Ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία το 1ο  Athens International Forum on Security, το πρώτο ανεξάρτητο συνέδριο ασφάλειας πληροφορικών συστημάτων στην Ελλάδα

Τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξε ο Υφυπουργός Ανάπτυξης, κ. Σταύρος Καλαφάτης. Περισσότεροι από 160 συμμετέχοντες, από τον τραπεζικό τομέα, τον τομέα της παροχής υπηρεσιών, τη βιομηχανία, τις τηλεπικοινωνίες και την πληροφορική, είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να ανταλλάξουν απόψεις με διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και καταξιωμένους επαγγελματίες του χώρου διεθνώς, όπως τους: William Cheswick, Prof. Chris Mitchell, Christoph De Preter, Ιορδάνη Ιορδανίδη, Dr Peter Berlich, Χρήστο Μοσχονά, Andy Purdy και άλλους.

ο περιεχόμενο του συνεδρίου ήταν ουσιαστικά επαγγελματικό και ανέλυσε κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με την ηλεκτρονική ασφάλεια και τις βέλτιστες πρακτικές προστασίας. Κατά τη διάρκειά του, αναπτύχθηκαν παράλληλα θεωρητικές ενότητες και πρακτικά workshops. Καλύφθηκε μεγάλη γκάμα θεμάτων, από τον έλεγχο της ταυτότητας χρηστών και την ελεγχόμενη πρόσβαση σε πληροφορίες, έως την ασφάλεια ασύρματων δικτύων και το νομικό πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την ασφάλεια.