Η Kaspersky Lab έχει τη χαρά να ανακοινώσει ότι τα κορυφαία προϊόντα της διακρίθηκαν στα τεστ που πραγματοποίησε ο ανεξάρτητος οργανισμός Dennis Technology Labs. Συγκεκριμένα, η λύση εταιρικής ασφάλειας της εταιρείας, Kaspersky Endpoint Security for Windows, απέσπασε το πρώτο βραβείο στο τεστ Enterprise Anti-Virus Protection April – June 2013 ενώ η λύση της Kaspersky Lab για οικιακούς χρήστες, Kaspersky Internet Security 2013, επίσης κατέλαβε την πρώτη θέση στη δοκιμασία Home Anti-Virus Protection April – June 2013 testing.

Τα τεστ εξέταζαν πόσο αποτελεσματικά τα προϊόντα εντοπίζουν και αποκλείουν τις ηλεκτρονικές απειλές και σύγκριναν τις δυνατότητες των διαφορετικών λύσεων ασφαλείας που κυκλοφορούν αυτή την περίοδο στην αγορά.

Τα προϊόντα της Kaspersy Lab κατέλαβαν την πρώτη θέση και στις δύο δοκιμασίες, συγκεντρώνοντας 388 βαθμούς με άριστα το 400 ενώ κατέγραψαν ποσοστό αποτελεσματικότητας 97%, ξεπερνώντας όλους τους αντιπάλους τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα προϊόντα της Kaspersy Lab αναδείχτηκαν στην κατηγορία ΑΑΑ που αποτελεί την υψηλότερη διάκριση από τα Dennis Technology Labs.

Όλες οι λύσεις που συμμετείχαν στις δοκιμασίες κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν ένα σχετικά μικρό συνδυασμό 100 απειλών. Τα Dennis Technology Labs επέλεξαν τα πιο απειλητικά δείγματα malware που χρησιμοποιούνταν σε πραγματικές επιθέσεις την περίοδο που πραγματοποιήθηκαν τα τεστ.

Οι ειδικοί των Dennis Technology Labs σχολίασαν για το Enteprise Anti-Virus Protection test: «Το συγκεκριμένο τεστ δείχνει ότι ακόμα και με τα σχετικά μικρά δείγματα των 100 απειλών, υπάρχει μια σημαντική διαφορά στην απόδοση των διάφορων προγραμμάτων antivirus. Κυρίως, το τεστ αναδεικνύει αυτή τη διαφορά χρησιμοποιώντας πραγματικές απειλές που χρησιμοποιήθηκαν σε πραγματικές επιθέσεις εναντίον πραγματικών υπολογιστών την περίοδο που πραγματοποιήθηκε η δοκιμασία». 

Πολλοί εξειδικευμένοι οργανισμοί χρησιμοποιούν ευρύτερους συνδυασμούς δειγμάτων malware για τεστ σε σύκγριση με τους συνδυασμούς που χρησιμοποιούν τα Dennis Technology Labs. Αυτή η μέθοδος δίνει περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το μέγεθος της «βάσης γνώσεων» ενός προϊόντος. Παρόλα αυτά, η πληρότητα μιας βάσης δεδομένων antivirus δεν εγγυάται πλήρη ασφάλεια. Οι μεγάλοι συνδυασμοί malware συχνά περιέχουν απαραχαιωμένα δείγματα που συναντώνται πολύ σπάνια και είχαν προστεθεί στα databases πριν αρκετό καιρό. Αυτές οι δοκιμασίες δείχνουν ότι οι λύσεις μπορούν να εντοπίσουν το malware αλλά δεν αντικατοπτρίζουν επαρκώς τις δυνατότητες τους σχετικά με την προστασία που προσφέρουν.

«Κατά τη γνώμη μας, η απόφαση των Dennis Lab να χρησιμοποιήσουν ένα περιορισμένο αλλά πολύ επικαιροποιημένο σύνολο κακόβουλων link είναι ένας πολύ καλός τρόπος να δείξουμε την αποτελεσματικότητα μιας λύσης. ¶λλα εργαστήρια που πραγματοποιούν τεστ antivirus συχνά δίνουν μεγάλες βαθμολογίες σε λύσεις που μπορεί να αποκλείουν ένα εκατομμύριο κακόβουλα αντικείμενα χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τους ότι πολλά από αυτά τα προβλήματα είναι απίθανο να τα συναντήσουμε στην πραγματικότητα. Ταυτόχρονα, το προϊόν μπορεί να αφήσει μια επικίνδυνη νέα απειλή να διαφύγει και να σπείρει τον όλεθρο στην υποδομή του εταιρικού ΙΤ και στα συστήματα των οικιακών χρηστών. Αυτός είναι και ο λόγος που η μεθοδολογία των Dennis Technology Labs ξεχωρίζει από τις άλλες προσεγγίσεις που χρησιμοποιούνται συχνότερα στις δοκιμασίες antivirus», δήλωσε ο Oleg Ishanov, Director Anti-Malware Research Kaspersky Lab.

Τα Dennis Technology Labs δεν είναι ο πρώτος εξειδικευμένος οργανισμός που βραβεύει το Kaspersky Endpoint Security. Το Μάιο του 2013 η ίδια λύση κατέγραψε ένα σκορ 100% στο τεστ VB100 και τον Ιανουάριο κατέκτησε την πρώτη θέση σε μια δοκιμασία των AV-Test. Για το Kaspersky Internet Security 2013, είναι η δεύτερη συνεχόμενη φορά που κατακτά την κορυφή στο τριμηνιαίο τεστ της Dennis Technology Labs. Το Μάιο του 2013, ο ίδιος οργανισμός είχε αναδείξει τη λύση της Kaspersky Lab ως την καλύτερη μετά από ένα παρόμοιο τεστ που πραγματοποιήθηκε το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.