Οι ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις για ταχύτερες επιδόσεις στα δίκτυα, ομαλή πρόσβαση στις υπηρεσίες cloud, σταθερή συνδεσιμότητα και εμπειρίες χρήσης υψηλής ποιότητας σε όλες τις ασύρματες συσκευές, σε συνδυασμό με τον ολοένα αυξανόμενο αριθμό κινητών συσκευών παγκοσμίως, δημιουργούν μεγάλες πιέσεις στις υποδομές των ασύρματων δικτύων.
Προκειμένου να ανταποκριθεί σε αυτές τις απαιτήσεις, η Cisco παρουσιάζει τη σειρά access points Cisco Aironet® 3600 προσφέροντας ταχύτερο και πιο αξιόπιστο ασύρματο δίκτυο και την καλύτερη εμπειρία ασύρματης δικτύωσης της αγοράς. Τα access points της σειράς Cisco Aironet 3600 είναι τα πρώτα access points της αγοράς με τρεις χωρικές ροές 802.11n και τέταρτη κεραία (4×4:3). Επιτρέπουν την ομαλή και άμεση σύνδεση από όλες τις ασύρματες συσκευές, ακόμα και από αυτές με ασθενές σήμα, σε μεγαλύτερες αποστάσεις από το σημείο πρόσβασης και εξασφαλίζουν αύξηση επιδόσεων έως και 30% σε σχέση με άλλα access points.
Το Cisco® Visual Networking Index προβλέπει ότι μέχρι το 2015 θα έχουν διατεθεί περισσότερες από 7,1 δισεκατομμύρια συσκευές παγκοσμίως. Τα access points της σειράς Cisco Aironet 3600 επιτρέπουν στους πελάτες μας να εξασφαλίσουν ότι οι υποδομές δικτύου τους θα μπορούν να ανταποκριθούν στην αυξανόμενη ζήτηση για ασύρματη δικτύωση.
Σημαντικά χαρακτηριστικά:
• Οι ταχύτερες επιδόσεις της αγοράς: Με αύξηση επιδόσεων κατά 30%, τα σημεία πρόσβασης της σειράς Cisco Aironet 3600 802.11n έχουν σχεδιαστεί ειδικά ώστε να επιτρέπουν την αξιοποίηση υπηρεσιών cloud, τη χρήση εικονικών επιφανειών εργασίας με λιγότερες καθυστερήσεις ή την πραγματοποίηση ομαλών κλήσεων με βίντεο. Όλοι αυτοί οι παράγοντες συνθέτουν μια καλύτερη εμπειρία για τον χρήστη.
• Υψηλότερες ταχύτητες σε μεγαλύτερες αποστάσεις: Η τέταρτη κεραία των access points της σειράς Cisco Aironet 3600 προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία όσον αφορά τη χρήση ασύρματων συσκευών, καθώς επιτρέπει την ταυτόχρονη σύνδεση περισσότερων ατόμων μέσω περισσότερων συσκευών χωρίς τη χρήση καλωδίων. Επίσης, επιτρέπει τη σύνδεση από ακόμα μεγαλύτερες αποστάσεις, διατηρώντας μια γρήγορη και αξιόπιστη ασύρματη σύνδεση.
• Εμπειρία υψηλής ποιότητας με οποιαδήποτε συσκευή: Τα access points της σειράς Cisco Aironet 3600 περιλαμβάνουν τη νέα τεχνολογία ClientLink 2.0, η οποία αυξάνει την απόδοση για όλες τις ασύρματες συσκευές που συνδέονται στο δίκτυο, ανεξάρτητα από την ισχύ του ασύρματου σήματος της συσκευής και της κατηγορίας χωρικών ροών στην οποία ανήκει.
• Η τεχνολογία ClientLink 2.0 μπορεί να βελτιώσει την απόδοση όλων των συσκευών σε δίκτυα 802.11a/g και τώρα και σε δίκτυα 802.11n σε μία, δύο ή τρεις χωρικές ροές – από φορητούς υπολογιστές, smartphone και tablet τελευταίας τεχνολογίας μέχρι ειδικές συσκευές για συγκεκριμένους κλάδους και ασύρματες συσκευές παλαιότερης τεχνολογίας. Αντιμετωπίζει αποτελεσματικά το πρόβλημα σύνδεσης των πιο αργών συσκευών με ασθενέστερο ασύρματο σήμα, όπως είναι τα tablet.
• Προστασία επένδυσης με ευέλικτη σχεδίαση: Η ευέλικτη σχεδίαση επιτρέπει στις επιχειρήσεις να προσαρμόζουν τον εξοπλισμό στις ανάγκες τους με προσθήκες που υποστηρίζουν επιπλέον λειτουργίες. Το access point προσφέρει επίσης τη δυνατότητα υποστήριξης επιπλέον συσκευών καθώς αυξάνονται οι ανάγκες και η βάση χρηστών μιας επιχείρησης.
• Εξασφάλιση απόδοσης: Τα access point της σειράς Cisco Aironet 3600 περιλαμβάνουν την τεχνολογία Cisco CleanAir™ για την εξασφάλιση της απόδοσης, την αύξηση της αξιοπιστίας και την απαράμιλλη αντιμετώπιση προβλημάτων που ενδεχομένως προκύψουν με το φάσμα ραδιοσυχνοτήτων (RF). Με αυτόν τον τρόπο, εξασφαλίζουν την καλύτερη και ασφαλέστερη εμπειρία της αγοράς.
• Η Cisco ανακοίνωσε επίσης μια νέα, λειτουργική μονάδα παρακολούθησης ραδιοσυχνοτήτων με την τεχνολογία Cisco CleanAir. Η λειτουργική μονάδα μπορεί να ελέγχει πλήρως το φάσμα συχνοτήτων Wi-Fi – και τα 23 κανάλια και όχι μόνο αυτό που εξυπηρετεί την κίνηση δεδομένων του δικτύου. Με την προληπτική και ταυτόχρονη σάρωση ολόκληρου του φάσματος συχνοτήτων Wi-Fi για παρεμβολές και απειλές ασφαλείας, η λειτουργική μονάδα παρακολούθησης μπορεί να επιλέγει έξυπνα και αυτόματα το καλύτερο κανάλι για την εξυπηρέτησης της κίνησης, προσφέροντας την καλύτερη δυνατή εμπειρία χρήσης και γρήγορη, αξιόπιστη απόδοση.
• Πρωτοπορία και στην υποστήριξη των προτύπων 802.11r και 802.11u:  Η Cisco συνεχίζει να καινοτομεί και να οδηγεί τις εξελίξεις όντας η πρώτη εταιρεία που υποστηρίζει γρήγορη περιαγωγή βάσει προτύπων με την τεχνολογία IEEE 802.11r στα νέα access point της σειράς Cisco 3600. Η γρήγορη περιαγωγή με το πρότυπο 802.11r επιτρέπει στις συνδεδεμένες συσκευές να μετακινούνται μεταξύ access point χωρίς να διακόπτεται η σύνδεσή τους. Πρόκειται για μια δυνατότητα κρίσιμης σημασίας για πολλές εφαρμογές. Η Cisco ήταν μια από τις πρωτοπόρους εταιρείες σε αυτόν τον τομέα με την ενημέρωση του Cisco Centralized Key Management στο πρότυπο 802.11r και τώρα ετοιμάζεται να πρωτοπορήσει και πάλι με την υποστήριξη αυτού του προτύπου. Επιπλέον, η Cisco είναι η πρώτη εταιρεία που παρέχει υποστήριξη για το πρότυπο 802.11u στα access point της σειράς Cisco Aironet 3600, τα οποία μπορούν να παρέχουν απλούστερες, αλλά και πιο πλούσιες ασύρματες εμπειρίες επιτρέποντας στο δίκτυο να παρέχει υπηρεσίες δικτύου σε κινητές συσκευές.
• Απλοποιημένη διαχείριση και ασφάλεια:  Τα access point της σειράς Cisco Aironet 3600 υποστηρίζονται από τις τεχνολογίες  Cisco Prime Network Control System (NCS) και Cisco Identity Services Engine (ISE), αντιμετωπίζοντας αποτελεσματικά την πρόκληση της σύνδεσης οποιασδήποτε συσκευής. Η ενοποιημένη διαχείριση πολιτικής και ο έλεγχος πρόσβασης στο Cisco ISE και η ενιαία διαχείριση ενσύρματων/ασύρματων δικτύων στο Cisco Prime NCS, σε συνδυασμό με την υποδομή ασύρματων δικτύων LAN της Cisco κάνουν την εμπειρία χρήσης μιας φορητής συσκευής απλούστερη και ασφαλέστερη.
Διαθεσιμότητα και τιμές προϊόντων:
Τα access point Cisco Aironet 3600 Series είναι διαθέσιμα παγκοσμίως. Με εξωτερικές κεραίες, το access point Cisco Aironet 3600 Series έχει προτεινόμενη τιμή 1.595 USD. Με εσωτερικές κεραίες, η προτεινόμενη τιμή είναι 1.495 USD.
Η ειδική πρόσθετη λειτουργική μονάδα για την παρακολούθηση του φάσματος ραδιοσυχνοτήτων αναμένεται να κυκλοφορήσει στα τέλη του 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα σημεία πρόσβασης της σειράς Cisco Aironet 3600 Series, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: http://www.cisco.com/go/ap3600.