Η Arbor Networks Inc., κορυφαίος πάροχος στον τομέα προστασίας από επιθέσεις DDoS, ανακοίνωσε σήμερα την παρουσίαση της νέας της λύσης Arbor CloudSM DDoS Protection για παρόχους υπηρεσιών και για εταιρικά δίκτυα.

 

Στους παρόχους υπηρεσιών η Arbor προσφέρει μία ολοκληρωμένη πλατφόρμα white label, η οποία τους επιτρέπει να καλύπτουν τις απαιτήσεις της αγοράς με την εισαγωγή, επέκταση και βελτίωση των διαχειριζόμενων υπηρεσιών DDoS σε περιβάλλον cloud. Για τις επιχειρήσεις, η Arbor προσφέρει μια ενσωματωμένη,  τόσο τοπικά (on premise)  όσο και στο cloud, λύση για προστασία από επιθέσεις DDoS, η οποία προσφέρει κορυφαίου επιπέδου προστασία έναντι μίας ευρείας γκάμας απειλών. Η τεχνολογία, τα προϊόντα και η ερευνητική υποδομή ATLAS της Arbor είναι οι κινητήριες δυνάμεις των νέων υπηρεσιών, που υποστηρίζονται 24×7 από ένα κέντρο λειτουργιών ασφαλείας το οποίο στελεχώνεται από εξειδικευμένο σε θέματα DDoS και ασφάλειας προσωπικό. Οι συνεργάτες του δικτύου της Arbor θα διαδραματίσουν κρίσιμο ρόλο στην εισαγωγή των λύσεων, τόσο για τους παρόχους υπηρεσιών όσο και για τις επιχειρήσεις, στην παγκόσμια αγορά.

 

«Η Arbor αξιοποιεί την πλούσια εμπειρία και δικτύωσή της με σκοπό να παράσχει καινοτόμες λύσεις για την αντιμετώπιση επιθέσεων DDoS. Προσφέρει τη δυνατότητα στους παρόχους υπηρεσιών να βελτιώσουν τον κύκλο εργασιών τους εκκινώντας ή αναβαθμίζοντας υπηρεσίες προστασίας DDoS βασισμένες σε περιβάλλον cloud. Ταυτόχρονα παρέχει στις επιχειρήσεις μια λύση η οποία ενσωματώνει on premise και cloud – based προστασία από επιθέσεις DDoS. Αποτελεί την κορυφαία εταιρεία στην αγορά εδώ και μία δεκαετία και πρωτοποριακές κινήσεις, όπως η συγκεκριμένη, θα συμβάλλουν στη διατήρησή τους στην κορυφή του κλάδου» δήλωσε ο Jeff Wilson, Principal Analyst της Infonetics Research.

 

Προστασία Arbor Cloud DDoS για παρόχους υπηρεσιών

 

Η Arbor έχει ισχυρή παρουσία σε πολυάριθμα δίκτυα παρόχων υπηρεσιών σε όλο τον κόσμο, με περισσότερους από εξήντα παρόχους να προσφέρουν υπηρεσίες ασφαλείας βασισμένες στην πλατφόρμα Peakflow® SP της εταιρείας. Η Arbor έχει συνεργαστεί στενά με τους συγκεκριμένους συνεργάτες προκειμένου να τους βοηθήσει στην  καθιέρωση  και υποστήριξη αυτών των υπηρεσιών. Η λύση Arbor Cloud θα τους δώσει τη δυνατότητα ταχείας επέκτασης των προσφερόμενων – ή σε κάποιες περιπτώσεις την καθιέρωση  νέων – υπηρεσιών ασφαλείας DDoS βασισμένες στο cloud. Η Arbor ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις των πελατών της και τους επιτρέπει να καλύπτουν τις ανάγκες του τελικού χρήστη, αποτελεσματικά και προσιτά, χωρίς να απαιτούνται υψηλές δαπάνες κεφαλαίων για υποδομή δικτύου ή προσωπικό. Το εξειδικευμένο προσωπικό ασφαλείας της Arbor θα είναι διαθέσιμο 24×7  για την υποστήριξη πελατών οι οποίοι έχουν πέσει θύματα επίθεσης, προχωρώντας σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες.

 

«Η εταιρεία Verizon έχει χρησιμοποιήσει τον εξοπλισμό της Arbor Networks επί σειρά ετών για την παροχή της υπηρεσίας «DOS Defense της Verizon», προστατεύοντας τις IP των πελατών της σε όλο τον κόσμο. Η ανάπτυξη της Arbor Networks με την υπηρεσία Arbor Cloud DDoS Protection Service, θα επιτρέψει στους πελάτες να διατηρήσουν τα ενδεδειγμένα για αυτούς  dual-carrier environments, αξιοποιώντας παράλληλα δοκιμασμένη τεχνολογία, τόσο για το κύκλωμα της Verizon, όσο και τα εναλλακτικά κυκλώματα υπηρεσιών Internet» είπε ο Bart Vansevenant, Executive Director Security Solutions της Verizon Enterprise Solutions.

 

Προστασία Arbor Cloud DDoS για επιχειρήσεις

 

Οι επιθέσεις DDoS αποτελούν την κυριότερη απειλή για τη διαθεσιμότητα των επιχειρησιακών δικτύων. Στο παρελθόν ήταν στοιχειώδεις επιθέσεις υψηλού όγκου με σκοπό να προκληθούν προβλήματα στις συνδέσεις επικοινωνίας των επιχειρήσεων με το Internet (volumetric attacks). Η σύγχρονη μορφή επιθέσεων DDoS είναι μια σύνθετη σειρά επιθέσεων που δεν έχουν σαν στόχο μόνο το εύρος ζώνης της σύνδεσης αλλά πολυάριθμες συσκευές οι οποίες συγκροτούν την υπάρχουσα υποδομή ασφαλείας, όπως συσκευές firewalls/IPS, καθώς και μια πλειάδα εφαρμογών στις οποίες βασίζεται η επιχείρηση όπως HTTP, HTTPS, VoIP, DNS και SMTP. Αυτές οι επιθέσεις στην υποδομή και στο επίπεδο των εφαρμογών είναι περιορισμένου όγκου, σχεδιασμένες να αποφεύγουν τα κλασικά συστήματα περιμετρικής προστασίας, και μάλιστα πολλές φορές στοχεύουν σε αυτά. Μια ενδεδειγμένη εφαρμογή άμυνας συνίσταται από ένα συνδυασμό προστασίας στο cloud κατά ποσοτικών επιθέσεων και τοπικά (on premise) κατά επιθέσεων που στοχεύουν σε εφαρμογές και στην υποδομή μιας επιχείρησης.

 

Με την λύση Arbor Cloud DDoS Protection, οι επιχειρήσεις μπορούν να οργανώνουν την άμυνά τους βάσει βέλτιστων πρακτικών χρησιμοποιώντας μια εφαρμογή, που ολοκληρώνει την προστασία έναντι επιθέσεων DDoS από τις εγκαταστάσεις τους μέχρι το cloud. Το Arbor Cloud συμβάλλει στην προστασία των επιχειρήσεων από ένα ευρύ φάσμα επιθέσεων DDoS, συμπεριλαμβανομένων volumetric attacks, application layer, state-exhaustion, (π.χ. στόχευση firewalls/IPS), συνδυαστικές και πολύ-ανυσματικές επιθέσεις DDoS. Η ευκολία χρήσης της on premise λύσης Pravail® Availability Protection System (Pravail APS), επιτρέπει στο προσωπικό ΙΤ της επιχείρησης να διατηρεί τον έλεγχο της άμβλυνσης (mitigation) επιθέσεων  και τους παρέχει τη δυνατότητα άμεσης ενημέρωσης, μέσω του Arbor Cloud, όταν οι επιθέσεις αποκτήσουν τέτοιο μέγεθος που η αντιμετώπισή τους να μην είναι δυνατή από τα on premise συστήματα. Το Arbor Cloud αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας από τον κορυφαίο παγκοσμίως  πάροχο λύσεων εντοπισμού και καταπολέμησης απειλών DDoS.  

 

«Το Arbor Cloud για DDoS είναι σχεδιασμένο έτσι ώστε να καλύπτει τις ανάγκες προστασίας από επιθέσεις DDoS που υπάρχουν και στις δύο αγορές που απευθυνόμαστε, την αγορά των παρόχων υπηρεσιών και την αγορά των επιχειρήσεων» λέει ο Colin Doherty, Πρόεδρος της Arbor Networks. «Έχουμε βοηθήσει πολυάριθμους παρόχους υπηρεσιών να θέσουν σε εφαρμογή υπηρεσίες προστασίας από επιθέσεις DDoS στο cloud και η λύση Arbor Cloud θα τους προσφέρει έναν ακόμα τρόπο αναβάθμισης και διεύρυνσης αυτών των υπηρεσιών με οικονομικό τρόπο. Για τις μεγάλες επιχειρήσεις, τα πράγματα είναι απλά. Απαιτείται μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας κατά των επιθέσεων DDoS τοπικά (on premise) και στο cloud, για την καλύτερη δυνατή προστασία έναντι επιθέσεων DDoS. Οι συνεργάτες του δικτύου μας είναι ενθουσιασμένοι με αυτή τη νέα πρόταση της Arbor, επειδή αντιλαμβάνονται ότι υπάρχει στην αγορά η ανάγκη για κορυφαίου επιπέδου προστασία κατά επιθέσεων DDoS».