Η εκδήλωση έλαβε χώρα την Τετάρτη, 5 Δεκεμβρίου, στο New Hotel στην Αθήνα. Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με επιτυχία και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για αυτή την πρωτοποριακή crowdsourced πρωτοβουλία, η οποία διοργανώθηκε από τον Rick Smolan, το δημιουργό της σειράς “Day in the Life”. Η ενέργεια, με κύριο χορηγό την EMC βασίζεται στην αρχή πως η οπτικοποίηση σε πραγματικό χρόνο δεδομένων που συλλέγονται παγκόσμια από δορυφόρους και δισεκατομμύρια αισθητήρων, μας επιτρέπουν να αισθανθούμε, να κατανοήσουμε, να μετρήσουμε και να επηρεάσουμε νέες πλευρές της ανθρώπινης υπόστασης.
Ο David Clarke, Senior Consultant Technologist, EMEA Business Development του τομέα Greenplum της EMC, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους για τους τρόπους με τους οποίους τα Big Data αλλάζουν τον κόσμο μας. Τα Big Data μπορεί να αποδειχτούν το εργαλείο που θα μας επιτρέψει να αντιμετωπίσουμε τα πιο πιεστικά προβλήματα της εποχής μας – από τη θεραπεία ασθενειών, μέχρι την προστασία πολύτιμων φυσικών πόρων, όπως το νερό και η ενέργεια. Η ενέργεια αυτή είναι μια προσπάθεια που υλοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο, σκοπός της οποίας είναι να συστήσει στο παγκόσμιο κοινό πώς τα Big Data μεταμορφώνουν τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε, διασκεδάζουμε, διοικούμε. Με το «Human Face of Big Data» μας δίνεται η ευκαιρία να εξετάσουμε μέσα από μερικές απλές ανθρώπινες ιστορίες και εικόνες, πώς τα Big Data έχουν ήδη ξεκινήσει να αλλάζουν τον κόσμο μας, ενώ στη συνέχεια προσπαθούμε να ρίξουμε φως σε κάποιους από τους παράγοντες οι οποίοι αναμένεται να μας επηρεάσουν στο μέλλον. Τα Big Data αποτελούν πλέον τον ακρογωνιαίο λίθο: Έφεραν κοντά εκατομμύρια ατόμων, οι οποίοι δρώντας σαν «ανθρώπινοι αισθητήρες» παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τις σκέψεις, τις απόψεις, τις δράσεις και τις εμπειρίες τους, σε πραγματικό χρόνο.
Η Αγάθη Γαλάνη, District Sales Manager της EMC για Ελλάδα, Κύπρο και Μάλτα, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της, δήλωσε: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που παρουσιάζουμε αυτή την καινοτόμα ενέργεια στην Ελλάδα. Εμείς στην EMC πιστεύουμε πως τα Big Data έχουν ξεκινήσει να επηρεάζουν κάθε πλευρά της ύπαρξής μας, ενώ μπορούμε πλέον να έχουμε και μία εξαιρετική εικόνα της νέας ικανότητας των ανθρώπων να συλλέγουν, να αναλύουν και να οπτικοποιούν τεράστιες ποσότητες δεδομένων σε πραγματικό χρόνο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το Human Face of Big Data, το βιβλίο, τη δωρεάν εφαρμογή για iPad και τη μαθητική πρωτοβουλία ΅Data DetectivesΆ, σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τη διεύθυνση Human Face of Big Data http://www.humanfaceofbigdata.com/