Η LAMDA HELLIX, πολυβραβευμένος πάροχος λύσεων και υπηρεσιών data center, ανακοίνωσε ότι το Athens-2, το νέο, καινοτόμο data center της, προκρίθηκε ανάμεσα σε δεκάδες data centers στην Ευρώπη από τα διεθνή βραβεία Datacloud για το βραβείο του καλύτερου data center για το 2015.  

Το Athens-2 είναι ένα από τα πρώτα data centers παγκοσμίως που έλαβαν την πιστοποίηση LEED v4 Gold – μια αναγνώριση για τις «πράσινες» πρακτικές που χρησιμοποιήθηκαν τόσο κατά την κατασκευή του και όσο και για αυτές που εφαρμόζονται κατά τη λειτουργία του. Επίσης, πληροί τις αυστηρότατες προδιαγραφές TIER III του Uptime Institute για τη διαθεσιμότητα των συστημάτων του.

Τα ετήσια Πανευρωπαϊκά βραβεία ΅DatacloudΆ, που διοργανώνονται για 8η συνεχή χρονιά, αποτελούν μία από τις πλέον αναγνωρισμένες και αξιόπιστες διακρίσεις για την αγορά του data center διεθνώς. Η LAMDA HELLIX προκρίθηκε στην κατηγορία “European Datacentre Award”, η οποία βραβεύει κάθε χρονιά τα data center και τις εταιρείες που καινοτομούν και προσφέρουν κορυφαίες υπηρεσίες που τις κάνουν να ξεχωρίζουν από την υπόλοιπη αγορά.

«Η πρόκριση του Athens-2 στα βραβεία Datacloud, σε συνδυασμό με την υποψηφιότητά του για άλλα τρία πανευρωπαϊκά βραβεία από αντίστοιχους φορείς, αποτελεί αναγνώριση των άοκνων προσπαθειών μας να εδραιώσουμε την Ελλάδα και τη LAMDAHELLIX ως διεθνή προορισμό για κρίσιμες τεχνολογικές υποδομές», δήλωσε ο Αλέξανδρος Μπεχράκης, Εμπορικός Διευθυντής της εταιρείας.

Η βράβευση των νικητριών επιχειρήσεων θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο 2015 στο Μονακό.