Η Kaspersky Lab, κορυφαία εταιρεία ανάπτυξης λύσεων για την ασφαλή διαχείριση περιεχομένου και την προστασία από ηλεκτρονικές απειλές, Επιπλέον, ο Eugene Kaspersky αναδείχθηκε μεταξύ των ανθρώπων με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριών, καταλαμβάνοντας την 6η θέση στη λίστα “Top 25 Most Powerful Voices in Security” της ίδιας εταιρείας.
Με βάση της έρευνα της SYS-CON Media, ο Eugene Kaspersky έχει 5,035 φορές μεγαλύτερη απήχηση σε σχέση με έναν ενεργό χρήστη του Διαδικτύου με μέσο επίπεδο απήχησης, επιρροής και χρήσης εργαλείων κοινωνικής δικτύωσης. Επιπλέον, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Nikolay Grebennikov, Chief Technology Officer της Kaspersky Lab, κατέλαβε και αυτός μια θέση στη λίστα “Top 100 Most Powerful Voices in Security”.
«Αποτελεί μεγάλη τιμή να σε αναδεικνύουν ως μια από τις πιο ισχυρές «φωνές» στον κλάδο της ασφάλειας και το πιο ισχυρό στέλεχος στον κόσμο. Πιστεύω ότι είναι πολύ σημαντικό να ενημερώνουμε τους χρήστες σχετικά με τις σύγχρονες απειλές πληροφορικής. Ο κόσμος πρέπει να είναι ενημερωμένος και καλά προετοιμασμένος, ώστε να αντιμετωπίσει τους κινδύνους που παραμονεύουν. Στις μέρες μας, που το έγκλημα στον κυβερνοχώρο αυξάνεται συνεχώς, πρέπει όλοι να είμαστε καλά πληροφορημένοι και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας για ένα ασφαλές μέλλον», δήλωσε ο Eugene Kaspersky.
Η κατάταξη της SYS-CON Media «Most Powerful Voices in Security» βασίζεται σε έρευνα που αφορά περισσότερα από 140 στελέχη εταιρειών ασφάλειας, 320 bloggers και δημοσιογράφους, 100 ειδικούς στο cloud computing, 30 άτομα που απασχολούνται σε εξειδικευμένους οργανισμούς, πάνω από 20 κρατικά στελέχη, 130 κορυφαίους επικεφαλής τμημάτων πληροφορικής και ασφάλειας, καθώς και 75 αναλυτές από αξιόπιστες εταιρείες όπως η Gartner, η IDC, η Forrester, η ESG κ.α. Συνολικά πάνω από 800 άτομα με σημαντική επιρροή αξιολογήθηκαν στο πλαίσιο της έρευνας. 
Οι δείκτες της έρευνα, οι οποίοι αξιολογούσαν τόσο την απήχηση στο κοινό όσο και τη γνώση, ορίστηκαν μετά από ποίκιλες μελέτες σε διάφορους κλάδους της αγοράς. Η φόρμουλα για την κατάταξη Most Powerful Voices βασίζεται στην απήχηση που έχει κάποιος σε ιστότοπους όπως το Google και το Twitter. Η εκτίμηση της επιρροής βασίζεται στο «θόρυβο» που δημιουργείται γύρω από blog posts, tweets, ομάδες στο LinkedIn και άλλα μηνύματα, καθώς και στη συχνότητα των αναφορών που εμφανίζονται στη «μπλογκόσφαιρα».