οι κατ απαίτηση σαρώσεις είναι εφικτές σε οποιοδήποτε αποθηκευμένο αρχείο που περιέχεται στη βάση δεδομένων του Sharepoint.   Το ESET Self-defense εμποδίζει το κακόβουλο λογισμικό και τους μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να απενεργοποιήσουν την ασφάλεια του συστήματος.

Φιλτράρισμα Βάσει Κανόνων – Το όνομα, το μέγεθος αρχείου καθώς και το είδος είναι κάποια από τα φίλτρα που μπορούν να ορίσουν οι διαχειριστές για την τελειοποίηση της προστασίας. Οι διαχειριστές έχουν την δυνατότητα παρακολούθησης της συμπεριφοράς των χρηστών καθώς και το δικαίωμα παρέμβασης κατά το «ανέβασμα» συγκεκριμένων αρχείων στη βάση δεδομένων του SharePoint.

Χαμηλές Απαιτήσεις Συστήματος – Αποδεδειγμένη προστασία με χαμηλή κατανάλωση πόρων συστήματος για την ομαλή λειτουργία του server.

Ομαλή Λειτουργία και Αναγνώριση Aπόπειρας Διείσδυσης– Προστατεύει το πρόγραμμα ενάντια σε μη εξουσιοδοτημένη απεγκατάσταση, αναγνωρίζει το λογισμικό του server, όπως Microsoft SQL Server και Microsoft IIS, και ανιχνεύει τους ρόλους του server. Το αποτέλεσμα είναι μικρότερος φόρτος, καθώς εξαιρούνται κρίσιμα αρχεία συστήματος από την σάρωση σε πραγματικό χρόνο. Επίσης εντοπίζει τον λογαριασμό χρήστη που κινείται επιθετικά προς τον server.

ESET SysInspector – Επιτρέπει την εις βάθος ανάλυση του συστήματος για τον εντοπισμό πιθανών κινδύνων ασφάλειας.

ESET SysRescue – Επιτρέπει τη δημιουργία ενός bootable μέσου με την εγκατεστημένη λύση ασφάλειας για τον καθαρισμό malware και την αποκατάσταση των λειτουργειών του συστήματος.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επισκεφθείτε τη σελίδα: ESET Security for Microsoft SharePoint Server