H Interlei, ο σύγχρονος εκπαιδευτικός οργανισμός που υλοποιεί ακαδημαϊκά προγράμματα Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επιχειρηματικότητας, ανακοίνωσε σήμερα την έναρξη της συνεργασίας της με τη Microsoft, για την παροχή εξελιγμένων προγραμμάτων σπουδών στην Ελλάδα.
Από φέτος, η Interlei αποτελεί Πιστοποιημένη Ακαδημία της Microsoft. Με τη συμμετοχή της στο Πρόγραμμα Microsoft IT Academy, η Interlei θα παρέχει στους σπουδαστές της σύγχρονη εκπαίδευση και πιστοποιήσεις που ανταποκρίνονται στην, ανταγωνιστική και συνεχώς μεταβαλλόμενη, αγορά εργασίας.
Το Πρόγραμμα IT Academy της Microsoft προσφέρει υψηλής ποιότητας τεχνολογική κατάρτιση με πλάνα μαθημάτων, e-learning, εργασίες και αξιολογήσεις. Επίσης προσφέρει πλούσια εκπαίδευση online, που είναι διαθέσιμη στους σπουδαστές οποτεδήποτε και οπουδήποτε, και συνδέει την ακαδημαϊκή εκπαίδευση με τις δεξιότητες που ζητούνται στην αγορά εργασίας, ώστε να βοηθά τους σπουδαστές να αποφοιτούν με ουσιαστικά προσόντα για να ξεκινήσουν μία επιτυχημένη καριέρα.
«Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, οι σπουδαστές χρειάζονται σύγχρονες και άρτιες σπουδές που θα τους ανοίξουν το δρόμο για επαγγελματική αποκατάσταση. Τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Microsoft προσφέρουν ακριβώς αυτό, μέσα από καλοσχεδιασμένες, υψηλής ποιότητας πιστοποιήσεις που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των επιχειρήσεων. Είμαστε ευτυχείς που μπορούμε να τα προσφέρουμε στους σπουδαστές μας»,  δήλωσε σχετικά η Ισμήνη Αρβανίτη, Managing Director της Interlei για την Ελλάδα και την Κύπρο.

«Η Microsoft μέσω του Microsoft IT Academy παρέχει την δυνατότητα στις συνεργαζόμενες σχολές να προσφέρουν υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικά αντικείμενα στις πιο σύγχρονες τεχνολογίες πληροφορικής», δήλωσε ο Φώτης Δραγανίδης, Διευθυντής Τομέα Εκπαίδευσης στη Microsoft. «Η Interlei συγκεντρώνει τα χαρακτηριστικά ποιότητας που απαιτούνται για την επιτυχημένη υλοποίηση των μαθημάτων: εξοπλισμένους χώρους, καταρτισμένους καθηγητές και την απαραίτητη εμπειρία σε Προγράμματα Πιστοποίησης Πληροφορικής. Είμαι πεπεισμένος ότι η συνεργασία αυτή είναι προς όφελος των σπουδαστών».
Η Interlei θα διαθέτει τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Microsoft από τον Οκτώβριο του 2012.