Στη φετινή διοργάνωση που έλαβε χώρα στην πόλη Hangzhou της Κίνας, η ESET συμμετείχε με τρεις παρουσιάσεις, για μία εκ των οποίων μάλιστα απέσπασε από τους συνέδρους την αναγνώριση ως της καλύτερης παρουσίασης του συνεδρίου, ενώ παράλληλα ο Chief Research Officer της ESET επιλέχθηκε από τον Οργανισμό WildList International ως ο «Reporter of the Year».
Πιο συγκεκριμένα, οι Alex Matrosov και Eugene Rodionov, ερευνητές της ESET Moscow, επιλέχθηκαν από τους συνέδρους ως οι καλύτεροι ομιλητές του συνεδρίου, με μία παρουσίαση που αφορούσε στην «Ανάλυση και Έρευνα του Botnet Festi» και δέχτηκαν τα συγχαρητήρια του Προέδρου του συνεδρίου, Allan Dyer.
Παράλληλα, ο Juraj Malcho, Chief Research Officer της ESET, διακρίθηκε από τον Οργανισμό WildList International ως ο «Reporter of the Year». Αποστολή του Οργανισμού Wildlist Organization είναι να παρέχει ακριβή, έγκαιρη και πλήρη ενημέρωση τόσο σε χρήστες όσο και σε προγραμματιστές, σχετικά με το «In the Wild» κακόβουλο λογισμικό που προσβάλλει τους υπολογιστές. Ο Οργανισμός διαθέτει δωρεάν τη WildList, μία λίστα με όλους τους τύπους κακόβουλου λογισμικού, όπως αυτοί καταγράφονται από μία ομάδα 55 εξειδικευμένων εθελοντών που αποκαλούνται «reporters». Η άψογη ανίχνευση των ιών που αναφέρει η Wildlist αποτελεί μία από τις σημαντικότερες προϋποθέσεις σε ό,τι αφορά στην πιστοποίηση ICSA και το βραβείο Virus Bulletin VB100, διακρίσεις στις οποίες η ESET έχει επανειλημμένα διαπρέψει.

Η ESET βραβεύεται από το PCMag με το «Consumer Recommended Award» για τις Σουίτες Ασφαλείας και για τις Stand Alone Λύσεις Antivirus
Η ESET  διακρίθηκε με το βραβείο  «Consumer Recommended» του PCMag, το οποίο μάλιστα απονέμεται για πρώτη φορά. Η συγκεκριμένη βράβευση αφορά στις Σουίτες Ασφαλείας και τις λύσεις Antivirus της εταιρείας, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά την προτίμηση των καταναλωτών σε σχέση με αντίστοιχα ανταγωνιστικά προϊόντα. 
Η απονομή βραβείου PCMag θεωρείται η απόλυτη πιστοποίηση σε ό,τι αφορά στην εμπιστοσύνη στο brand και την αφοσίωση του καταναλωτή. Για τον καθορισμό των νικητών, το PCMag στηρίζεται στη γνώμη των αναγνωστών του, που ανέρχονται παγκοσμίως σε 25 εκατομμύρια, μετρώντας την ικανοποίησή τους για τα προϊόντα τεχνολογίας που χρησιμοποιούν και την εξυπηρέτησή τους σε περίπτωση όπου προκύψει πρόβλημα. Λαμβάνονται επίσης υπόψη η αξία, ο σχεδιασμός, η εμπιστοσύνη, η αξιοπιστία, η χρηστικότητα, καθώς και διάφορα άλλα στοιχεία που ποικίλουν από χρήστη σε χρήστη. «Βασική προϋπόθεση για να κερδίσει τον τίτλο μία εταιρεία με λογισμικό ασφαλείας antivirus, είναι να μπορεί να παρέχει ισχυρή προστασία χωρίς να επηρεάζει τις επιδόσεις του συστήματος του χρήστη,» αναφέρεται σχετικά στο PCMag.com. «Κάθε εταιρεία λογισμικού προσπαθεί να πετύχει το συνδυασμό αυτό, αλλά αυτή τη χρονιά η εταιρεία που συνιστούν περισσότερο στην αγορά antivirus είναι η ESET, ξεπερνώντας παλιότερους, μεγαλύτερους και πιο γνωστούς ανταγωνιστές.»