Η EMC Corporation ανακοίνωσε ότι εμπλουτίζει με νέες δυνατότητες τη σειρά VNX®,  την κορυφαία οικογένεια υβριδικών συστημάτων αποθήκευσης δεδομένων, και παράλληλα προσθέτει σε αυτήν ορισμένα νέα προϊόντα, όπως το VNXe3200, το νέο οικονομικό και ισχυρό storage array. Το VNXe3200, το οποίο είναι 3 φορές πιο αποδοτικό από προηγούμενες λύσεις VNXe® , βασίζεται στη σειρά των συστημάτων VNX Series που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το Σεπτέμβριο του 2013. Εξοπλισμένο με το λογισμικό EMC® MCx (Multicore optimization) και EMC FAST® (Fully-Automated Storage Tiering), το νέο VNXe έχει σχεδιαστεί με στόχο να απελευθερώσει τη δύναμη της τεχνολογίας Flash και να κάνει την απόδοση των εφαρμογών και την  πρόσβαση αρχείων σε εικονικό περιβάλλον ΙΤ ακόμη πιο γρήγορη – 3X σε σχέση με το αντίστοιχο μοντέλο προηγούμενης γενιάς, ενώ παράλληλα διατηρεί τις ίδιες διαστάσεις. Το νέο VNXe3200 υποστηρίζει τα κύρια πρωτόκολλα επικοινωνίας των unified συστημάτων – συμπεριλαμβανομένου του Fibre Channel, ενώ συνεχίζει την παράδοση της ευκολίας χειρισμού που χαρακτηρίζει τα προγενέστερα VNXe σε κάθε επίπεδο – από την αρχική εγκατάσταση, μέχρι την καθημερινή διαχείριση και την τεχνική υποστήριξη.  

 
Αξιοποιώντας το λογισμικό MCx και τη σουίτα FAST, το νέο σύστημα VNXe καταφέρνει να ξεπεράσει τα προηγούμενα VNXe σε ισχύ, αποδοτικότητα και ευκολία χειρισμού. Μεταξύ των κύριων τεχνικών χαρακτηριστικών της τεχνολογίας VNXe, περιλαμβάνονται τα εξής:
 

  • Ταχύτερη απόκριση και απόδοση διαφορετικών & ταυτόχρονων workloads με 3X περισσότερους εικονικούς server, 3X περισσότερα εικονικά desktops, 3X περισσότερα Microsoft SQL transactions και 3X περισσότερα Exchange mailboxes.
  • Απλούστερη διαχείριση, με δυνατότητα δημιουργίας NAS ή SAN σε λιγότερο από 15 λεπτά με το EMC Unisphere®, και  3X πιο γρήγορη διαχείριση και ανάπτυξη εφαρμογών Microsoft. Νέα λειτουργία “get help anywhere” για πιο εύκολη παροχή τεχνικής βοήθειας μέσω του EMC Connect Proactive Support, και λειτουργία “set it and forget it” που ελαχιστοποιεί την ανάγκη χειροκίνητων ρυθμίσεων, μέσω της τεχνολογίας FAST και του automated tiering.
  • Μεγαλύτερη ισχύς, μικρές εξωτερικές διαστάσεις. Το νέο σύστημα VNXe είναι σε θέση να υποστηρίζει εκατοντάδες εικονικές μηχανές και εικονικά desktops, μέσα από μια διάταξη διαστάσεων μόλις 2U. Χάρη στο thin provisioning και το file deduplication, μειώνει κατά 50% τις απαιτήσεις σε χωρητικότητα, ενώ παράλληλα αξιοποιεί την τεχνολογία snapshot προκειμένου να δημιουργεί αντίγραφα των production data κατευθείαν από το Unisphere.

 
Tο VNXe3200 είναι επίσης διαθέσιμο και μέσα από τα VSPEX® Proven Infrastructures, με δυνατότητα υποστήριξης έως και 125 εικονικών μηχανών και 500 εικονικών desktops. Οι νέες λύσεις VSPEX μπορούν να αποθηκεύσουν μέχρι και 2.000 Exchange mailboxes, και να εξυπηρετήσουν περισσότερους από 20.000 χρήστες SharePoint.
 
Tο VNXe3200 θα διατίθεται από το δεύτερο τρίμηνο του 2014, μέσα από το παγκόσμιο κανάλι συνεργατών της EMC. Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το VNXe3200 έχει ενταχθεί και στο πρόγραμμα EMC Business Partner Program, το οποίο προσφέρει στους συνεργάτες της EMC έτοιμα πακέτα Express Solution και αρχιτεκτονικές αναφοράς VSPEX, ώστε να διευκολύνονται οι διαδικασίες παραγγελίας, πώλησης και τεχνικής υποστήριξης.
 
Η EMC παρουσιάζει το ΅Project LibertyΆ
 
H EMC παρουσίασε επίσης το ΅Project LibertyΆ, ένα πακέτο λογισμικού για τη δημιουργία virtualized storage, βασισμένο στην κορυφαία σειρά VNX Family. Το Project Liberty αξιοποιεί τα data services και την εύκολη διαχείριση που προσφέρει σήμερα η τεχνολογία VNX, παρέχοντας ταυτόχρονα μεγάλη ευελιξία (π.χ. η ανάπτυξη του storage  μπορεί να γίνει σε είτε virtual servers, είτε σε υποδομές υβριδικού cloud), ώστε να καλύπτονται διαφορετικές ανάγκες, τόσο από πλευράς workload, όσο και από πλευράς service level.
 
Για να είναι σε θέση να ανταποκρίνεται στις όλο και πιο πιεστικές – από πλευράς χρόνου υλοποίησης – ανάγκες, το IT θα πρέπει να βρει τρόπους που θα κάνουν ταχύτερη την ανάπτυξη νέων εφαρμογών. Το Project Liberty θα μπορούσε, για παράδειγμα, να διευκολύνει την ταχύτατη ανάπτυξη πολλών virtual arrays σε μικρό χρόνο, ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη και η δοκιμή νέων εφαρμογών. Χάρη στο Project Liberty, οι νέες αυτές εφαρμογές θα μπορούν να εγκατασταθούν απρόσκοπτα σε φυσικά (μη εικονικά) συστήματα VNX storage, εξασφαλίζοντας υψηλότερο service level, σταθερό περιβάλλον διαχείρισης και αξιόπιστη εμπειρία χρήσης.
 
Οι εφαρμογές αυτές θα μπορούν να είναι εγκατεστημένες οπουδήποτε – σε κάποιο απομακρυσμένο κέντρο επεξεργασίας, στα κεντρικά συστήματα ή στο cloud. Με το Project Liberty οι πελάτες μπορούν να εκμεταλλευτούν άμεσα την ευελιξία και την αποδοτικότητα των υβριδικών cloud. 
 
Redefining Security in the Midrange
 
Επίσης, η EMC παρουσίασε σήμερα την τεχνολογία κρυπτογράφησης Data-At-Rest-Encryption for VNX, ή αλλιώς VNX D@RE. Σε σχέση με την εποχή που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το νέο VNX, οι πελάτες αποθηκεύουν σήμερα όλο και μεγαλύτερο όγκο κρίσιμων δεδομένων σε κάθε VNX, γεγονός που αναδεικνύει το θέμα της ασφάλειας σε πρώτη προτεραιότητα, ιδιαίτερα σε τομείς όπως η Υγεία, οι χρηματοοικονομικές υπηρεσίες και η δημόσια διοίκηση, όπου απαιτείται αυστηρότερος έλεγχος όσον αφορά την πρόσβαση σε ευαίσθητα δεδομένα. Η τεχνολογία VNX Data-At-Rest-Encryption (D@RE) αναμένεται να είναι διαθέσιμη για τη νέα σειρά VNX Series το τρίτο τρίμηνο του 2014, μέσα από ένα πακέτο αναβάθμισης για την οποία δεν θα απαιτείται η διακοπή λειτουργίας (non-disruptive upgrade). Το VNX D@RE έχει σχεδιαστεί με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της EMC να προστατεύουν δεδομένα τα οποία έχουν εγγραφεί σε δίσκους, αλλά και να μην επιτρέπουν την πρόσβαση σε περίπτωση που οι δίσκοι έχουν αφαιρεθεί χωρίς εξουσιοδότηση (π.χ. σε περίπτωση κλοπής). Το VNX D@RE χρησιμοποιεί controller-based encryption τεχνολογία, η οποία προσφέρει την απαραίτητη ευελιξία, ώστε να υποστηρίζονται μέσα αποθήκευσης οποιουδήποτε τύπου, ταχύτητας και χωρητικότητας.
 
Σχόλια πελατών
 
Brandon Robinson, Executive Director of Network Services, Aces Power
 
«Η σειρά VNXe μας επιτρέπει να χρησιμοποιούμε κορυφαία τεχνολογία σε λογικές τιμές. Το VNXe3200 έχει κάνει τη λειτουργία μας πιο αποδοτική, και παράλληλα μας έχει προσφέρει τη δυνατότητα να ικανοποιούμε τις απαιτήσεις ποιότητας των εσωτερικών μας πελατών αναφορικά με το επίπεδο των υπηρεσιών που τους παρέχουμε. Χάρη στο VNXe, μπορούμε εύκολα να επεκτείνουμε τις υποδομές μας ανάλογα με το πώς εξελίσσεται η επιχειρηματική μας δραστηριότητα, αλλά και να προσφέρουμε νέες υπηρεσίες στους πελάτες της εταιρείας μας».
 
Σχόλια στελεχών της EMC
 
Jeff Boudreau, Senior Vice President and General Manager, Enterprise and Midrange Systems Division, EMC Corporation
 
«Είμαστε ενθουσιασμένοι από την ανταπόκριση της αγοράς στο νέο VNX, το οποίο αποτελεί πλέον τη βασική πλατφόρμα επεξεργασίας δεδομένων για χιλιάδες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο. Σήμερα, αποδείξαμε ότι μένουμε πιστοί στη δέσμευση να εμπλουτίζουμε τις πλατφόρμες της εισαγωγικής και της μεσαίας κατηγορίας, με επιπλέον λειτουργίες και δυνατότητες, όπως τα FAST, MCx και D@RE, ικανοποιώντας την ανάγκη των εταιρικών πελατών και των συνεργατών μας να διαφυλάττουν τις επενδύσεις τους, παίρνοντας ακόμη περισσότερα από το κεφάλαιο που έχουν δαπανήσει για τα συστήματα ΙΤ που ήδη διαθέτουν.  Μεγάλο ενθουσιασμό μας προκαλεί και το Project Liberty, το οποίο θα δώσει στους πελάτες μας μεγαλύτερη ευελιξία και ταχύτητα κατά τη μετάβαση σε υποδομές υβριδικού cloud, διασφαλίζοντας ότι θα συνεχίσουν να απολαμβάνουν την ίδια εμπειρία χρήσης του VNX».