Η Dell παρουσίασε πρόσφατα την ανανεωμένη σειρά ολοκληρωμένων προϊόντων storage, βασισμένων στη φιλοσοφία της αρχιτεκτονικής Fluid Data, που βοηθούν τους πελάτες να βελτιστοποιήσουν περαιτέρω το χειρισμό των δεδομένων τους, σε κάθε σημείο του κύκλου ζωής τους.

«Η φύση του ΙΤ και ο ρόλος του data center για έναν οργανισμό, αλλάζουν ραγδαία καθώς οι πελάτες αντιμετωπίζουν πολλά και συχνά αντικρουόμενα μοντέλα για την εφαρμογή της τεχνολογίας- από client σε περιβάλλοντα cloud και λύσεις converged υποδομών IT,» αναφέρει ο Darren Thomas, Vice President και General Manager, Dell Storage. «Η Dell είναι καλά τοποθετημένη με μια ολοκληρωμένη αρχιτεκτονική αποθήκευσης που μπορεί να βελτιστοποιήσει το χειρισμό των δεδομένων στο σύνολο του κύκλου ζωής τους, μέσω της έξυπνης διαχείρισης και του αυτοματισμού. Η Αρχιτεκτονική Fluid Data της Dell παρέχει νέες δυνατότητες που εξελίσσουν το data center, βοηθώντας τους πελάτες να πετύχουν πραγματικά επιχειρησιακά αποτελέσματα

Το Νέο Λογισμικό των Dell Compellent και Dell PowerVault MD3 αυξάνει τις Επιδόσεις και τον Αυτοματισμό

Το λογισμικό Dell Compellent Storage Center 6.3, που παρουσιάστηκε πρόσφατα, παρέχει ενισχυμένη δυνατότητα κλιμάκωσης και επιδόσεις για τα συστήματα storage Dell Compellent. Οι controllers Dell Compellent SC8000 με το λογισμικό Storage Center 6.3 μπορούν να αυξήσουν τις επιδόσεις μέχρι 100% σε σχέση με προηγούμενες εκδόσεις, όταν εκτελούν επιχειρησιακές εφαρμογές1. Παράλληλα με αυτή την παρουσίαση, η Dell είναι ο πρώτος πάροχος λύσεων αποθήκευσης που ανακοίνωσε τη δυνατότητα 16Gb Fibre Channel end-to-end- από server σε switch και από εκεί στο storage- διπλασιάζοντας το bandwidth και την ταχύτητα πρόσβασης σε κρίσιμες για την εταιρεία εφαρμογές και δεδομένα.

Σχεδιασμένα για μεσαίες έως μεγάλες επιχειρήσεις και υποδομές cloud computing, τα storage arrays Dell Compellent προσφέρουν τον καλύτερο μηχανισμό αυτόματου tiering, προηγμένη προστασία δεδομένων και μεγαλύτερη ευχρηστία. Τα παραπάνω χαρακτηριστικά, σε συνδυασμό με τον ιδιαίτερα επεκτάσιμο σχεδιασμό, επιτρέπoυν στους χρήστες να ανανεώνουν το λογισμικό αποθήκευσης χωρίς επιπλέον κόστος και να επεκτείνουν εύκολα την υποδομή τους, χωρίς την ανάγκη ολικής αντικατάστασης. Σύμφωνα με το νέο white paper της IDC, που εκπονήθηκε μετά από ανάθεση της Dell, οι εγκαταστάσεις Dell Compellent είχαν σχεδόν διπλάσιο παραγωγικό κύκλο ζωής από αποθηκευτικά συστήματα που δεν είναι Dell, καθώς οι οργανισμοί αντικαθιστούν τα Dell Compellent κάθε 6,9 χρόνια έναντι των 3,5 χρόνων για τα άλλα περιβάλλοντα αποθήκευσης2.

Στις πρόσθετες βελτιώσεις επιχειρησιακών εφαρμογών στο λογισμικό Storage Center 6.3 περιλαμβάνονται:

  • Δυνατότητα για σύγχρονο replication που μπορεί να βελτιώσει την ανάκτηση δεδομένων από καταστροφή, αλλά και να δώσει τη δυνατότητα replication σε πολλαπλά απομακρυσμένα σημεία για την επίτευξη μικρότερου χρόνου ανάκτησης (RTO)
  • Διευρυμένη ολοκλήρωση με τη Microsoft με υποστήριξη του νέου Windows Server 2012
  • Ενισχυμένη ασφάλεια και μειωμένος χρόνος διαχείρισης με το Active Directory και την υποστήριξη LDAP που αυτοματοποιεί και ενσωματώνει τα συστήματα Dell Compellent με ένα εταιρικό directory απαιτώντας μια μόνο διαδικασία πιστοποίησης και εξουσιοδότησης για την παροχή πρόσβασης
  • Βελτιωμένη ασφάλεια με την υποστήριξη των απαιτήσεων USGv6/IPv6 για ένα ευρύ φάσμα διαθέσιμων διευθύνσεων IP και
  • Τη δυνατότητα να προειδοποιεί έξυπνα και να τοποθετεί όγκους δεδομένων (volumes) σε πολλαπλές συστοιχίες (scale out) με βάση την προληπτική παρακολούθηση των επιδόσεων και της χωρητικότητας

Οι νέες βελτιώσεις του λογισμικού Dell PowerVault MD3 προσφέρουν ενισχυμένη προστασία δεδομένων, επιδόσεις, χωρητικότητα και δυνατότητες virtualization, ενώ έχουν σχεδιαστεί να διατηρούν μέχρι και το 99.999% της διαθεσιμότητάς τους για αυτές τις οικονομικά προσιτές λύσεις υψηλών επιδόσεων.

Οι βελτιώσεις στην προστασία των δεδομένων, συμπεριλαμβάνουν δυναμικά disk pools που απλοποιούν τη διαχείριση δίσκων και βελτιώνουν το χρόνο ανάκτησης από την καταστροφή ενός δίσκου με τη διανομή δεδομένων στο σύνολο των δίσκων, μειώνοντας σημαντικά το χρόνο αποκατάστασης των προβλημάτων. Σε συνδυασμό με τις τρέχουσες δυνατότητες replication Fibre Channel, η νέα δυνατότητα ασύγχρονου replication μέσω IP προστατεύει από προβλήματα που προκύπτουν με την τοποθεσία του datacenter, βελτιώνει την ταχύτητα των εφαρμογών και αυξάνει την απομακρυσμένη υποστήριξη.

Το νέο λογισμικό συστήματος των Dell PowerVault MD3 περιλαμβάνει την υποστήριξη για VMware vStorage APIs και ενσωμάτωση συστοιχιών (VMware vStorage APIs for Array Integration, VAAI) που επιτρέπει στους πελάτες να αποδεσμεύσουν τον server από ορισμένες αποθηκευτικές εργασίες, με την εκτέλεσή τους στις συστοιχίες Dell PowerVault. Η νέα λειτουργία thin provisioning δίνει τη δυνατότητα στις συστοιχίες να κατανέμουν αποθηκευτικούς πόρους ανάλογα με τις ανάγκες, για απλοποιημένη και οικονομικά αποδοτική διεύρυνση της χωρητικότητας.

Η Dell αναπτύσσει τη σειρά προϊόντων της για την προστασία δεδομένων για να απλοποιήσει το backup και την ανάκτηση των δεδομένων

Η αναπτυσσόμενη σειρά προϊόντων της Dell για την προστασία δεδομένων δίνει τη δυνατότητα σε πελάτες κάθε μεγέθους να πετύχουν ασύγκριτη προστασία δεδομένων και εφαρμογών και καλύτερους χρόνους ανάκτησης για virtual, φυσικά και cloud περιβάλλοντα. Η Dell παρέχει πλήρεις λύσεις backup, αναπαραγωγής και ανασύστασης σχεδιασμένες να μεγιστοποιούν την αποτελεσματικότητα των δεδομένων, να βελτιώνουν την ευελιξία και να βοηθούν στη διασφάλιση της επιχειρηματικής συνέχειας. Οι προσθήκες στη σειρά λύσεων της Dell για την προστασία των δεδομένων περιλαμβάνουν:

  • Dell PowerVault DL4000 —Βελτιστοποιημένη για μικρές έως μεσαίες επιχειρήσεις και απομακρυσμένα γραφεία, η πρώτη συσκευή που βασίζεται σε λογισμικό Dell AppAssure παρέχει μια γρήγορη και ολοκληρωμένη λύση backup και ανάκτησης από καταστροφή για κρίσιμες για την επιχείρηση εφαρμογές και δεδομένα με πλήρη ενσωμάτωση της διαχείρισης λογισμικού και συστήματος. Με 5,5 TB εσωτερική χωρητικότητα αποθήκευσης, αυτή η ολοκληρωμένη συσκευή 1U διαθέτει λογισμικό για snapshots, αντιγραφή σε απoμακρυσμενο κέντρο (replication), de-duplication και συμπίεση για αποδοτική χρήση της χωρητικότητας backup. Οι χρήστες μπορούν να επωφεληθούν από το συνδυασμό δύο μηχανημάτων virtual σε αναμονή που προστατεύουν κρίσιμες εφαρμογές για μέχρι δύο server, προσφέροντας γρήγορη ανάκτηση από καταστροφή.
  • Quest NetVault Backup 9.0 — Το νέο λογισμικό προστασίας δεδομένων από την Quest λειτουργεί απρόσκοπτα με την αρχιτεκτονική NetVault Extended, διαθέτοντας νέο περιβάλλον επικοινωνίας με το χρήστη και ένα σύνολο από συνήθεις υπηρεσίες, για να ενσωματώσει πλήθος τεχνολογιών προστασίας δεδομένων της Quest σε μια λύση με απλούστερη διαχείριση. Το λογισμικό παρέχει τη δυνατότητα σε μεγάλους οργανισμούς να απλοποιήσουν την προστασία των δεδομένων, προστατεύοντας ταυτόχρονα κρίσιμες εφαρμογές σε φυσικά και εικονικά ετερογενή περιβάλλοντα. Οι cross-platform δυνατότητες του NetVault επεκτείνονται σε Windows Server 2012 και Novell Open Enterprise Server 11, ενώ οι βελτιώσεις Windows Server 2012 Hyper-V και VMware vSphere® προσφέρουν βελτιωμένη λειτουργικότητα, επιδόσεις και κλιμάκωση. Η προσθήκη native replication στη λύση deduplication NetVault SmartDisk βελτιστοποιεί την offsite αποθήκευση δεδομένων και την ανάκτηση από καταστροφή.
  • Dell PowerVault DL2300 —Η νέα συσκευή προστασίας δεδομένων επιχειρησιακής κλάσης συνδυάζει τους DellPowerEdge servers 12ης γενιάς με προηγμένες εφαρμογές λογισμικού προστασίας δεδομένων CommVault Simpana 9. Με τον τρόπο αυτό προσφέρει σε μεγάλες επιχειρήσεις την ασφαλή δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας, την ανάκτηση, αναπαραγωγή, αρχειοθέτηση και deduplication δεδομένων είτε για φυσικούς είτε για εικονικούς servers σε μια εκ των προτέρων δοκιμασμένη λύση εύκολη στην εγκατάσταση. Η νέα συσκευή διαθέτει επεξεργαστή και επιδόσεις μνήμης τελευταίας γενιάς, για τη βελτιστοποίηση της διαδικασίας deduplication των βάσεων δεδομένων για υψηλότερες επιδόσεις στη δημιουργία αντιγράφων ασφαλείας. Οι χρήστες μπορούν να εξοικονομήσουν χρόνο διαχείρισης με τον ενσωματωμένο, policy-based αυτοματισμό,για τη διαχείριση backup και αρχειοθέτησης.

Επιπρόσθετες δηλώσεις:

«Τα αποθηκευτικά συστήματα Dell Compellent διαδραματίζουν κρίσιμο ρόλο στην υποδομή ΙΤ μας και θα αναμένουμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις νέες βελτιώσεις και τα χαρακτηριστικά που θα μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε τις απαιτήσεις της αποθήκευσης σε επιχειρηματικό επίπεδο,» αναφέρει ο Dan Marbes, Lead Systems Engineer, Associated Bank. «Η ευκαιρία να κερδίσουμε έως και διπλάσια απόδοση κατά τη λειτουργία εφαρμογών σημαίνει ταχύτερη πρόσβαση σε σημαντικές πληροφορίες, όταν τις χρειάζονται οι χρήστες. Περιμένουμε επίσης με ενθουσιασμό την εισαγωγή της πιστοποίησης Active Directory για να διαχειριστούμε πιο αποτελεσματικά την πρόσβαση σε αυτούς τους πόρους

«Εδώ και χρόνια εμπιστευόμαστε την AppAssure για την ανάκτηση και τη διασφάλισή μας σε μια πληθώρα από αποθηκευτικές πλατφόρμες,» αναφέρει ο Michael Rapp, Information Security Officer, Center for Information Technology in Education, College of Education, University of Houston. «Η εισαγωγή αυτού του λογισμικού προστασίας δεδομένων από την Dell σε μια πλατφόρμα με στοχευμένο σχεδιασμό θα μπορούσε να διευκολύνει τους πελάτες να εφαρμόσουν μια λύση βελτιστοποιημένη για Dell AppAssure με ελάχιστες ανάγκες εγκατάστασης και παραμετροποίησης