Tο Υπουργείο Εσωτερικών και η Κοινωνία της Πληροφορίας Α.Ε. παρουσίασαν πρόσφατα σε Συνέντευξη Τύπου την Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr.

Η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr εισάγει την Ελλάδα στην εποχή της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, συμβάλλοντας στο γενικότερο εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης. Συγκεκριμένα, η Εθνική Πύλη Δημόσιας Διοίκησης www.ermis.gov.gr κινείται σε τρεις βασικούς άξονες που αφορούν:
• Στην ολοκληρωμένη συλλογή και οργάνωση της απαιτούμενης πληροφορίας από το σύνολο της Δημόσιας Διοίκησης και τη διάθεσή της στο Διαδίκτυο, για την αξιόπιστη ενημέρωση των πολιτών και των επιχειρήσεων σε ό,τι αφορά τις συναλλαγές τους και την αλληλεπίδρασή τους με τον κρατικό μηχανισμό.



  • Στην ανάπτυξη των απαραίτητων υποδομών για την πλήρη υποστήριξη της Διαλειτουργικότητας μεταξύ των πληροφοριακών συστημάτων της Δημόσιας Διοίκησης και στην ανάπτυξη εφαρμογών για την παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών Ηλεκτρονικών Συναλλαγών από ένα σημείο.

  • Στην Ψηφιακή Αυθεντικοποίηση πολιτών και επιχειρήσεων σε υπηρεσίες Ηλεκτρονικών Συναλλαγών της Δημόσιας Διοίκησης, στο πλαίσιο παροχής ασφαλών υπηρεσιών Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης σε κάθε επίπεδο.