Η EMC ανακοίνωσε ότι κέρδισε το Ευρωπαϊκό βραβείο ΅Rising StarΆ, μία από τα σημαντικότερες διακρίσεις στο χώρο της τεχνολογίας, την οποία απονέμει το Global Technology Distribution Council (GTDC – Παγκόσμιο Συμβούλιο Διανομέων Τεχνολογίας). Πιο συγκεκριμένα, στην EMC απονεμήθηκε το χρυσό βραβείο ΅European Gold Rising StarΆ, στην κατηγορία των εταιρειών που παρουσίασαν ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης μεταξύ €250 εκ. – €500 εκ.

 

Τα βραβεία GTDC Rising Star απονέμονται σε προμηθευτές τεχνολογίας οι οποίοι, τους τελευταίους 12 μήνες, κατέγραψαν σημαντική αύξηση των πωλήσεων που πραγματοποιούν σε περιφερειακό επίπεδο μέσω τοπικών συνεργατών και διανομέων. Μεταξύ των μελών του GTDC περιλαμβάνονται οι πιο επιτυχημένοι διανομείς προϊόντων τεχνολογίας παγκοσμίως, οι πωλήσεις των οποίων ξεπερνούν, συνολικά, τα 130 δις δολάρια σε ολόκληρο τον κόσμο.

 

Η EMC ήταν μία από τις – μόλις – 15 επιχειρήσεις που κατάφεραν να κερδίσουν το Ευρωπαϊκό βραβείο και να διακριθούν ανάμεσα σε εκατοντάδες κατασκευαστές ΙΤ οι οποίοι στηρίζονται στο δίκτυο των μελών του GTDC προκειμένου να ικανοποιούν –σε επίπεδο προϊόντων, αλλά και υπηρεσιών- τις απαιτήσεις των παρόχων λύσεων ΙΤ με τους οποίους συνεργάζονται. Η απονομή των βραβείων ΅European Rising StarΆ της GTDC πραγματοποιήθηκε στις 12 Ιουνίου, στη Βαρκελώνη.

 

Οι νικητές του Χρυσού, του Ασημένιου και του Χάλκινου Rising Star Award επιλέγονται από πέντε κατηγορίες, με βάση την αύξηση των πωλήσεων τους τελευταίους δώδεκα μήνες, όπως προκύπτει από τα στοιχεία CONTEXT SalesWatch.

 

Πιο συγκεκριμένα, οι προμηθευτές χωρίζονται σε πέντε κατηγορίες, με βάση το ποσό που αντιπροσωπεύει την αύξηση των πωλήσεων τους τους τελευταίους 12 μήνες:

 

  • Από €500 εκατομμύρια και πάνω
  • Από €250 εκ. – €500 εκ.
  • Από €100 εκ. – €250 εκ.
  • Από €50 εκ. – €100 εκ.
  • Από €25 εκ. – €50 εκ.

 

Σχόλια στελεχών της EMC 

 

Peter Yarwood, EMEA Director, Partner and Distribution Sales, EMC

 

«Τα κανάλια διανομής βρίσκονται σε μία φάση ταχύτατων αλλαγών. Ένα κομμάτι της επιτυχίας μας ως εταιρεία οφείλεται στο γεγονός ότι κατανοούμε πλήρως τη φύση των αλλαγών που συμβαίνουν στον κλάδο και έχουμε προσαρμόσει ανάλογα τον κατάλογο των προϊόντων και των υπηρεσιών που παρέχουμε. Πιστεύουμε ότι κανένας άλλος προμηθευτής ΙΤ δεν είναι σε θέση να προσφέρει στους διανομείς μια πλατφόρμα storage με τόσες δυνατότητες μελλοντικής ανάπτυξης, και μάλιστα με τον τρόπο που το κάνουμε εμείς. Το φετινό Gold Rising Star Award που απονέμει το έγκυρο GTDC αποτελεί μια εξαιρετικά σημαντική αναγνώριση από την πλευρά ενός αντικειμενικού κριτή, η οποία, για εμάς στην EMC, έρχεται για τρίτη συνεχόμενη χρονιά».

 

Μεθοδολογία απονομής των Rising Star Awards


Για να θέσουν υποψηφιότητα για τα βραβεία Rising Star οι προμηθευτές θα πρέπει να πωλούν τα αντίστοιχα προϊόντα τους μέσω μελών του GTDC για τουλάχιστον ένα χρόνο. Η επιλογή για το Χρυσό, το Αργυρό και το Χάλκινο βραβείο σε κάθε κατηγορία βασίζεται στα στοιχεία πωλήσεων της CONTEXT για το διάστημα Απρίλιος 2013 – Μάρτιος 2014.