Μια ανεξάρτητη εταιρεία ερευνών έδωσε στην F-Secure το υψηλότερο σκορ στρατηγικής μεταξύ των κορυφαίων προμηθευτών λύσεων endpoint ασφάλειας που δοκιμάστηκαν. Η anti-malware τεχνολογία της F-Secure επισημάνθηκε επίσης από την εταιρεία ερευνών.
 
Ελσίνκι, Φινλανδία – 9 Ιανουαρίου 2013: Η F-Secure είχε το υψηλότερο σκορ από άλλους 8 προμηθευτές στην κατηγορία της στρατηγικής στην έρευνα της Forrester Research πάνω στους κορυφαίους προμηθευτές εταιρικών λύσεων που αφορούν την endpoint ασφάλεια. Η αναφορά, η Forrester Wave™: Endpoint Security, 1ο Τετράμηνο 2013 από την Forrester Research Inc., χαρακτηρίζει την F-Secure ως έναν ισχυρός performer.
 
Η κορυφαία βαθμολογία για την στρατηγική βασίστηκε στην εκτίμηση του F-Secure roadmap των προϊόντων, του κόστους και των μοντέλων αδειών, και των go-to-market στρατηγικών. Η F-Secure αναφέρθηκε από την εταιρεία των ερευνών για την ενεργή ανάπτυξη μιας ενεργοποιημένης πλατφόρμας υπηρεσιών, ένα όραμα «που ευθυγραμμίζεται ακριβώς με την μεγαλύτερη κλιματική αλλαγή που πραγματοποιείται σήμερα στα Πληροφοριακά Συστήματα των επιχειρήσεων, όπου οι οργανισμοί μετακινούνται στην προμήθεια υπηρεσιών παρά προϊόντων,» σύμφωνα με την αναφορά.
 
Το σκορ της F-Secure ήταν μεταξύ των υψηλότερων στην κατηγορία antimalware. Η ανίχνευση του rootkit και το DeepGuard αναγνωρίστηκαν στην κατηγορία μηχανισμού antimalware. Η in-house έρευνα των F-Secure Labs επισημάνθηκε επίσης. Η F-Secure είχε μεταξύ των άλλων τα υψηλότερα σκορ για τις επιδόσεις και την ακρίβεια ανίχνευσης σε malware, και επισημάνθηκε για την απολαβή εξαιρετικών βαθμών από τους πελάτες που ερωτήθηκαν από την Forrester.
 
Οι αναφορές της Forrester Wave εκδίδονται βάσει των εργαλείων αξιολόγησης προμηθευτών. Η αναφορά για την Endpoint Αφάλεια βοηθάει τους επαγγελματίες πάνω στην ασφάλεια να επιλέγουν τον σωστό συνεργάτη για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της endpoint ασφάλειας.
 
«Θεωρώ ότι αυτή η εκτίμηση επιβεβαιώνει αυτά που ακούω από τους συνεργάτες και τους πελάτες μας παγκοσμίως,» αναφέρει ο Pekka Usva, Vice President Corporate Security of F-Secure. «Η F-Secure έχει ένα εξαιρετικά ανταγωνιστικό portfolio προϊόντων, διαβάζουμε σωστά τις αγορές και είμαστε οι πιο αξιόπιστοι προμηθευτές με περισσότερα από 20 έτη στην ασφάλεια των επιχειρήσεων.»
 
Η εκτίμηση της Forrester ολοκληρώθηκε πριν από την έναρξη της προώθησης της προσφάτως παρουσιασμένης λειτουργίας διαχείρισης patch, Software Updater. Αν και δεν ήταν τμήμα της εκτίμησης, η F-Secure πιστεύει ότι η προσθήκη του Software Updater αποτελεί μια σημαντική επέκταση του portfolio της.