Δοκιμαστική Προβολή του ESET Secure Authentication και Παρουσίαση της νέας γενιάς λύσεων, ESET Smart Security 6 και ESET Cyber Security

Ο Palo Luka, CTO της ESET, ομιλητής στο CeBIT Global Conference

Τη δοκιμαστική προβολή του ESET® Secure Authentication – μία υψηλής ασφάλειας πιστοποίηση διπλού παράγοντα με κωδικό μίας χρήσης, που φροντίζει για την ασφαλή σύνδεση των κινητών συσκευών σε εταιρικά δίκτυα, καθώς και την παρουσίαση των τελευταίων λύσεων της εταιρίας, ESET Smart Security 6 με την εφαρμογή ESET Social Media Scanner, ESET Cyber Security Pro και ESET Endpoint Solutions για επιχειρήσεις, έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι επισκέπτες του περιπτέρου της ESET στην CeBIT. Από τις 5 έως τις 9 Μαρτίου 2013 η ESET είναι παρούσα στην μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση τεχνολογίας στο Ανόβερο της Γερμανίας, στο περίπτερο C66, Hall 12.

Η παρουσία της ESET στη CeBIT ενισχύθηκε επιπλέον με τη συμμετοχή του Palo Luka, Chief Technology Officer της ESET, στο πάνελ “Beyond Digital – Destination Mobile” που πραγματοποιήθηκε σήμερα, Πέμπτη, 7 Μαρτίου 2013, 10:45 π.μ. – 11:30 π.μ., στο Συνεδριακό Κέντρο του CeBIT Global Confenrence. Με τη βοήθεια πέντε κορυφαίων ομιλητών από τη Deutsche Welle, τη Vodafone, τη Lufthansa Systems AG, τη Scout24 Holding, και την Intelligent Apps, συζητήθηκε μία ενδιαφέρουσα θεματική: «Οι κινητές τερματικές συσκευές έχουν γίνει αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινής μας ζωής – μία μη αναστρέψιμη τάση που θα συνεχίσει να υφίσταται και στο μέλλον. Και, χάρη στο δίκτυο 4G LTE, οι χρήστες θα απολαμβάνουν στις κινητές συσκευές τους εξαιρετικά υψηλές ταχύτητες σύνδεσης, ενώ με τα tablets και τα smartphones θα ελέγχονται όλα όσα κάνουμε, συνεχώς, όπου κι αν είμαστε. Πώς οι εξελίξεις αυτές θα επηρεάσουν την κοινωνία; Είναι η αρχή ενός Θαυμαστού Καινούριου Κόσμου;» Η συζήτηση μεταδόθηκε ζωντανά με δυνατότητα παρακολούθησης από desktops, κινητά, συσκευές iPhone/iPad και Android, και οι θεατές μπορούν να βρουν τα σχετικά links στη σελίδα της ESET στο Facebook.

Το ESET® Secure Authentication αποτελεί μία ακόμη προσθήκη στις λύσεις της ESET που αφορούν την προστασία των εταιρικών δεδομένων σε μία εποχή που η τεχνολογία κατακλύζεται από τα κινητά. Τη στιγμή που οι λύσεις της ESET για κινητές συσκευές προστατεύουν τα δεδομένα στα smartphones, το ESET® Secure Authentication προσφέρει ασφαλή πρόσβαση σε εταιρικά δίκτυα από κινητές συσκευές. Απλό και ελαφρύ, προσφέρει ένα ακόμη επίπεδο προστασίας στη διαδικασία πιστοποίησης πέρα από την τυπική διαδικασία χρήσης ονόματος χρήστη/κωδικού. Αποτελεί ένα μοντέλο client/server όπου ο server προσφέρει ένα κωδικό μίας χρήσης, ο οποίος εμφανίζεται στον client. Στη συνέχεια, ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτό το μοναδικό κωδικό για την πιστοποίηση του υποστηριζόμενου συστήματος.

Το ESET® Secure Authentication είναι συμβατό με συσκευές iPhone, Android, BlackBerry, Windows Phone 7 και 8, Windows Mobile και J2ME. Η λύση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και παλιότερες συσκευές που δεν υποστηρίζουν την εφαρμογή, καθώς υπάρχει και η δυνατότητα πιστοποίησης με τη χρήση γραπτών μηνυμάτων SMS. Διατίθεται προς το παρόν στη Βόρεια Αμερική, ενώ αναμένεται στη Γερμανία τον Απρίλη και σε επιλεγμένες ευρωπαϊκές χώρες κατά τις επόμενες εβδομάδες. Ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer της ESET, αναφέρει σχετικά: «Η ESET επεκτείνει τη σειρά λύσεων ασφάλειας IT για επιχειρήσεις, απαντώντας στην αυξανόμενη ανάγκη διαφύλαξης των δεδομένων και της τεχνογνωσίας μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων. Το ESET Secure Authentication (ESA) αποτελεί μία ξεχωριστή λύση για μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν τη δυνατότητα να επενδύσουν σε ακριβό hardware για πιστοποίηση διπλού παράγοντα 2FA (2-factor authentication) ή σε πολύπλοκες λύσεις,».

Η ESET θα παρουσιάσει επίσης τη σειρά των λύσεων για επιχειρήσεις ESET Endpoint Security και ESET Endpoint Antivirus. Με τη χρήση πολλαπλών επιπέδων ανίχνευσης του κακόβουλου λογισμικού, της μηχανής ανίχνευσης ThreatSense και του ESET Live Grid, η νέα γενιά λύσεων ESET Endpoint προσφέρει κορυφαία προληπτική προστασία ενάντια στις αναδυόμενες απειλές. Η χαμηλή κατανάλωση πόρων συστήματος σε συνδυασμό με την απομακρυσμένη διαχείριση την καθιστούν την ιδανική λύση για κάθε μέγεθος επιχείρησης.

Τέλος, η ESET θα παρουσιάσει την έκδοση 6 για Windows των λύσεων για οικιακούς χρήστες – ESET Smart Security 6 και ESET NOD32 Antivirus 6, που αποτελούν αντίστοιχα μία συνολική λύση διαδικτυακής ασφάλειας και μία ισχυρή και γρήγορη λύση antivirus. Η νέα γενιά προϊόντων για οικιακούς χρήστες προσφέρει ακόμη καλύτερη ανίχνευση, βελτιωμένη λειτουργία εξουδετέρωσης και ταχύτερη σάρωση των απειλών, χάρη στο αναβαθμισμένο σύστημα, ενώ και οι δύο λύσεις διαθέτουν ενσωματωμένη την ολοκαίνουρια εφαρμογή ESET Social Media Scanner για την προστασία των απειλών στο Facebook. Επιπλέον, το ESET Cyber Security Pro, ειδικά για Mac, διαθέτει γονικό έλεγχο για την επιθεώρηση της δραστηριότητας των παιδιών στο διαδίκτυο. Για την προστασία της online ταυτότητάς τους κατά τις αγορές ή τις τραπεζικές συναλλαγές, οι χρήστες μπορούν να αποφασίσουν αν θα επιτρέψουν ή θα εμποδίσουν εισερχόμενες και εξερχόμενες συνδέσεις από επιλεγμένες εφαρμογές, υπηρεσίες ή αριθμούς θυρών.