Αξιοποιώντας ακόμα περισσότερο την καταξιωμένη αρχιτεκτονική ασφαλείας Cisco SecureX, η Cisco εμπλουτίζει το Cisco Adaptive Security Appliance, την πιο διαδεδομένη πλατφόρμα firewall, με τη νέα λύση ασφαλείας Cisco® ASA CX. Αυτή η λύση αναβαθμίζει την πλατφόρμα ASA, προσθέτοντας δυνατότητες που ξεπερνούν σε μεγάλο βαθμό αυτές των υπαρχόντων firewall “επόμενης γενιάς” παρέχοντας μοναδική εικόνα του δικτύου για τον ευκολότερο εντοπισμό απειλών ασφαλείας και έλεγχο πρόσβασης εφαρμογών με προηγμένες δυνατότητες προσαρμογής. Η λύση Cisco ASA CX επιτρέπει στους διαχειριστές να ελέγχουν ποιές  συσκευές και ποιοί χρήστες έχουν πρόσβαση στο δίκτυο, καθώς και τι είδους πρόσβαση σε δικτυακούς πορούς και σε περισσότερες από 1.000 εφαρμογές και 75.000 μικροεφαρμογές
Επιπλέον, η Cisco αναβαθμίζει τις μεσαίας κατηγορίας συσκευές firewall προσθέτοντας υποστήριξη για το Cisco SecureX Framework, το οποίο επιτρέπει την παροχή συνολικής ασφάλειας. Με τις νέες προσθήκες στη λύση Cisco TrustSec®, καθώς και στην πλατφόρμα διαχείρισης πολιτικών Cisco Identity Services Engine (ISE), η Cisco θέτει για μια ακόμα φορά νέα πρότυπα ασφαλείας στην αγορά.
Οι ανάγκες των σύγχρονων επιχειρήσεων έχουν αλλάξει τη μορφή της ασφάλειας δικτύων. Οι επιχειρήσεις οδηγούνται βαθμιαία στην ενσωμάτωση περισσότερων τύπων χρηστών – από υπαλλήλους μέχρι συνεργάτες και μερικές φορές ακόμα και ανταγωνιστικές εταιρείες με τις οποίες αναγκάζονται να συνεργαστούν – παρέχοντάς τους αυξημένη πρόσβαση σε εφαρμογές, συσκευές και πόρους. Αυτές οι επιχειρήσεις πρέπει όμως να εξασφαλίσουν ότι μόνο οι κατάλληλοι χρήστες θα έχουν πρόσβαση σε συγκεκριμένες εφαρμογές, δεδομένα και υπηρεσίες, αποτρέποντας την πρόσβαση στα υπόλοιπα δεδομένα. Αυτές οι απαιτήσεις ξεπερνούν πλέον τις δυνατότητες των παλαιότερων μοντέλων ασφαλείας, τα οποία αναγκάζουν τα τμήματα IT των εταιρειών να επιλέγουν μεταξύ υψηλότερης παραγωγικότητας ή ενισχυμένης ασφάλειας.
Οι λύσεις ασφαλείας της Cisco μετατρέπουν αυτό το “ή” σε “και” επιτρέποντας στις επιχειρήσεις να αξιοποιούν ένα ολοένα και πιο ελεύθερο εργατικό δυναμικό, ενώ παράλληλα περιορίζουν τους εγγενείς κινδύνους που ενέχουν τα δίκτυα «χωρίς περιορισμούς». Κάνοντας χρήση ελέγχων ακριβείας που συνδυάζουν την αντίληψη του περιεχομένου, τον εντοπισμό ταυτότητας και την πληροφόρηση σχετικά με απειλές, η Cisco προσφέρει ένα μοναδικό και ισχυρό συνδυασμό που επιτρέπει στις επιχειρήσεις να αυξάνουν την παραγωγικότητά τους ενώ παράλληλα εξασφαλίζουν τα κατάλληλα επίπεδα προστασίας για όλες τις συσκευές και όλα τα τμήματα του δικτύου.
 
 Σημαντικά χαρακτηριστικά
• •  Cisco ASA CX: Η λύση ασφαλείας νέας γενιάς με επίγνωση περιεχομένου:
• Διευρύνει τις δυνατότητες της πλατφόρμας ASA ανεβάζοντας τον πήχη στους τομείς της διαχείρισης και του ελέγχου ακριβείας. Αναγνωρίζει περισσότερες από 1.000 εφαρμογές, όπως το Facebook, το Google+, το LinkedIn, το Twitter και το iTunes, τις οποίες μπορεί να αναλύσει σε περισσότερες από 75.000 μικροεφαρμογές. Αυτές οι μικροεφαρμογές ταξινομούνται σε εύχρηστες κατηγορίες έτσι ώστε οι διαχειριστές να έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν ή να αποκλείουν την πρόσβαση σε συγκεκριμένα τμήματα της εφαρμογής. (Για παράδειγμα, οι μικροεφαρμογές του Facebook χωρίζονται στις κατηγορίες εργασία, κοινότητα, εκπαίδευση, ψυχαγωγία, παιχνίδια κ.λπ.). Με αυτόν τον τρόπο, οι διαχειριστές IT μπορούν να επιτρέπουν την πρόσβαση σε περισσότερες εφαρμογές, αποκλείοντας μόνο τις λειτουργίες που δεν σχετίζονται με την επιχείρηση.

• Αξιοποιεί την ισχύ του SecureX Framework – ενός πλαισίου ασφαλείας που εστιάζει στο δίκτυο και έχει επίγνωση περιεχομένου το οποίο υλοποιείται στα τμήματα ενοποιημένης πρόσβασης του δικτύου, στα άκρα του δικτύου, στο data center και στο cloud, υποστηριζόμενο από την σειρά προϊόντων και υπηρεσιών ασφαλείας της Cisco.

• Σε αντίθεση με άλλα firewall, το ASA CX χρησιμοποιεί το SecureX για τη λήψη ολοκληρωμένων πληροφοριών δικτύου, τη συγκέντρωση στοιχείων από το τοπικό δίκτυο μέσω του Cisco AnyConnect Secure Mobility και την ενημέρωση των δεδομένων απειλών σχεδόν σε πραγματικό χρόνο από το Cisco Security Intelligence Operation (Cisco SIO), μια προηγμένη υποδομή ασφαλείας που παρέχει αναγνώριση, ανάλυση και αντιμετώπιση απειλών, εξασφαλίζοντας το υψηλότερο δυνατό επίπεδο ασφαλείας για όλους τους πελάτες της Cisco.

• Επιτρέπει στους διαχειριστές να ενεργοποιούν συσκευές και εφαρμογές με υψηλά επίπεδα προστασίας και ελέγχου. Οι διαχειριστές μπορούν να βλέπουν ξεκάθαρα τον συγκεκριμένο τύπο συσκευής, καθώς και το λειτουργικό σύστημα που χρησιμοποιεί, τη θέση της και την τρέχουσα κατάσταση ασφαλείας της.
 
• Cisco TrustSec και Cisco Identity Services Engine: Οι τεχνολογίες Cisco TrustSec 2.1 και ISE 1.1 προσφέρουν ολοκληρωμένη διαχείριση μέσω νέων αισθητήρων συσκευών που ενσωματώνονται στην υποδομή για τον αυτόματο εντοπισμό και κατηγοριοποίηση όλων των συσκευών που συνδέονται στο δίκτυο. Το ISE 1.1 προσφέρει επίσης κατευθυνόμενες σαρώσεις τελικών σημείων σε πραγματικό χρόνο για πιο σαφείς πληροφορίες με περισσότερη ακρίβεια κατά την κατηγοριοποίηση συσκευών. Ο συνδυασμός αυτών των δύο τεχνολογιών αποτελεί την πιο ευέλικτη, αξιόπιστη και ολοκληρωμένη λύση παρακολούθησης ολόκληρης της δικτυακής υποδομής μιας εταιρείας. Επιπλέον, το TrustSec 2.1 διευρύνει την υποστήριξη για την πρωτοποριακή τεχνολογία Security Group Access (SGA) της Cisco η οποία παρέχει έλεγχο απόλυτης ακρίβειας μέσω της επιβολής πολιτικών σε ασύρματες και ενσύρματες υποδομές.
 • Συσκευές ασφαλείας Cisco ASA 5500-X Series μέσης κατηγορίας: Αυτές οι συσκευές ASA νέας γενιάς και υψηλής απόδοσης από την Cisco συμπεριλαμβάνουν τα μοντέλα ASA 5512-X, 5515-X, 5525-X, 5545-X και 5555-X, και είναι ειδικά βελτιστοποιημένες για εγκατάσταση στα άκρα πρόσβασης του δικτύου στο Internet για μικρές, μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις. Αξιοποιώντας την προσέγγιση επίγνωσης περιεχομένου του Cisco SecureX Framework, παρέχουν πολλαπλές υπηρεσίες ασφαλείας (χωρίς να απαιτούν επιπλέον λειτουργικές μονάδες), επιδόσεις πολλών gigabit, ευέλικτες επιλογές διασύνδεσης και εφεδρικές παροχές ρεύματος – όλα αυτά σε συμπαγές σχήμα 1RU. Προαιρετικά, μπορούν να προσφέρουν ασφάλεια δικτύου σε μεγάλο εύρος και μεγάλο βάθος μέσω ενσωματωμένων υπηρεσιών ασφαλείας βάσει cloud και λογισμικού, με ενημέρωση πληροφοριών απειλών μέσω του Cisco SIO.
 • Πιστοποιήσεις ασφαλείας: Η Cisco έχει αναβαθμίσει επίσης τα προγράμματα πιστοποίησης ασφαλείας Cisco CCNA® Security, Cisco CCNP® Security και Cisco Security Specialists, τα οποία περιλαμβάνουν πλέον εκπαίδευση σε συσκευές ASA. Έτσι, είναι σε θέση να προσφέρουν στους επαγγελματίες (διαχειριστές δικτύων ασφαλείας, μηχανικούς και ειδικούς δικτύων) την εκπαίδευση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για την εφαρμογή των βέλτιστων πρακτικών στον τομέα τους κάνοντας χρήση του πιο πρόσφατου εξοπλισμού της Cisco.