Περισσότεροι από 1450 επισκέπτες τίμησαν με την παρουσία τους το συνέδριο και είδαν από κοντά τις απεριόριστες δυνατότητες που προκύπτουν όταν το internet συνδέει ανθρώπους, διαδικασίες, δεδομένα και αντικείμενα με τρπο που ποτέ πριν δεν είχαμε πιστέψει. Οι επισκέπτες του Cisco Connect, είχαν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 28 παρουσιάσεις της Cisco και των Συνεργατών της, με θεματολογία τις σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής που βελτιώνουν τον τρόπο με τον οποίο οι εταιρείες και οι εργαζόμενοι λειτουργούν στο επιχειρηματικό περιβάλλον.
Στις κεντρικές ομιλίες των εκπροσώπων της Cisco αναλύθηκε ο αντίκτυπος της σύνδεσης στο internet όλο και περισσότερων στοιχείων. Πρόκειται για ένα παγκόσμιο φαινόμενο, το οποίο η Cisco αποκαλεί “Internet of Everything” και αποτελεί την εξέλιξη του “Internet of Things”, με την προσθήκη ανθρώπων, διαδικασιών και δεδομένων. Το βασικό ερώτημα που τέθηκε και συζητήθηκε είναι πως αυτή η επιχειρηματική πρόκληση – ευκαιρία, μπορεί να αποδώσει τη μεγαλύτερη δυνατή αξία για τους οργανισμούς, τα κράτη και κάθε έναν από εμάς. Ο εκπρόσωπος της Intel κ. Νίκος Παναγιωτίδης, Market Development Manager, στην κεντρική του ομιλία παρουσίασε το όραμα της εταιρείας για το “ανοικτό” Cloud του μέλλοντος, ενώ ο Διευθυντής Marketing, Εταιρικών & Επιχειρησιακών Πελατών Σταθερής & Κινητής Τηλεφωνίας του Ομίλου ΟΤΕ, κ. Θάνος Φαλάγγας επικεντρώθηκε στις κύριες τεχνολογικές τάσεις και τις υπηρεσίες του Ομίλου.
Κατά τη διάρκεια των παράλληλων παρουσιάσεων, οι Συνεργάτες – Χορηγοί του Cisco Connect πραγματοποίησαν 14 ομιλίες, οι οποίες κάλυψαν μεγάλο εύρος τεχνολογικών λύσεων που αποσκοπούν στην αύξηση της παραγωγικότητας και τη μείωση του λειτουργικού κόστους των επιχειρήσεων. Οι τεχνολογικές αυτές λύσεις και η υλοποίησή τους σε πελάτες, απασχόλησαν και τα δύο πάνελ συζήτησης που πραγματοποιήθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου. Εκπρόσωποι των εταιριών Interamerican, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Velti, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και Intralot, οι οποίες υλοποίησαν και λειτουργούν λύσεις Cisco, περιέγραψαν τα επιχειρηματικά οφέλη που αποκόμισαν τόσο σε λειτουργικό όσο και σε τεχνικό επίπεδο.
Παράλληλα στον εκθεσιακό χώρο του συνεδρίου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να δουν Live Demos των λύσεων της Cisco στο κεντρικό δια-δραστικό περίπτερο της εταιρείας καθώς και τις προτάσεις του δικτύου συνεργατών της, σε 22 ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Χορηγοί του συνεδρίου ήταν: Main Technology  Sponsor: Intel, Platinum: OTE, Gold: Byte, Citrix, EMC-VMware, HOL, Intracom, Logicom-NetApp, MedNautilus, Samsung, SAP, Space Hellas, Unisystems, Silver: Cosmos, Cyta, InfoQuest, Panduit, Performance, Setel Hellas, Sieben.