< και το DCIM σαν μια ολοκληρωμένη σουίτα εφαρμογών» αναφέρει η κ. Jennifer Koppy, μέλος της ομάδας αναλυτών στο τμήμα Datacenter Trends & Strategies της IDC. «Οι τεχνολογίες του Virtualization και του cloud computing αποσυνδέουν το IT από τα φυσικά συστήματα, καθιστώντας την προσθήκη νέων workloads μία εύκολη υπόθεση, όσο και ο ορισμός ενός virtual server. Η σύνδεση κτιριακών εγκαταστάσεων και ΙΤ – δυνατότητα την οποία προσφέρει το StruxureWare for Data Centers – είναι ζωτικής σημασίας επειδή τα νέα αυτά workloads επηρεάζουν τις εγκαταστάσεις ως προς την ισχύ, την ψύξη και τη συνδεσιμότητα, ενώ παράλληλα επιδρούν στη χωρητικότητα και την απόδοση του όλου κέντρου».

 

Συνδυάζοντας το DCIM με την τεχνολογία software KVM, η λειτουργία Server Access επιτρέπει στους IT managers, στους υπεύθυνος λειτουργίας του data center και στους υπεύθυνους των φυσικών εγκαταστάσεων, όχι μόνο να ορίζουν εικονικές μηχανές (Virtual Machines), αλλά και να διαχειρίζονται, να παρακολουθούν και να λύνουν κάποιο ενδεχόμενο πρόβλημα των φυσικών servers κατευθείαν μέσα από το περιβάλλον DCIM. Έτσι, έχουν στη διάθεση τους μια συνολική λύση που καλύπτει τα πάντα, από το επίπεδο της φυσικής εγκατάστασης μέχρι εκείνο του server. Μια λύση στην οποία περιλαμβάνεται ακόμη και ένα μοντέλο των εγκαταστάσεων το οποίο επιτρέπει τον εντοπισμό πιθανών προβλημάτων, όπως η παροχή ισχύος ή η ψύξη των μηχανημάτων.        

 

«Το Virtual Gateway αποτελεί επέκταση του λογισμικού Data Center Manager (DCM) της Intel και αναδεικνύει τη σημαντική τεχνολογική πρόοδο του middleware μας» αναφέρει ο κ. Jeff Klaus, γενικός διευθυντής στην Intel Data Center Solutions. «Η συντονισμένη προσπάθεια που κάναμε με την APC by Schneider Electric διευκολύνει την καλύτερη διάδοση της τεχνολογίας μας και βοηθά τα data centers να ελαχιστοποιήσουν τις δαπάνες για την αγορά περιττού εξοπλισμού».

 

Τα παραδοσιακά KVM switches εξασφαλίζουν απομακρυσμένη πρόσβαση σε περισσότερους από έναν servers. Όμως, η χρήση της τεχνολογίας software KVM ελαχιστοποιεί την ανάγκη για hardware, γεγονός που σημαίνει ότι η λειτουργία Server Access βοηθά να μειωθεί το κόστος για εξοπλισμό μέχρι και 50%.

 

«Η συνεργασία μας με την Intel για την ανάπτυξη μιας ολοκληρωμένης σουίτας διαχείρισης για data centers μέσα από το συνδυασμό KVM και DCIM, γεφυρώνει το χάσμα μεταξύ IT και φυσικής εγκατάστασης» δηλώνει ο κ. Soeren Jensen, Αντιπρόεδρος στο τμήμα Enterprise Management & Software της APC by Schneider Electric. «Όντας οι πρώτοι προμηθευτές DCIM που δίνουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε επίπεδο server αποκλειστικά μέσω λογισμικού, θεωρούμε τη λειτουργία Server Access ένα σημαντικό εργαλείο που βοηθά στην καλύτερη ενεργειακή διαχείριση των data centers και των κτιριακών τους υποδομών».

 

Data Center Operation: Η εφαρμογή Server Access διαθέτει τις εξής λειτουργίες:

  • Consoleaccess: Έλεγχος και διαχείριση εξοπλισμού IT από απόσταση, μέσω software KVM διαχείριση του data center ακόμη και τις νυχτερινές ώρες.
  • Onetomany device control: Επισκόπηση, παραμετροποίηση και έλεγχος συσκευών IT διαφόρων κατασκευαστών, μέσα από μια ενιαία κονσόλα, για ασφαλή και εύκολη διαχείριση των servers.
  • Powercycling: Πρόσβαση στους servers από απόσταση, είτε αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση λειτουργίας, είτε όχι (on/off), για άμεσο έλεγχο και reboot.
  • Physicallocation: Δυνατότητα εντοπισμού και παρακολούθησης της ακριβούς φυσικής θέσης ενός server, για καλύτερο έλεγχο και διαχείριση του εξοπλισμού.
  • Software KVM: Μείωση του κόστους εξοπλισμού μέσα από την κατάργηση των φυσικών KVM switches ενός data center.
  • Inandoutofband management: Πρόσβαση σε κάποια προβληματική συσκευή μέσα από το λειτουργικό σύστημα του server και το κύριο δίκτυο ή μέσα από ένα δευτερεύον δίκτυο διαχείρισης κρίσιμων εφαρμογών.
  • Multivendor device support: Δυνατότητα διαχείρισης εξοπλισμού (πλατφόρμες) και συσκευών ΙΤ διαφόρων κατασκευαστών.
  • OS access: Σύνδεση με το λειτουργικό μέσω Remote Desktop Protocol (RDP), Secure Shell (SSH) και Virtual Network Computing (VNC).

 

Data Center Operation: Η λειτουργία Server Access είναι διαθέσιμη ως κομμάτι της σουίτας StruxureWare for Data Centers από τις 30 Αυγούστου 2013. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ολοκληρωμένη σειρά εφαρμογών StruxureWare DCIM της Schneider Electric, μπορείτε να βρείτε εδώ.