Η επόμενη έκδοση του EMC Isilon OneFS θα προσθέσει νέα επίπεδα απόδοσης, συμμόρφωσης και προστασίας

Νέα πρωτόκολλα εξασφαλίζουν ακόμη μεγαλύτερες επιλογές Object Storage για τους πελάτες

Τα κυριότερα σημεία:

  • Αναβάθμιση για το λειτουργικό OneFS των Isilon scale-out NAS της EMC, με στόχο ακόμη υψηλότερο επίπεδο αποδοτικότητας και συμμόρφωσης, με παράλληλη υποστήριξη των workflows επόμενης γενιάς (cloud, big data analytics και mobile).
  • Η ενοποίηση με την πλατφόρμα EMC ViPR Software-Defined Storage προσφέρει πρόσβαση σε object storage APIs από Amazon S3, EMC Atmos και άλλα, παρέχοντας υποστήριξη σε cloud-based εφαρμογές και workflows.
  • Η Isilon θα προθέσει το Hadoop HDFS 2.0, ώστε να δώσει δυνατότητες Big Data analytics, και υποστήριξη Pivotal HD.

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου EMC World 2013, η EMC ανακοίνωσε ότι ετοιμάζει την επόμενη έκδοση του λειτουργικού των scale-out NAS, EMC® Isilon® OneFS®. Πατώντας επάνω στο πετυχημένο ντεμπούτο του OneFS 7.0 (“Mavericks”), στα τέλη του 2012, η επόμενη έκδοση του κορυφαίου λειτουργικού Isilon θα βοηθήσει τους πελάτες της EMC να τιθασεύσουν ακόμη καλύτερα τη δύναμη των Big Data. Η νέα έκδοση θα περιλαμβάνει επιπλέον δυνατότητες data deduplication, ελέγχου και προστασίας των δεδομένων, καθώς επίσης και βελτιώσεις σε επίπεδο object-oriented storage, Hadoop HDFS 2.0 και Syncplicity®. Οι νέες αυτές προσθήκες θα δώσουν τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να βελτιώσουν ακόμη περισσότερο τα – ήδη εξαιρετικά υψηλά- επίπεδα επεκτασιμότητας (scalability) και απόδοσης των συστημάτων Isilon, ώστε να ικανοποιούνται οι όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις της επόμενης γενιάς των cloud-based εφαρμογών Big Data analytics, και των mobile εφαρμογών ή workflows.

Το τοπίο στα εταιρικά συστήματα storage αλλάζει ταχύτατα, καθώς στις κλασικές απαιτήσεις του IT για την προστασία των δεδομένων, την ασφάλεια των συστημάτων και τις υψηλές επιδόσεις, έρχονται να προστεθούν και εκείνες της διαχείρισης ενός τεράστιου όγκου unstructured “big data”. Οι λύσεις Isilon scale-out NAS, οι οποίες εδώ και καιρό αποτελούν πρότυπο συστημάτων με άπειρες δυνατότητες επέκτασης, πολύ υψηλές επιδόσεις και απλές λειτουργίες διαχείρισης, θα ενσωματώνουν πλέον και χαρακτηριστικά λειτουργίας, προστασίας και συμμόρφωσης τα οποία θα επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν την τρομακτική δύναμη των big data, και ταυτόχρονα να ικανοποιούν τις αυστηρές απαιτήσεις των εταιρικών συστημάτων ΙΤ μεγάλης κλίμακας.

Η επόμενη έκδοση του EMC Isilon OneFS θα προσφέρει νέα πλεονεκτήματα στους πελάτες

Πιο αποδοτικό storage – Προκειμένου να είναι σε θέση να υποστηρίζει ακόμη πιο απαιτητικές εφαρμογές και workloads, η επόμενη έκδοση του Isilon OneFS θα δίνει τη δυνατότητας στους υπεύθυνους των συστημάτων storage να ορίζουν μια για πάντα (set-and-forget) ένα σετ κανόνων deduplication σε επίπεδο block, καλύπτοντας από μεμονωμένα directories μέχρι ολόκληρα storage pools. Έτσι, έχοντας στη δθιάθεση τους έναν αυτόματο τρόπο για να αυξήσουν ακόμη περισσότερο την αποδοτικότητα των συστημάτων storage, οι οργανισμοί θα είναι σε θέση να μειώσουν ακόμη περισσότερο το λειτουργικό κόστος χωρίς, φυσικά, καμία παραχώρηση σε επίπεδο επιδόσεων, οι οποίες παραμένουν οι κορυφαίες της αγοράς.

Βελτιωμένο επίπεδο ασφάλειας και συμμόρφωσης – Η επόμενη έκδοση του OneFS θα συνοδεύεται από σημαντικές βελτιώσεις σε επίπεδο κανονιστικής συμμόρφωσης. Το Isilon OneFS θα ενσωματώνει την υποστήριξη του EMC Common Event Enabler (CEE), δίνοντας πρόσβαση στις κορυφαίες εφαρμογές audit της αγοράς, ώστε να είναι δυνατή η καταγραφή κάθε είδους πρόσβασης σε κάποιο αρχείο δεδομένων (μέσω πρωτοκόλλων SMB/CIFS), να γίνεται πιο εύκολη η δημιουργία αναφορών και να εξασφαλίζεται η συμμόρφωση με κανονιστικά πλαίσια όπως το Sarbanes-Oxley και το HIPAA.

Εκτός από αυτά τα νέα χαρακτηριστικά του OneFS, η πλατφόρμα Isilon θα περιλαμβάνει πρόσθετες βελτιώσεις στο λειτουργικό της, με στόχο να διευκολύνει τους πελάτες κατά τη μετάβαση τους σε εφαρμογές και workflows επόμενης γενιάς, όπως η πρόσβαση σε cloud-based δεδομένα, τα Big Data analytics, και το mobility.

Καθώς οι πελάτες χτίζουν αυτές της εφαρμογές επόμενης γενιάς, αναζητούν ένα νέο web-scale interface το οποίο θα έρθει να συμπληρώσει το παραδοσιακό file interface. Με βάση αυτό, και σε μια προσπάθεια να δώσουμε στους πελάτες μας τη μεγαλύτερη δυνατή γκάμα επιλογών σε σχέση με την πρόσβαση σε συστήματα object-oriented storage, η Isilon ανακοινώνει σήμερα τα εξής:

  • Ενοποίηση με την πλατφόρμα EMC ViPR™ Software-Defined Storage, μέσω της οποίας η Isilon επεκτείνει τα ήδη κορυφαία χαρακτηριστικά scalability και απόδοσης της scale-out αρχιτεκτονικής της, ώστε να περιλαμβάνει και object storage. Έτσι, ανοίγουν νέοι δρόμοι για την παροχή πρόσβασης σε object storage APIs από Amazon S3, EMC Atmos® και άλλων.
  • Το OneFS ενσωματώνει πλέον δυνατότητες REST Object Access στο Namespace interface, παρέχοντας πρόσβαση στα data, όντας παράλληλα κομμάτι του Platform API, με όλα τα όσα αυτό σημαίνει σε επίπεδο αυτοματισμών, συντονισμού και διαχείρισης του Isilon storage.
  • Για τους πελάτες που προχωρούν στην εγκατάσταση του οικοσυστήματος OpenStack και θέλουν να αξιοποιήσουν την ενοποίηση του με τις υποδομές storage, η Isilon θα προσφέρει υποστήριξη σε επίπεδο OpenStack Swift και Cinder, προσφέροντας έτσι μια enterprise class λύση αποθήκευσης δεδομένων με αυξημένο επίπεδο αξιοπιστίας, ασφάλειας, απόδοσης, και διαλειτουργικότητας (interoperability).

Όντας η πρώτη λύση που παρείχε native ενοποίηση με βάσεις Hadoop και πρωτόκολλο HDFS για εφαρμογές big data analytics, η Isilon διατηρεί την ηγετική της θέση μέσα από την προσθήκη της δυνατότητας για native Integration με Hadoop HDFS 2.0. Με την ταυτόχρονη υποστήριξη των HDFS 1.0 και 2.0, η Isilon επιτρέπει στους πελάτες να δοκιμάσουν νέους τρόπους κατανομής των data πριν προχωρήσουν στην υιοθέτηση του 2.0, ενώ παράλληλα επιτρέπει την εξαγωγή (export) των ίδιων data με πολλούς διαφορετικούς τρόπους. Επίσης, υποστηρίζεται το Pivotal HD (τέως Greenplum HD) για SQL queries στο Hadoop data store.

Η πρόσφατη ενοποίηση του Isilon με το Syncplicity (online file sharing) βελτιώνει την παραγωγικότητα σε επίπεδο επιχείρησης, καθώς προσφέρει μια ευέλικτη, cloud-based λύση, εξασφαλίζοντας ταυτόχρονα το επίπεδο διαχείρισης που απαιτείται για το συνολικό έλεγχο των δεδομένων και των αποθηκευτικών πόρων του συνόλου των υποδομών μιας επιχείρησης. Επίσης, μειώνει τα ενδεχόμενα ρίσκα, προσφέροντας ένα ασφαλές, κρυπτογραφημένο, on-premise σύστημα αποθήκευσης αρχείων, το οποίο ικανοποιεί τις απαιτήσεις που τίθενται σε επίπεδο πληροφορικής διακυβέρνησης της επιχείρησης, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει στους χρήστες ένα φιλικό περιβάλλον για τον συγχρονισμό, την πρόσβαση και τη διαμοίραση αρχείων οποιαδήποτε στιγμή, από οποιοδήποτε σημείο και από οποιαδήποτε συσκευή.

Διαθεσιμότητα

Η επόμενη έκδοση του OneFS αναμένεται αργότερα μέσα στο 2013. Tο REST Object Access to Namespace, το HDFS 2.0 και το Syncplicity on Isilon είναι διαθέσιμα από σήμερα, και φυσικά θα υποστηρίζονται και από την επόμενη έκδοση του OneFS.

Σχόλια αναλυτών:

Terri McClure, Senior Analyst, Enterprise Strategy Group

”Η νεότερη έκδοση του EMC Isilon OneFS είναι απολύτως ευθυγραμμισμένη με την ανάγκη των πελατών να ικανοποιήσουν τις νέες απαιτήσεις που έχουν προκύψει στο χώρο των εταιρικών συστημάτων ΙΤ — με κύρια χαρακτηριστικά το mobility, την ανάλυση των data και τις εφαρμογές cloud, με τρόπο ασφαλή και αποδοτικό. Οι πελάτες της EMC θα εκτιμήσουν τις πρόσθετες δυνατότητες deduplication, audit και προστασίας των δεδομένων, οι οποίες μπορούν να εξασφαλίσουν τη συμμόρφωση σε επιχειρήσεις πολλών και διαφορετικών κλάδων. Η εξέλιξη του OneFS υπογραμμίζει τη δέσμευση της EMC να προσαρμόζει τα συστήματα scale-out NAS όχι μόνο στις σημερινές, αλλά και στις αυριανές απαιτήσεις της αγοράς.”

David Floyer, Συνιδρυτής και CTO στη Wikibon

“Όσοι ασχολούνται με τα συστήματα Storage στη Wikibon αναζητούν όλο και συχνότερα αρχιτεκτονικές scale-out οι οποίες υποστηρίζουν μια ευρύτερη γκάμα λύσεων. Η πλατφόρμα EMC Isilon διευρύνει σημαντικά τα όρια των εταιρικών scale-out συστημάτων αποθήκευσης, καθώς περιλαμβάνει την υποστήριξη του πρωτοκόλλου Hadoop HDFS για big data, περιβάλλον για object storage (όπως Amazon S3, Atmos και OpenStack) και λειτουργίες de-duplication, ενώ παράλληλα διευκολύνει τη σύγκλιση των υποδομών, καθώς υποστηρίζει τα Vblock της VCE.”

Σχόλια στελεχών της EMC:

Bill Richter, Πρόεδρος, Isilon Storage Division, EMC

Το λειτουργικό OneFS των EMC Isilon, το κορυφαίο πρότυπο για συστήματα scale-out NAS, προσφέρει τώρα ακόμη υψηλότερες επιδόσεις και μεγαλύτερη ασφάλεια, ενώ παράλληλα διασφαλίζει τη συμμόρφωση με κρίσιμες κανονιστικές διατάξεις της αγοράς. Επιπλέον, η ενοποίηση του OneFS με το EMC ViPR, το Hadoop HDFS 2.0 και το Syncplicity καταδεικνεύει το πόσο ευέλικτη και ανοικτή παραμένει η πλατφόρμα Isilon scale-out NAS, αλλά και τις μεγάλες δυνατότητες για επεξεργασία Big Data, και mobile ή cloud-based εφαρμογές, χαρακτηριστικά που την καθιστούν μια από τις πιο σημαντικές προτάσεις για τις επιχειρήσεις του σήμερα.”

Φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση:

Δείτε στο Flickr φωτογραφίες από το EMC World και κάντε tag σε όσες από αυτές σας ενδιαφέρουν.