Η EMC ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την αγωνιστική μάδα της Ducati (Ducati Corse), με σκοπό να βοηθήσει την υλοποίηση της στρατηγικής ΙΤ της ομάδας κατά την αγωνιστική περίοδο 2014/15. Οι τεχνολογικές λύσεις της EMC έχουν σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσουν την ιστορική ιταλική ομάδα να αξιοποιεί ταχύτερα και σε πραγματικό χρόνο τις πληροφορίες που συλλέγει στην πίστα, ώστε να ενισχύσει τις φιλοδοξίες της για τα πρωταθλήματα MotoGP World Championship και Superbike World Championship.

 

Από το Σεπτέμβριο του 2014, η Ducati θα στηρίζεται στη λύση Isilon scale-out NAS της EMC για να ομαδοποιεί, να διαχειρίζεται και να αναλύει κρίσιμα δεδομένα σχετικά με την απόδοση των μηχανών, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων από τη ρευστοδυναμική στο εσωτερικό των κινητήρων, από τις δοκιμές εξέλιξης και από την τηλεμετρία.  Αυτή η ισχυρή, αποτελεσματική και, παράλληλα, απλή πλατφόρμα ΙΤ αποκτά κεντρικό ρόλο στην προσπάθεια της Ducati να αξιοποιήσει τα αγωνιστικά δεδομένα που έχει στη διάθεση της, και της δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύψει νέους τρόπους που θα της επιτρέψουν να κερδίσει πολύτιμα χιλιοστά του δευτερολέπτου σε κάθε αγωνιστικό γύρο.

 

Μέσα από την εφαρμογή EMC Syncplicity, τα μέλη της ομάδας της Ducati θα μπορούν να έχουν πρόσβαση στις πληροφορίες που θα βρίσκονται αποθηκευμένες στην πλατφόρμα Isilon. Το Syncplicity είναι ένα προηγμένο enterprise-grade εργαλείο για online file sharing και mobile collaboration. Επιτρέπει την ασφαλή πρόσβαση σε δεδομένα, μέσα από μια σειρά διαφόρων φορητών συσκευών, (ακόμη και κινητών), με τρόπο που είναι απολύτως συμβατός με την υπάρχουσα τεχνολογική υποδομή ΙΤ της Ducati. Μέσα από το Syncplicity, οι υπεύθυνοι της Ducati θα μπορούν να αποκτούν πρόσβαση και να μοιράζονται τις πληροφορίες που χρειάζονται τη στιγμή ακριβώς που τις χρειάζονται, βοηθώντας τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας να λειτουργούν και να επικοινωνούν καλύτερα και πιο αποτελεσματικά.

 

Εκτός από τη συνεργασία σε επίπεδο τεχνολογίας, η EMC στηρίζει τις προσπάθειες της Ducati και μέσα από ειδικά σχεδιασμένα χορηγικά προγράμματα για τα παγκόσμια πρωταθλήματα MotoGP και Superbike 2014/15. Έτσι, την περίοδο 2014/15 θα συναντάμε το λογότυπο της EMC όχι μόνο στις αγωνιστικές μηχανές, αλλά και στα υπόλοιπα οχήματα της ομάδας, καθώς επίσης και στα προϊόντα του τμήματος μάρκετινγκ της ιταλικής ομάδας.

 

Σχόλια στελεχών:

 

Roberto Canè, Διευθυντής Ηλεκτρονικών Συστημάτων, Αγωνιστικό Τμήμα Ducati

 

«Καθώς η αγωνιστική περίοδος του 2014 βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η συνεργασία της EMC με τη Ducati racing team μας γεμίζει ενθουσιασμό. Πιστεύουμε ότι οι λύσεις της EMC θα μας δώσουν τη δυνατότητα να βελτιστοποιήσουμε τις μηχανές και την αγωνιστική μας φιλοσοφία, ώστε να πετύχουμε σπουδαία πράγματα αυτή τη χρονιά. Ανυπομονούμε να δουλέψουμε με την ομάδα της EMC και να δούμε στην πράξη αυτό το διαφορετικό που θα μας προσφέρει η προηγμένη τεχνολογία ΙΤ».

 

Marco Fanizzi, Διευθύνων Σύμβουλος και Γενικός Διευθυντής, EMCItaly

 

«Σε μια σειρά πολλών και διαφορετικών εφαρμογών, η ανάλυση των Big data παίζει όλο και μεγαλύτερο ρόλο. Ο χώρος του αθλητισμού αποτελεί ένα εξαιρετικό πεδίο όπου μπορούμε να διαπιστώσουμε στην πράξη την πραγματική δύναμη που κρύβεται στη σύγκλιση και την ανάλυση των δεδομένων. Μέσα από τη συγκέντρωση όσο το δυνατόν περισσότερων στοιχείων από όσο το δυνατόν περισσότερες πηγές – και στη συνέχεια μέσα από την real-time επεξεργασία και τη μετατροπή τους σε πολύτιμη γνώση  – οργανισμοί όπως η Ducati μπορούν να αποκτήσουν την ευελιξία και το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που θα τους βοηθήσει να παραμείνουν πρωτοπόροι στο χώρο τους. Είμαστε ενθουσιασμένοι που θα συνεργαστούμε τόσο στενά με μια εταιρεία όπως η Ducati, και ανυπομονούμε να πανηγυρίσουμε μαζί στο βάθρο των νικητών τους επόμενους μήνες».

 

Πρόσθετες πηγές

  • Επισκεφθείτε το EMC Pulse, το blog για τα νέα σχετικά με τα προϊόντα και την τεχνολογία της EMC
  • Συνδεθείτε με την EMC μέσω TwitterFacebook, YouTube, και LinkedIn