Η Uni Systems και η BIS, εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα των Χρηματοοικονομικών προϊόντων λογισμικού και υπηρεσιών στην Τουρκία τα τελευταία είκοσι χρόνια, ανακοινώνουν τη στρατηγική τους συνεργασία μέσω της ίδρυσης της Unisystems TürkBilgi Teknolojileri A.Ş.

 

Η Uni Systems συμμετέχει στη νέα εταιρεία με ποσοστό 80% και η BIS με το υπόλοιπο 20%. Η λειτουργία της εταιρείας θα αρχίσει τον Οκτώβριο του 2013 και η βασική δραστηριότητά της θα καλύπτει τον Τραπεζικό και Χρηματοοικονομικό τομέα, καθώς και τον τομέα Τηλεπικοινωνιών.

 

«Με την ίδρυση της νέας θυγατρικής μας εταιρείας στην Τουρκία κεφαλαιοποιούμε την εμπειρία και την τεχνογνωσία της UniSystems, η οποία προκύπτει από τα πενήντα χρόνια εξειδίκευσής μας στη Πληροφορική», δήλωσε ο κ. Γιάννης Λουμάκης Διευθύνων Σύμβουλος της UniSystems και Αντιπρόεδρος της νέας εταιρείας. «Η επένδυση αυτή, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα της στρατηγικής μας για περαιτέρω επέκταση της Εταιρείας στο εξωτερικό. Είμαστε ιδιαιτέρως ικανοποιημένοι που ο στόχος που έχουμε θέσει τα τελευταία χρόνια για τη διεθνοποίηση και διεύρυνση  των δραστηριοτήτων μας, επιτυγχάνεται σταθερά.»

 

Η έδρα της νέας εταιρείας βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη και η διοίκησή της θα έχει μικτό σχήμα, με Πρόεδρο Δ.Σ. και Διευθύνουσα Σύμβουλο τη κυρία Ülkü Ünal, η οποία είναι μια εκ των βασικών μετόχων της BIS και διαθέτει πολυετή εμπειρία σε θέσεις ευθύνης ανάπτυξης τεχνολογιών σε μεγάλες τράπεζες της Τουρκίας. Παράλληλα, στελέχη της Uni Systems με σημαντική εμπειρία θα τεθούν επικεφαλής βασικών λειτουργικών θέσεων.

 

«Εκπροσωπώντας μια εταιρεία με εμπειρία είκοσι ετών στην παροχή προϊόντων και υπηρεσιών εξειδικευμένου λογισμικού στη Χρηματοοικονομική αγορά της Τουρκίας, είμαι σε θέση να δηλώσω ότι η συνεργασία με μια εταιρεία ισχυρή και με πολυεθνική εμπειρία όπως η UniSystems, θα είναι απόλυτα επιτυχημένη» δήλωσε η κυρία Ülkü Ünal Διευθύνουσα Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος του Δ.Σ της UniSystems Türk Bilgi Teknolojileri A.Ş.

 

Η δραστηριοποίηση της Uni Systems στην Τουρκία, μια χώρα με οικονομική και τεχνολογική ανάπτυξη, αποτελεί ένα σημαντικό βήμα για τη στρατηγική επέκταση της Εταιρείας στις αγορές της Βορειο-Ανατολικής Ευρώπης και των χωρών της Κεντρικής Ασίας.