Η Dell ανακοίνωσε αρκετές νέες προτάσεις συστημάτων storage, σχεδιασμένες για να βοηθήσουν επιχειρήσεις και οργανισμούς, να προσαρμόσουν και να κλιμακώσουν τα data centers τους, με οικονομικό τρόπο και να συμβαδίσουν με τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις των συστημάτων IT. Η προσέγγιση της Dell, έχει στόχο οι προτάσεις της να ανταποκρίνονται στις μελλοντικές απαιτήσεις, ικανοποιώντας τόσο τις υφιστάμενες, όσο και επερχόμενες μεθόδους διαχείρισης του αυξανόμενου όγκου των δεδομένων. Εκφράζεται με μια νέα, εισαγωγική σειρά συστοιχιών storage, συστήματα storage υψηλής πυκνότητας και υψηλής απόδοσης, νέες προηγμένες δυνατότητες λογισμικού και νέες λύσεις τεχνολογίας SDS.

“Η Dell συνεχίζει να επανακαθορίζει τα οικονομικά δεδομένα του enterprise storage, προσφέροντας στους πελάτες όλων των μεγεθών, παγκοσμίου κλάσης λύσεις storage, οι οποίες μειώνουν την πολυπλοκότητα και το κόστος ενώ παρέχουν εντυπωσιακή μακροπρόθεσμη αξία,” αναφέρει ο Alan Atkinson, Vice President και General Manager, Dell Storage. “Η νέα σειρά Dell Storage SCv2000 Series, προσφέρει τη δοκιμασμένη απόδοση και προστασία της σειράς συστοιχιών Dell SC Series, στα επίπεδα μιας entry-level πρότασης, με κορυφαία, για την κατηγορία της, αξία, σε επαναστατικό επίπεδο κόστους. Συνολικά, οι νέες μας προτάσεις προσφέρουν στους πελάτες καινοτόμες τεχνολογίες, με τις οποίες βελτιώνεται και απλοποιείται η διαχείριση storage, τόσο με τις υπάρχουσες, όσο και με μελλοντικές προσεγγίσεις των συστημάτων IT.”

H νέα σειρά συστοιχιών Dell SC Series προσφέρει υψηλή απόδοση και προστασία δεδομένων στα συστήματα storage εισαγωγικού επιπέδου

Με την παρουσίαση των νέων συστημάτων Dell Storage SCv2000 Series, η Dell προσφέρει στους πελάτες συστήματα εισαγωγικού επιπέδου με τα ίδια χαρακτηριστικά διαχείρισης και πολλά από τα βασικά χαρακτηριστικά των πιο προηγμένων συστοιχιών της σειράς Dell SC. Η νέα σειρά SCv2000, προσφέρει την καλύτερη απόδοση και προστασία στην κατηγορία της1 με ενσωματωμένη προστασία δεδομένων για υποστήριξη εξειδικευμένων projects, περιβάλλοντα βάσεων δεδομένων, περιβάλλοντα δοκιμών και ανάπτυξης ή εφαρμογές ενοποίησης storage. Επεκτείνοντας το λογισμικό Dell Storage Centre σε συστήματα εισαγωγικού επιπέδου, επιτρέπεται στους πελάτες να διαθέτουν μια κοινή πλατφόρμα με τυποποιημένα στοιχεία, κερδίζοντας έτσι χρόνο και περιορίζοντας τις δαπάνες  τους αναφορικά με το κόστος διαχείρισης και τα λειτουργικά εξοδα.

H σειρά Dell Storage SCv2000 Series, η οποία αντλεί την έμπνευσή της από τις ανάγκες των  πελατών, αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της στρατηγικής της Dell Storage να διευκολύνει την πρόσβαση των πελατών σε συστήματα προηγμένων δυνατοτήτων. Τα πρώτα τρία μοντέλα της νέας σειράς,  τα οποία υποστηρίζονται από τρεις επιλογές επέκτασης.
Η σειρά Dell Storage SCv2000 Series προσφέρει στους πελάτες:

  • Υψηλή απόδοση σε προσιτό κόστος: Κορυφαία απόδοση στην κατηγορία τους, σε μια μονάδα μεγέθους 2U2. Πολυάριθμες επιλογές, συμπεριλαμβανομένων δοκιμασμένων χαρακτηριστικών προστασίας δεδομένων, πολυεπίπεδη υποστήριξη  RAID για τη βελτιστοποίηση της χωρητικότητας, thin provisioning, υποστήριξη τεχνολογίας flash, υπηρεσίες μεταφοράς δεδομένων και υποστήριξη πολλαπλών πρωτοκόλλων διασύνδεσης. Οι πελάτες  απολαμβάνουν λεπτομερή χαρακτηριστικά  προστασίας δεδομένων με δυνατότητα δημιουργίας snapshots και replication.
  • Ενοποιημένη προστασία δεδομένων: Τα συστήματα προσφέρουν ενσωματωμένα χαρακτηριστικά , όπως Remote Instant Replay, Local Instant Replays και Replay Manager, καθώς και πολυεπίπεδη υποστήριξη RAID, που βελτιστοποιούν τη χωρητικότητα του SAN. Ο μεγάλος βαθμός ενοποίησης με συνήθη περιβάλλοντα, όπως της Microsoft και της VMware, βοηθούν στην απλοποίηση των virtualized data centers, επιτρέποντας τοπική και εξ αποστάσεως προστασία δεδομένων, για λήψη ενημερωμένων στιγμιοτύπων virtual μηχανών, χωρίς να θυσιάζεται η απόδοση.
  • Μελλοντική ευελιξία με το Storage Centre: Η σειρά SCv2000 Series υποστηρίζει τις σημερινές ανάγκες, αλλά και μελλοντική επέκταση, καθώς η διαχείρισή τους πραγματοποιείται μέσω του ίδιου περιβάλλοντος με τα υπόλοιπα συστήματα της σειράς SC. Οι πελάτες μπορούν να κλιμακώσουν τη χωρητικότητα, ανάλογα με τις ανάγκες τους,  με το επιπλέον πλεονέκτημα ότι δε χρειάζεται να μισθώσουν αποθηκευτικό χώρο, ενώ επιπλέον μπορούν να επιλέξουν μέσα από μια ευρεία γκάμα συμβατικών σκληρών δίσκων και SSDs, παραμετροποιήσιμων για μια εκτεταμένη σειρά εφαρμογών.

Η νέα σειρά συστοιχιών DellStoragePSSeries για μεγάλα αποθετήρια δεδομένων, προσφέρει μέχρι και 3,5 φορές επιπλέον χωρητικότητα και μέχρι και 7πλάσια βελτίωση της απόδοσης

Η νέα σειρά enterprise συστοιχιών Dell Storage PS6610, προσφέρει απολύτως κορυφαία απόδοση και χωρητικότητα, για  την αγορά συστημάτων μεσαίας κλίμακας, σε τεχνολογία iSCSI. Οι νέες συστοιχίες με διπλούς ελεγκτές  περιλαμβάνουν σημαντικές βελτιώσεις, όπως 3,5 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα3 και μέχρι και 7πλάσια απόδοσησε σχέση με τις προηγούμενης γενιάς συστοιχίες Dell EqualLogic PS6510, έτσι ώστε οι πελάτες να είναι σε θέση να αποθηκεύουν περισσότερα δεδομένα και να έχουν ταχύτερη πρόσβαση σε αυτά.

Οι συστοιχίες PS6610 Series προσφέρουν υβριδικές συνθέσεις flash και hard disk drives, υποστηρίζουν κρίσιμες επαγγελματικές εφαρμογές και είναι ιδανικές για πελάτες με μεγάλα αποθετήρια δεδομένων. Συνδυάζουν την ισχύ δικτύωσης 10 Gigabit Ethernet (GbE) και storage υψηλής χωρητικότητας, προσφέροντας τη δυνατότητα υποστήριξης μισού petabyte χωρητικότητας σε μια μόνο συστοιχία μεγέθους  5U. Μολονότι χαρακτηρίζονται από πολύ βελτιωμένη πυκνότητα, μνήμη και απόδοση, οι συστοιχίες απαιτούν λιγότερο χώρο για να υποστηρίξουν τις ολοένα αυξανόμενες απαιτήσεις αποθήκευσης δεδομένων των πελατών.

Οι νέες συστοιχίες υποστηρίζουν μια ευρεία γκάμα αναγκών, ειδικά για πελάτες που  χρειάζονται storage υψηλής απόδοσης, υψηλής χωρητικότητας και κλιμάκωσης για επέκταση μιας υπάρχουσας εγκατάστασης EqualLogic/PS Series SAN, αντικατάσταση μιας υφιστάμενης υποδομής storage ή δημιουργίας μιας νέας εγκατάστασης. Το PS6610 είναι πρόταση κατάλληλη για οργανισμούς, οι οποίοι επιζητούν εξελιγμένα χαρακτηριστικά storage σε μια συστοιχία μεγάλης πυκνότητας, η οποία είναι εύκολη στη διαχείριση και βελτιστοποιημένη για υποστήριξη εφαρμογών όπως  ERP, αρχειοθέτηση email και βάσεις δεδομένων SQL. Επίσης, υποστηρίζουν ανάγκες αρχειοθέτησης δεδομένων και υποστήριξη μεγάλων αποθετηρίων δεδομένων, όπως εκείνα που απαιτούνται στα ιατρικά αρχεία, τα οικονομικά δεδομένα και τις εφαρμογές ασφάλειας με καταγραφή βίντεο.

Οι συστοιχίες είναι εφοδιασμένες με το Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0, το οποίο επίσης ανακοινώνεται ταυτόχρονα με τις νέες σειρές και παρέχει νέα χαρακτηριστικά εξοικονόμησης χώρου, όπως συμπίεση των στιγμιοτύπων και των αντιγράφων. Το νέο software υποστηρίζει επιπλέον virtual περιβάλλοντα με προηγμένη ενσωμάτωση εικονικών αποθηκευτικών χώρων VMware vSphere,  γεγονός που επιτρέπει στις συστοιχίες να τυγχάνουν διαχείρισης στη βάση ενός virtual machine (VM), αντί ανά τόμο ή LUN. Οι υφιστάμενοι πελάτες με τρέχοντα συμβόλαια υποστήριξης, μπορούν να αποκτήσουν το νεότερο software χωρίς κανένα επιπλέον κόστος.

Η Dell επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο softwaredefined storage με τη νέα λύση Microsoft Storage Spaces

H Dell ανακοίνωσε επίσης τις λύσεις Dell Storage με Microsoft Storage Spaces, οι οποίες παρότι νέες, είναι ήδη δοκιμασμένες και σχεδιασμένες ώστε να υποστηρίζουν τις δυνατότητες Microsoft SDS σε servers επιπέδου enterprise της Dell, καθώς και απευθείας συνδεόμενο storage hardware. Αυτές οι λύσεις, διακρίνονται για το ίδιο υψηλό επίπεδο αυστηρότητας στην πιστοποίησή τους και συμπληρώνουν το έργο που ολοκλήρωσε η Dell με τη Microsoft, με το οποίο δημιούργησε το Cloud Platform System. Οι νέες λύσεις Scale-Out File Server (SOFS) διατίθενται σε πέντε συνθέσεις, υποστηρίζοντας πελάτες που επιζητούν μια προσέγγιση SDS και virtualized storage πάνω σε διάφορα περιβάλλοντα εφαρμογών, όπως οι εγκαταστάσεις ιδιωτικών clouds, οι υποδομές virtual desktop (VDI) και τα περιβάλλοντα SQL και Hyper-V.

Η υποστήριξη της λύσης της Dell, περιλαμβάνει εκτίμηση απόδοσης και χωρητικότητας, καθώς και πλήρη κάλυψη  για την εγκατάσταση και τη λειτουργία. Η νέα λύση επιτρέπει στους πελάτες να ξεκινούν από μικρά μεγέθη και να κλιμακώνουν σε επίπεδα αδιαμόρφωτου  storage άνω του ενός petabyte, καθώς αυξάνονται οι ανάγκες της επιχείρησης. Οι λύσεις Dell Storage με Microsoft Storage Spaces, συμπληρώνουν το εκτενέστερο χαρτοφυλάκιο SDS του κλάδου, σχετικά με λύσεις που βασίζονται σε στρατηγικής σημασίας σχέσεις μεταξύ της Dell και κορυφαίων προμηθευτών SDS.

Διαθεσιμότητα:
Η σειρά Dell Storage SCv2000 όπως επίσης και οι λύσεις Dell Storage PS6610, Dell EqualLogic PS Series Array Software 8.0 και Dell Storage με Microsoft Storage Spaces είναι ήδη διαθέσιμες, σε παγκόσμιο επίπεδο.

Συμπληρωματικές δηλώσεις:
“Η συστοιχία Dell Storage SCv2000 εξισορροπεί τέλεια τις απαιτήσεις μας για απόδοση και χωρητικότητα, λαμβάνοντας επίσης υπόψη τους περιορισμούς κόστους για την υποστήριξη  των δεδομένων καταγραφής μας (log data).  Αποτελεί επίσης, μέρος του ευρύτερου χαρτοφυλακίου Dell Storage SC Series, με πρόσθετα χαρακτηριστικά, τα οποία ανταποκρίνονται και στις ευρύτερες ανάγκες μας στο  storage,” δήλωσε ο Benjamin OΆConnor, Storage System Engineer storage system engineer, TripAdvisor. “Αποτελεί τεράστιο πλεονέκτημα για εμάς, να είμαστε σε θέση να βελτιώσουμε μια και μόνο οικογένεια storage, διατηρώντας το ίδιο περιβάλλον διαχείρισης σε όλο το φάσμα των συστημάτων storage που διαθέτουμε.”

“Η συστοιχία Dell Storage PS6610 είναι ένα εξαιρετικό σύστημα με πανέμορφη σχεδίαση,” δήλωσε ο Alan Hunt, director of network operations στην Dickinson Wright, νομική εταιρεία με πολλά γραφεία στις ΗΠΑ. “Οι νέες βελτιώσεις στη χωρητικότητα, συνεπάγονται περισσότερα δεδομένα σε λιγότερο χώρο, κάτι που είναι θαυμάσιο, αν θέλεις να συμβαδίζεις με τους ρυθμούς των ολοένα και αυξανόμενων απαιτήσεων storage. Η σχεδίαση επιτρέπει πολύ ευκολότερη εγκατάσταση και απλοποιεί τη συντήρηση, καθώς μας απαλλάσσει από ζητήματα διαχείρισης καλωδίων.”

“Τα χαρακτηριστικά συμπίεσης δεδομένων στο EqualLogic PS Series Array Software 8 είναι αυτά  που θα έχουν τον μεγαλύτερο αντίκτυπο στις εργασίες μας,” ανέφερε ο John Dembishack, senior systems engineer, Flagship Networks. “Στο περιβάλλον δοκιμών μας, διαπιστώσαμε έναν ρυθμό συμπίεσης της τάξης του 41 τοις εκατό, ο οποίος φτάνει ακόμη και το 50 τοις εκατό σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Αυτό συνεπάγεται εντυπωσιακή  εξοικονόμηση κόστους σε  αποθηκευτική χωρητικότητα και σε σχετιζόμενα έξοδα που επιβαρύνουν τους πελάτες μας.”