Συνεπής στη δέσμευσή της να μετασχηματίσει την αγορά storage με λύσεις που προσφέρουν εξαιρετική αξία στους πελάτες και ανταγωνιστική τιμή, η Dell ανακοίνωσε τη διαθεσιμότητα σε παγκόσμιο επίπεδο διαμορφώσεων των νέων συστοιχιών αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης αποκλειστικά με τεχνολογία flash (all-flash array – AFA) με τιμή που ξεκινά από $25.000 στις ΗΠΑ.

 

 

 

Με την παρουσίαση αυτή, η Dell προσφέρει στους πελάτες τη χαμηλότερη τιμή για την απόκτηση μιας λύσης αποθήκευσης μεσαίας κλίμακας, αποκλειστικά με τεχνολογία flash, σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο αναγνωρισμένο κατασκευαστή.1

«Για αρκετά χρόνια, το κόστος ήταν το βασικό εμπόδιο στην υιοθέτηση της τεχνολογίας flash στις επιχειρήσεις, κάτι που σήμερα ανατρέπουμε καθιστώντας εφικτή τη χρήση συστημάτων αποθήκευσης flash υψηλών επιδόσεων, μεγαλύτερης αξιοπιστίας και μικρότερου αποτυπώματος για κάθε τύπο εφαρμογής» δήλωσε ο Robin Kuepers, Storage Marketing Director, Dell EMEA. «Καθώς η Dell συνεχίζει να μειώνει το κόστος για τις λύσεις αποθήκευσης επιχειρησιακής κλάσης, προσφέρουμε πλέον στους πελάτες τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν το πιο απλό και προσιτού κόστους αποθηκευτικό σύστημα μεσαίας κλίμακας, αποκλειστικά με τεχνολογία flash.» Οι πελάτες συνεχίζουν να αναγνωρίζουν την ηγετική θέση της Dell σε τεχνολογίες flash, καθώς η εταιρεία αναδείχθηκε ως η κορυφαία επιλογή για την ανάπτυξη επιχειρησιακών λύσεων flash/SSDs για δεύτερη συνεχή χρονιά, σύμφωνα με ανεξάρτητη έρευνα της SSG-NOW σε περισσότερα από 300 στελέχη ΙΤ διεθνώς. Η έρευνα παρουσιάστηκε τον Οκτώβριο του 20143.

«Η δυνατότητα της Dell να ανατρέπει τα δεδομένα στον κλάδο της αποθήκευσης με μια εξαιρετικά ελκυστική πρόταση χαμηλού κόστους για την είσοδο στα συστήματα storage με αποκλειστική χρήση τεχνολογίας flash, γίνεται ακόμα πιο εντυπωσιακή με την ενσωμάτωση χαρακτηριστικών και λειτουργικότητας επιχειρησιακής κλάσης» ανέφερε ο κ. Mark Peters, senior analyst, Enterprise Strategy Group. «Αξιολογώντας συνολικά την πρόταση – η οποία ενισχύεται με την αναγνωρισμένη υποστήριξη της Dell Copilot Support – οι υπεύθυνοι ΙΤ σε όλο τον κόσμο θα πρέπει ασφαλώς να λάβουν υπόψη τους την Dell όταν αναζητούν λύσεις με τεχνολογία flash αμιγώς.»

Οι λύσεις αποθήκευσης της Dell προσφέρουν προσιτές συστοιχίες τεχνολογίας Flash για όλους τους επιχειρησιακούς πελάτες

Οι νέες διαμορφώσεις αποθήκευσης Dell SC4020 AFA αποτελούν μία λύση εισόδου με προσιτό κόστος, για υψηλές επιδόσεις με αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας flash, υποστηρίζοντας ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών και των απαιτήσεών τους από το storage. Η Dell προσφέρει άμεσα δύο επιλογές:

  • Η εισαγωγικού επιπέδου διαμόρφωση single-tier αποκλειστικά με flash δίσκους του Dell Storage SC4020 περιλαμβάνει έξι δίσκους SSD 480GB βελτιστοποιημένους για ανάγνωση (read-intensive), παρέχοντας συνολική ονομαστική χωρητικότητα (raw capacity) 2,8 terabytes, σε μία προτεινόμενη τιμή λιανικής 25.000 δολαρίων στις ΗΠΑ.
  • Η διαμόρφωση multi-tier αποκλειστικά με flash δίσκους του Dell Storage SC4020 παρέχει ακόμη μεγαλύτερες επιδόσεις για εγγραφή, ενώ διατηρεί βελτιστοποιημένο το κόστος, με έξι δίσκους SSD 480GB βελτιστοποιημένους για ανάγνωση, συν έξι δίσκους SSD 200GB βελτιστοποιημένους για εγγραφή, με συνολική ονομαστική χωρητικότητα (raw capacity) μεγαλύτερη των 4 terabytes και προτεινόμενη τιμή λιανικής 35.000 δολάρια στις ΗΠΑ.

Οι δύο νέες διαμορφώσεις αποκλειστικά με flash δίσκους, βασίζονται στη συστοιχία αποθήκευσης Dell SC4020, η οποία δέχεται έως και 24 σκληρούς δίσκους ενώ διαθέτει διπλούς ελεγκτές (controllers) σε ένα chassis 2U, μαζί με όλο το βασικό λογισμικό, δυνατότητα για προαιρετικές επιλογές, εγκατάσταση και υποστήριξη τριών ετών με το πρόγραμμα Dell Copilot support.

Οι πελάτες μπορούν να συνεχίσουν να επεκτείνουν το Dell SC4020 storage χρησιμοποιώντας επιπλέον δίσκους flash βελτιστοποιημένους για ανάγνωση ή για εγγραφή, καθώς και να επιτυγχάνουν την αποθήκευση των δεδομένων στην τεχνολογία δίσκων με το καταλλήλο κόστος ανά πάσα στιγμή με την αυτόματη μετακίνηση δεδομένων που δεν χρησιμοποιούνται συχνά (cold data) σε ένα ή περισσότερα προαιρετικά επίπεδα αποθήκευσης (tiers) που δημιουργούνται με την προσθήκη συμβατικών δίσκων. Σε κάθε περίπτωση, όλες οι νέες εγγραφές και οι απαιτήσεις ανάγνωσης υψηλών επιδόσεων εξυπηρετούνται από το επίπεδο των ανώτερων επιδόσεων των δίσκων SSD, εξασφαλίζοντας τη μέγιστη απόδοση των εφαρμογών.

Επιπρόσθετες δηλώσεις:

«Ενδιαφερόμασταν για τη σειρά αποθήκευσης Dell Storage SC και αποφασίσαμε να ξεκινήσουμε στα κεντρικά μας γραφεία και στο τηλεφωνικό μας κέντρο με το SC4020, βελτιστοποιημένο με τεχνολογία flash, το οποίο ιεραρχεί αυτόματα τα δεδομένα στα επίπεδα μεταξύ των SSD δίσκων βελτιστοποιημένων για εγγραφή, των SSD δίσκων βελτιστοποιημένων για ανάγνωση και των συμβατικών δίσκων 7.2K» είπε ο Carmen Andreoli, director of infrastructure and IT της ELEAD1ONE, του κορυφαίου παρόχου web-based λογισμικού για αλυσίδες εμπορίου οχημάτων. «Διαμορφώσαμε το SC4020 σε λιγότερο από μία ημέρα και στη συνέχεια ολοκληρώσαμε πλήρως την online μετάβαση του virtualized περιβάλλοντός μας, χωρίς κανένα downtime, σε λιγότερο από 24 ώρες. Το SC4020 έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες μας – τόσο με την εξαιρετική του απόδοση όσο και με τη συνολική ευκολία χρήσης. Το λογισμικό Data Progression της Dell επιτρέπει στο storage να κάνει ό,τι χρειάζεται για να βελτιστοποιήσει τα χαρακτηριστικά επιδόσεων και κόστους και αποδεσμεύει ώρες από το χρόνο μας κάθε μήνα.»

«Η Dell είναι ο μόνος κατασκευαστής που συνδυάζει τεχνολογίες δίσκων SSD βελτιστοποιημένων για ανάγνωση και για εγγραφή στην ίδια συστοιχία, δίνοντάς μας τη δυνατότητα να διαμορφώσουμε λύσεις προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πελατών μας, σε αντίθεση με την προσέγγιση «μία λύση για όλους» (one size fits all) που υιοθετούν άλλοι πάροχοι λύσεων storage», δήλωσε ο Paul Clifford, Πρόεδρος του Ομίλου Davenport, Premier Partner του προγράμματος συνεργατών Dell PartnerDirect. «Η ευελιξία είναι ενσωματωμένη στις λύσεις αυτές και ως αποτέλεσμα το σύστημα μπορεί να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις που εμφανίζονται από τις αναπόφευκτες αλλαγές στις ανάγκες των πελατών. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι λύσεις αποθήκευσης της Dell συνεχίζουν να διατηρούν ηγετική θέση σε απόδοση, ευελιξία και τιμή. Η πρόσφατη ανακοίνωση του Dell Storage SC4020 παρέχει στους πελάτες μια συστοιχία με αποκλειστική χρήση της τεχνολογίας flash, στην τιμή των 25.000 δολαρίων. Έτσι οι πελάτες απολαμβάνουν όλη την ευελιξία, τα χαρακτηριστικά, καθώς και τις ευκαιρίες ανάπτυξης μίας πλήρους υλοποίησης επιχειρησιακής κλάσης.»

1 Για την εισαγωγικού επιπέδου διαμόρφωση single-tier αποκλειστικά με flash δίσκους του Dell Storage SC4020 και βάσει δεδομένων από εσωτερική ανάλυση της Dell, από πηγές του κλάδου για τιμές καταλόγου και τυπικές εκπτωσεις σε συστοιχίες μεσαίας κλίμακας άνω του 1TB, περιλαμβάνοντας την τεχνική υποστήριξη, όπως ίσχυε στις 28 Οκτωβρίου, 2014.

2 Με βάση το IDCWorldwideQuarterlyDiskStorageSystemsTrackerQ3 2014, χρησιμοποιώντας terabytesharedata και εξαιρώντας τα συστήματα ODM.

3Πηγή: SSG-NOW, “Enterprise Needs for Solid State Drives and Data Centers – A Market Matures”, Οκτώβριος 2014