• Περισσότεροι επισκέπτες
• Περισσότεροι εκθέτες και χώροι
• Διπλάσιοι οι διεθνείς επισκέπτες
• Επιτυχές ξεκίνημα για το Congress@it-sa

Οι ειδικοί από όλους τους τομείς των πληροφοριακών συστημάτων συναντήθηκαν στην it-sa από 16–18 Οκτωβρίου 2012. Τόσο οι εκθέτες όσο και οι επισκέπτες δήλωσαν πολύ ικανοποιημένοι με την πορεία της it-sa 2012, η οποία ξεχώρισε με ένα συνοδευτικό συνεδριακό πρόγραμμα και με νέα ρεκόρ: 6.308 εμπορικοί επισκέπτες (+9 %) συνέλλεξαν πληροφορίες από ολόκληρο το φάσμα των θεμάτων της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων από 334 εκθέτες (+4 %). Έτσι, η it-sa επιβεβαιώνει τη σημασία της ως η κορυφαία έκθεση της Ευρώπης στον κλάδο της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων. Οι παρουσιάσεις στα ανοιχτά φόρουμ, συνοδευόμενα από εργαστήρια και ημερίδες, και το νέο πρόγραμμα συνεδριάσεων Congress@it-sa παρείχαν εξειδικευμένη γνώση σε επίκαιρα θέματα όπως το Secure Cloud Computing, Bring your own Device ή Ασφάλεια Πληροφοριακών συστημάτων σε βιομηχανικά δίκτυα. Η Σύνοδος Κορυφής Εμπειρογνωμόνων του Κέντρου Δεδομένων επίσης γιόρτασε την πρεμιέρα της.

Θετικό feedback από τους εκθέτες
Οι εταιρείες και οι οργανισμοί που έλαβαν μέρος στην έκθεση, την αξιολογούν πολύ θετικά, και πιο συγκεκριμένα, εννιά στους δέκα εκθέτες αξιολογούν ως επιτυχή τη συμμετοχή τους στην έκθεση. Οι υψηλού επιπέδου επισκέπτες, που ήρθαν στα περίπτερα με συγκεκριμένα ενδιαφέρονται και στοχευμένες ερωτήσεις, επαινέθηκαν ιδιαίτερα. To 93% των εκθετών εκτίμησε την επαγγελματική κατάρτιση των επισκεπτών ως θετική. Το 90% των εκθετών έκαναν νέες επιχειρηματικές επαφές στην it-sa και 7 στους 10 επιβεβαίωσαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης ότι θα συμμετάσχουν ξανά το 2013.

Υψηλή ποιότητα των επισκεπτών
Στην it-sa 2012 οι εκθέτες συνάντησαν αναγνωρισμένους ειδικούς και ένα κοινό επαγγελματιών οι οποίοι είχαν την εξουσία λήψης αποφάσεων. Περίπου το 85% των επισκεπτών είναι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων ή έχουν συμβουλευτικό ρόλο στη διαδικασία προμηθειών της εταιρείας τους. Οι επισκέπτες δήλωσαν πολύ ευχαριστημένοι με την έκθεση: 97% των ερωτηθέντων αξιολόγησαν θετικά τις πληροφορίες και τις ευκαιρίες να κάνουν επαφές στην it-sa.

Ο χώρος της πολιτικής και οι ενώσεις στηρίζουν όλο και περισσότερο την ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων
Εν όψει της ψηφιακής δικτύωσης, η ασφάλεια των σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας είναι μία από τις βασικές προκλήσεις της εποχής μας. Η it-sa αποτελεί την καθιερωμένη συνάντηση του κλάδου και την κύρια πλατφόρμα ανταλλαγής ιδεών από τους ειδικούς των πληροφοριακών συστημάτων.

Πετυχημένο ξεκίνημα για το Congress@it-sa
Το συνοδευτικό συνεδριακό πρόγραμμα Congress@it-sa γιόρτασε μια επιτυχημένη πρεμιέρα. Στο συνέδριο, το οποίο έγινε παράλληλα με την έκθεση, περισσότεροι από 250 συμμετέχοντες έλαβαν πληροφορίες γύρω από τα θέματα του Secure Cloud Computing, Mobile Security, Bring your own Device και την ασφάλεια πληροφοριακών συστημάτων στα βιομηχανικά δίκτυα. Η πρώτη σύνοδος κορυφής των ειδικών του κέντρου δεδομένων έλαβε επίσης χώρα στο συνέδριο. Οι συμμετέχοντες έλαβαν από πρώτο χέρι εκτεταμένη τεχνογνωσία μέσω των παρουσιάσεων, των συζητήσεων, των ημερίδων και των ζωντανών επιδείξεων hacking. Το πρόγραμμα περιελάμβανε θέματα όπως η συμβατότητα σε εφαρμογές Cloud, η Σύγκρουση μεταξύ της Χρηστικότητας και της Προστασίας στη χρήση των κινητών συσκευών, η Ευρωπαϊκή αγορά ειδών πληροφορικής και η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στις εγκαταστάσεις παραγωγής και στον βιομηχανικό αυτοματισμό.

Εκτεταμένο πρόγραμμα υποστήριξης και συγκεκριμένες πληροφορίες
Η it-sa 2012 προσέφερε μια πληθώρα συνοδευτικών εκδηλώσεων με πρόσθετες πληροφορίες για τις τρέχουσες τάσεις στον κλάδο. Υπήρχαν επίσης παρουσιάσεις στα ανοιχτά φόρουμ και στο Αμφιθέατρο πάνω σε θέματα όπως “Η ασφάλεια των πληροφοριακών συστημάτων στην παραγωγή – Προκλήσεις και Αναγκαιότητες”, “Ασφαλής Ενσωμάτωση των Φορητών Συσκευών” ή “Ψηφιακές Ταυτότητες – Η βάση για την Ασφάλεια των Πληροφοριακών Συστημάτων”. Το αποκορύφωμα ήταν η παρουσίαση για το “Hacking Βιομηχανικών Συστημάτων Ελέγχου” από το Marco Di Filippo της Compass Security AG, ο οποίος έδειξε τις μορφές επίθεσης των συστημάτων SPS και SCADA με τη βοήθεια διαφόρων σεναρίων και εμπειρικών αναφορών.

Οι επισκέπτες μπορούσαν επίσης να ωφεληθούν από την τεχνογνωσία των ειδικών επί της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων στις Ξεναγήσεις και στις Θεματικές Διαδρομές στην έκθεση. Η γκάμα προϊόντων που παρουσιάστηκε από τους εκθέτες κάλυψε όλο το φάσμα της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων..

Ειδικές περιοχές με στοχευμένες πληροφορίες
Οι μικρές ειδικές περιοχές στην it-sa έδωσαν στους επισκέπτες πληροφορίες σε ξεχωριστά θέματα. Ο τομέας “The Perfect Computing Centre – Σχεδιασμός, Κατασκευή & Εξοπλισμός” επικεντρώθηκε στα διάφορα χαρακτηριστικά της ασφάλειας πληροφοριακών συστημάτων για τα κέντρα υπολογιστών. Η προστασία της πρόσβασης και της εισόδου ήταν μέρος του προγράμματος στην περιοχή IAM, όπου η Peak Solution μαζί με άλλες εταιρείες παρουσάσαν τις πιθανότητες που προσφέρουν οι νέες τεχνολογίες στη διαχείριση της Ταυτότητας και της Πρόσβασης. Η τομέας για τον κύκλο ζωής της ασφάλειας των πληροφοριών αντιμετώπισε με ολοκληρωμένες προσεγγίσεις την ασφάλεια των πληροφοριών. Η ειδικός τομέας για τις νέες και καινοτόμες επιχειρήσεις Startups@it-sa που υπήρχε για δεύτερη χρονιά, τους έδωσε την ευκαιρία να επιδείξουν την εμπειρία τους και να κάνουν νέες επαφές στον κλάδο. Τέλος, ο τομέας Campus@it-sa αποτέλεσε μια πλατφόρμα για την παρουσίαση των ερευνητικών έργων των πανεπιστημίων.

Η επόμενη it-sa θα λάβει χώρα στο Εκθεσιακό Κέντρο της Νυρεμβέργης από 8–10 Οκτωβρίου 2013.

Όλοι οι εκθέτες και οι πληροφορίες των προϊόντων τους μπορούν να βρεθούν εδώ:
www.it-sa.de