Στην εναρκτήρια ομιλία του στο Intel Developer Forum (IDF) που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα στο Σαν Φρανσίσκο, ο CEO της Intel, Brian Krzanich σκιαγράφησε τα νέα προϊόντα, τα εργαλεία και τα προγράμματα, που παρέχουν μεγαλύτερη εξατομίκευση στο computing και περιέγραψε τις τάσεις, οι οποίες δημιουργούν νέες ευκαιρίες για προγραμματιστές, σε ένα ανεπανάληπτα ευρύ φάσμα τεχνολογιών.

 

 

 

Ο κ. Krzanich ανέφερε, ότι το computing έχει καταστεί, σε αυξανόμενο βαθμό, εξατομικευμένο, καθώς βελτιώνει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. «Οι υπολογιστές βρίσκονται στα γραφεία μας, στις τσάντες μας, στα ρούχα μας, στα σπίτια μας και στα σώματά μας. Όχι μόνο γίνονται ολοένα και εξυπνότεροι και περισσότερο διασυνδεδεμένοι, αλλά αποκτούν αισθήσεις και καθίστανται επεκτάσεις του εαυτού μας.»

Ένα οικοσύστημα αναδύεται γύρω από τις τεχνολογίες της Intel, για να ανταποκριθεί ακριβώς σε όλες αυτές τις αυξανόμενες ευκαιρίες στο computing. O κ. Krzanich περιέγραψε λεπτομερώς πολλά από τα ουσιώδη προϊόντα, τεχνολογίες και εργαλεία της εταιρείας, τα οποία θα βοηθήσουν τους προγραμματιστές, να υλοποιήσουν αυτές τις διαφοροποιημένες εμπειρίες.

Επίσης, αποκάλυψε μια σειρά ανανεώσεων στην τεχνολογία Intel® RealSense™ , οι οποίες θα προσδώσουν την αίσθηση της αντίληψης βάθους σε περισσότερες συσκευές και εφαρμογές, ενώ επίσης ανακοίνωσε νέες συνεργασίες για τον τομέα του Internet of Things (IoT), καθώς και προσθήκες σε προγράμματα και εργαλειοθήκες για προγραμματιστές, που τους βοηθούν να επιταχύνουν την παρουσίαση των λύσεων IoT στην αγορά. Επιπλέον, όσον αφορά στον ιδιαίτερα εξατομικευμένο κόσμο του wearable computing, ο κ. Krzanich παρουσίασε ανανεώσεις στο Intel® Curie™ και αποκάλυψε ένα νέο διαγωνισμό με τη μορφή reality εκπομπής, ονόματι “AmericaΆs Greatest Makers,”, με παραγωγό τον CEO του United Artists Media Group*, Mark Burnett. Η εκπομπή θα προβληθεί από τα μεγαλύτερα δίκτυα του ομίλου Turner Broadcasting*.

Κάθε χρόνο στο IDF, η Intel μοιράζεται το όραμά της για το μέλλον της τεχνολογικής καινοτομίας, με τους προγραμματιστές και τους συνεργάτες που θα δημιουργήσουν τα προϊόντα, θα σχεδιάσουν τα συστήματα, θα επιμεληθούν τις ταινίες και θα ενδυναμώσουν τα παιχνίδια και τις συσκευές, που θα δημιουργήσουν εκπληκτικές εμπειρίες. Παρακάτω αναφέρονται οι κύριες ανακοινώσεις, οι οποίες αποτέλεσαν αντικείμενο συζήτησης στο φετινό forum.

IDF 2015: Τα σημαντικότερα σημεία:

  • Η τεχνολογία Intel RealSense θα είναι διαθέσιμη σε ένα ευρύ φάσμα από πλατφόρμες, παρέχοντας νέες ευκαιρίες για τους developers, ώστε να δημιουργήσουν νέο hardware και software, το οποίο θα έχει αίσθηση του βάθους. Εκτός από τα Windows* και το Android*, οι developers θα έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν την τεχνολογία Intel RealSense σε Mac OS X*, ROS*, Linux*, Scratch*1, Unity*, XSplit*, OBS*, Structure SDK*, OSVR*, Unreal Engine 4* και το Project Tango της Google*. Επίσης, ορισμένοι developers, μεταξύ των οποίων οι Razer*, XSplit και Savioke*, ανακοίνωσαν νέες πλατφόρμες, περιφερειακά και άλλες λύσεις, βασισμένες στην τεχνολογία Intel RealSense technology.
  • Σε συνεργασία με την Google*, η Intel προωθεί την καινοτομία στην αντίληψη του βάθους για φορητές συσκευές, συνδυάζοντας τις τεχνολογίες Google Project Tango και Intel RealSense, στο πλαίσιο ενός πακέτου ανάπτυξης για Android smartphones. Το περιβάλλον ανάπτυξης Intel RealSense Smartphone, το οποίο θα περιέχει και το Google Project Tango, ανοίγει το δρόμο για νέες εμπειρίες, όπως την πλοήγηση σε εσωτερικούς χώρους και τη εκμάθηση χώρων, την εικονική πραγματικότητα, την τρισδιάστατη σάρωση, και άλλα. Το περιβάλλον ανάπτυξης απευθύνεται σε επιλεγμένους Android developers και θα διατεθεί σε αυτούς, μέχρι το τέλος της χρονιάς.
  • Η Intel συνεργάζεται με το United Artists Media Group του Mark Burnett και τον όμιλο Turner Broadcasting, στη δημιουργία ενός διαγωνισμού, με τη μορφή εκπομπής reality, με τίτλο “AmericaΆs Greatest Makers” , η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2016, και θα αναδείξει τους κατασκευαστές που θα διαγωνιστούν για ένα έπαθλο αξίας $1 εκατομμυρίου, εφευρίσκοντας τεχνολογίες wearable και έξυπνες διασυνδεδεμένες καταναλωτικές συσκευές, με την ισχύ του Intel Curie module.
  • Η Intel ανακοίνωσε την τεχνολογία Intel® OptaneTM , η οποία βασίζεται στα επαναστατικά μέσα μη πτητικής μνήμης 3D XPointTM , σε συνδυασμό με τον προηγμένο ελεγκτή μνήμης συστήματος της εταιρείας, και στοιχεία hardware και software, ώστε να απελευθερώσει την τεράστια απόδοση που εμπεριέχεται σε αυτή την τεχνολογία. Στόχος είναι η δημιουργία μιας νέας σειράς προϊόντων βάσει της τεχνολογίας Intel Optane. Η άφιξη της τεχνολογίας στην αγορά, θα γίνει μέσω μιας σειράς Intel SSDs υψηλής αντοχής και απόδοσης, στις αρχές του 2016. H νέα κλάση της τεχνολογίας μνήμης, θα αποτελέσει επίσης τη βάση για μια νέα σειρά Intel DIMMs, η οποία θα προορίζεται για την επόμενη γενιά των Intel data center platforms.
  • Το Fossil Group* παρουσίασε τρία νέα προϊόντα, που βασίζονται σε τεχνολογίες της Intel, και τα οποία αποτελούν καρπό της συνεργασίας στα wearables, με την Intel , όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά το Σεπτέμβριο του 2014. Χαρακτηριστικό δείγμα είναι ένα διασυνδεδεμένο ρολόι, που τρέχει Android Wear. Τα προϊόντα θα είναι διαθέσιμα μέσα στο τελευταίο τρίμηνο της φετινής χρονιάς.
  • Η Intel ανακοίνωσε μια νέα πλατφόρμα software, σχεδιασμένη ειδικά για το Intel Curie module, η οποία περιλαμβάνει όλο το απαραίτητο hardware, firmware, software, αλλά και το SDK που απαιτείται, για τη δημιουργία μιας πλειάδας εμπειριών σε συσκευές. Τα Intel IQ Software Kits θα υποστηρίζουν μελλοντικές εκδόσεις αυτής της πλατφόρμας.
  • Η τεχνολογία της Intel Enhanced Privacy Identification (EPID) (Προηγμένη Αναγνώριση Ιδιωτικότητας) θα εφαρμοστεί από κορυφαίους κατασκευαστές αισθητήρων και μικροελεγκτών, όπως την Atmel* και την Microchip*, έτσι ώστε να αυξηθεί το επίπεδο ασφάλειας, σε έναν συνεχώς «εξυπνότερο» και περισσότερο διασυνδεδεμένο κόσμο.

Για περισσότερες πληροφορίες συμβουλευθείτε το IDF 15 virtual media kit