Η ESET® ανακοίνωσε σήμερα τις νέες εκδόσεις των κορυφαίων λύσεων της ESET NOD32® Antivirus 8 και ESET Smart Security® 8. Στις νέες εκδόσεις, ξεχωρίζουν οι λειτουργίες Botnet Protection και το βελτιωμένο Exploit Blocker, που προστατεύει από exploits και προσφέρει δυνατότητες anti-phishing και σάρωσης των social media.

 

 

 

 

«Οι νέες αυτές λειτουργίες προσφέρουν προηγμένο επίπεδο ασφάλειας στους χρήστες των λύσεων ESET NOD32® Antivirus 8 και ESET Smart Security® 8, όταν λαμβάνουν το email τους, όταν σερφάρουν στο διαδίκτυο ή όταν ελέγχουν online το υπόλοιπο του τραπεζικού τους λογαριασμού» δήλωσε ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer της ESET. «Σε συνδυασμό με τη βραβευμένη λειτουργία anti-malware, είμαστε σίγουροι ότι τα επιπλέον αυτά χαρακτηριστικά θα προσδώσουν μεγάλη αξία στους πελάτες μας».

Σύμφωνα με τις εκθέσεις «Annual Security Report 2014» της Cisco και «2014 Midyear Security Report», μεταξύ όλων των δεικτών παραβίασης (IOC), τα exploits σε Java υπολογίζονται στο 91% κατά το Νοέμβριο 2013, ενώ κατά το Μάιο του 2014 αυξάνονται στο 93%. Ακολουθούν το Adobe Reader, το Microsoft Excel και το Microsoft Word, με μερίδιο 3%.

Αυτοί οι δείκτες παραβίασης συνήθως αποκαλύπτουν μία ασυνήθιστη συμπεριφορά ενός συγκεκριμένου τμήματος δεδομένων ή λογισμικού. Η συμπεριφορά αυτή εκδηλώνεται κατά την προσπάθεια να εκμεταλλευτεί εγγενή τρωτά σημεία του λογισμικού, glitches ή bugs – με στόχο να πάρει τον έλεγχο του υπολογιστή. Χάρη στο βελτιωμένο Exploit Blocker των λύσεων ESET NOD32® Antivirus 8 and ESET Smart Security® 8 οι χρήστες είναι προστατευμένοι από τέτοιες απειλές.

Στη λύση ESET Smart Security® 8 συναντούμε επίσης τη νέα λειτουργία Botnet Protection, που προστατεύει τον υπολογιστή σε περίπτωση προσπάθειας να αποκτηθεί ο έλεγχός του απομακρυσμένα και να χρησιμοποιηθεί ως μέρος κάποιου δικτύου με κακόβουλους σκοπούς. Στην έκθεση «2014 Verizon Data Breach Investigation Report» φαίνεται ότι η δραστηριότητα των botnet αποτέλεσε τη μεγαλύτερη μοναδική κατηγορία καταγεγραμμένου crimeware αγγίζοντας το 86%.

Μέσα στο 2013, παρουσιάστηκαν αρκετές σημαντικές επιθέσεις botnet. Η τεχνολογία της  λύσης ESET Smart Security® 8 αποκαλύπτει παράτυπα διαδικτυακά πρότυπα επικοινωνίας που είναι χαρακτηριστικά των Botnet, όπως συνέβη και με την ανακάλυψη της Επιχείρηση Windigo από τα εργαστήρια Ερευνών της ESET την περασμένη άνοιξη. Αποκάλυψε περισσότερους από 25.000 μολυσμένους server, που για περισσότερα από δύο χρόνια ανακατεύθυναν καθημερινά μισό εκατομμύριο διαδικτυακούς επισκέπτες σε κακόβουλο περιεχόμενο. Συνολικά, το botnet έδωσε στους επιτιθέμενους τη δυνατότητα να στέλνουν περισσότερα από 35.000.000 μηνύματα spam καθημερινά.

Στη λύση ESET Smart Security® 8 περιλαμβάνονται επίσης αποδεδειγμένα χαρακτηριστικά όπως το Anti-theft, Γονικός Έλεγχος και Προσωπικό Firewall.

Η τεχνολογία των λύσεων ESET κατέχει το ρεκόρ με τις περισσότερες συνεχόμενες διακρίσεις VB100 στην αγορά.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τις εξής σελίδες:

σχετικά με το ESET NOD32®: http://www.eset.com/gr/home/products/antivirus.

σχετικά με το ESET Smart Security® 8: http://www.eset.com/gr/home/products/smart-security/