Οι συνεργάτες της EMC επωφελούνται από το μικρότερο χρόνο και από τη σημαντική εξοικονόμηση κόστους που απαιτούνται για την ολοκλήρωση κάθε έργου.

Η EMC® ανακοίνωσε ότι το VSPEX™ Proven Infrastructure, η αρχιτεκτονική αναφοράς της εταιρείας, έχει καταφέρει να αποκτήσει σημαντική δυναμική στην Ευρώπη, τη Μ. Ανατολή και την Αφρική (EMEA), από τον Απρίλιο του 2012 οπότε και παρουσιάστηκε για πρώτη φορά. Μέχρι το τέλος του 2012, 558 εξουσιοδοτημένοι resellers των προϊόντων Velocity της EMC από ολόκληρη την ΕΜΕΑ είχαν καταφέρει να πουλήσουν λύσεις EMC VSPEX, έχοντας υπογράψει περισσότερες από 1.300 συμφωνίες με πελάτες σε όλο τον κόσμο. Η απλή, αποδοτική κι ευέλικτη αρχιτεκτονική αναφοράς της EMC βασίζεται στα βραβευμένα συστήματα unified storage VNX® και VNXe® της EMC, στην επόμενη γενιά προϊόντων backup της EMC, Data Domain® και Avamar®, αλλά και στις κορυφαίες τεχνολογίες virtualisation, server και δικτύων που παρέχουν οι συνεργάτες της EMC Brocade, Cisco, Citrix, Intel, Microsoft και VMware.

Οι συνεργάτες και διανομείς των προϊόντων EMC VSPEX επισημαίνουν τη θετική ανταπόκριση των πελατών τους στις συγκεκριμένες λύσεις, αλλά και το δικό τους κέρδος σε επίπεδο χρόνου και κόστους υλοποίησης που προσφέρουν οι λύσεις VSPEX. Μεταξύ των βασικών συνεργατών της EMC σε αυτό τον τομέα συγκαταλέγονται:

  • Η Bull, ένα από τα κύρια κανάλια προώθησης των προϊόντων EMC, με παρουσία σε περισσότερες από 60 χώρες, πρόσφατα βοήθησε την Amsterdam Trade Bank να υλοποιήσει μια ισχυρή λύση disaster recovery (ανάκτηση δεδομένων μετά από καταστροφή), η οποία βασίζεται στο VSPEX και τους bullion enterprise servers της Bull. Χρησιμοποιώντας τη λύση σε συνδυασμό με το EMC VPLEX™, το οποίο έκανε replicate του data centre της τράπεζας 30 χιλιόμετρα μακριά από τις κεντρικές εγκαταστάσεις στο ¶μστερνταμ, η Bull κατάφερε να πετύχει πρακτικά duplication του μηχανογραφικού κέντρου, σχεδόν μηδενικό χρόνο ανάκτησης δεδομένων και μηδενική απώλεια δεδομένων (zero recovery point objective), γεγονός που δίνει τη δυνατότητα στην τράπεζα να είναι βέβαιη πως δεν θα υπάρξει απώλεια δεδομένων σε περίπτωση δυσλειτουργίας του βασικού της μηχανογραφικού κέντρου. Και καθώς το VSPEX αποτελεί μια πιστοποιημένη και προ-τεσταρισμένη αρχιτεκτονική, η Amsterdam Trade Bank είχε στη διάθεση της μια λύση ελάχιστου ρίσκου, η οποία υλοποιήθηκε σε λιγότερο  από ένα μήνα. Προφανώς, μια τόσο γρήγορη εγκατάσταση μειώνει δραστικά και το συνολικό κόστος της υλοποίησης.
  • Η MTI, ένας reseller των προϊόντων της EMC που συνεργάζεται με την εταιρεία για περισσότερο από 15 χρόνια, υλοποίησε μια λύση VSPEX για την Car Expert. Ένα μέρος των δραστηριοτήτων της Car Expert στη Γερμανία αφορά την εξέταση και την επεξεργασία ασφαλιστικών απαιτήσεων που σχετίζονται με τον κλάδο αυτοκινήτων, οι οποίες μεταφράζονται σε σχεδόν ένα εκατομμύριο συναλλαγές την εβδομάδα. Η MTI κλήθηκε να αντικαταστήσει την παλιά υποδομή (η οποία ήταν ανεπαρκής και δεν διέθετε την απαιτούμενη χωρητικότητα) με την καλύτερη λύση που μπορεί να προσφέρει η αγορά σήμερα. Η πλατφόρμα VSPEX, η οποία υλοποιήθηκε επάνω σε εξοπλισμό της EMC, της VMware και της Cisco, προσέφερε ακριβώς αυτό, εξασφαλίζοντας παράλληλα 10x καλύτερη απόδοση. Παράλληλα, η Car Expert ήταν σε θέση να διαχειρίζεται πολύ πιο εύκολα την καινούρια εφαρμογή, γεγονός που της επιτρέπει να αφιερώνει περισσότερο χρόνο σε στρατηγικά θέματα του ΙΤ και παράλληλα να εκχωρεί πόρους σε καινούρια έργα. Για την MTI, το VSPEX αποδείχτηκε εξίσου χρήσιμο, καθώς βοήθησε την εταιρεία να μειώσει το χρόνο ολοκλήρωσης της πώλησης (sales cycle) κατά 70 τοις εκατό.
  • Η Avnet Technology Solutions έχει εξελιχθεί σε ένα από τους πλέον διακεκριμένους διανομείς των προϊόντων VSPEX στην EMEA, τόσο από πλευράς κερδισμένων διαγωνισμών, όσο και από πλευράς υλοποιήσεων. Η Avnet είναι, επίσης, ο πρώτος εξουσιοδοτημένος διανομέας των προϊόντων της EMC στην EMEA, ο οποίος προσέφερε υπηρεσίες σύνθεσης (assembly services) των λύσεων VSPEX. Οι υπηρεσίες σύνθεσης ενός πακέτου VSPEX επιτρέπουν στην Avnet να παρέχει υποστήριξη σε πολλούς resellers, προσφέροντάς τους έτοιμες (pre-built), multi-vendor λύσεις, βασισμένες στην τεχνολογία της EMC. Χάρη στην εξειδίκευση της σε εφαρμογές για data centres, η Avnet έχει πλέον τη δυνατότητα να βοηθά τους συνεργάτες της να συνθέσουν λύσεις βασισμένες στην αρχιτεκτονική VSPEX, αλλά και να ενσωματώσουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία με τον υπόλοιπο εξοπλισμό ενός κέντρου, ώστε να μπορούν να προσφέρουν λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών τους και των τελικών χρηστών.

Η EMC έχει σχέδια για την περαιτέρω ανάπτυξη της αρχιτεκτονικής VSPEX, ώστε να διασφαλίσει ότι ικανοποιούνται οι απαιτήσεις τόσο των συνεργατών της, όσο και του τελικού πελάτη. Οι τελευταίες ενημερώσεις υποστηρίζουν νέα configurations για εικονικό περιβάλλον  Microsoft SharePoint, που μπορούν να βοηθήσουν τον τελικό πελάτη να βελτιστοποιήσει την απόδοση ενός συστήματος SharePoint storage, σε έως και 80 τοις εκατό λιγότερο χρόνο, να μειώσει το χρόνο του provisioning κατά 4x, και της διαχείρισης των backup κατά 81 τοις εκατό. Για να δείτε τον πλήρη κατάλογο των προϊόντων VSPEX, πιέστε εδώ.

Σχόλια Στελεχών της EMC:

Philippe Fosse, Vice President of EMEA Channels, EMC Corporation

«Η αρχιτεκτονική VSPEX είναι διαθέσιμη στους συνεργάτες μας για διάστημα μικρότερο τους ενός χρόνου, γιΆ αυτό και είμαστε ενθουσιασμένοι με το πόσο γρήγορα κατάφερε να αποκτήσει μια τόσο ισχυρή δυναμική. Το VSPEX προσφέρει στους χρήστες τον πιο αποτελεσματικό και απρόσκοπτο δρόμο προς το cloud, ενώ ταυτόχρονα παρέχει στους συνεργάτες μας ένα ισχυρό εργαλείο το οποίο τους βοηθά να διαμορφώνουν λύσεις εξαιρετικής στρατηγικής σημασίας για τους πελάτες τους. Είμαστε βέβαιοι ότι κατά τη διάρκεια του 2013 το VSPEX θα γίνεται όλο και πιο δυνατό, δίνοντας στις επιχειρήσεις την ευκαιρία να μετασχηματίσουν το IT τους σε ένα εξαιρετικά πολύτιμο εργαλείο.»

Πρόσθετες Πηγές

• Bull on EMC VSPEX and EMC VPLEX
• MTI Technology on EMC VSPEX
• Telindus on EMC VSPEX
• NexTReT on EMC VSPEX