To «πράσινο» datacenter που φέρνει την Ελλάδα στο παγκόσμιο προσκήνιο

 

 

 

 

 

 

 

Η LAMDA HELLIX, κορυφαίος πάροχος ποιοτικών υπηρεσιών data center, ανακοίνωσε σήμερα το Athens-2: το νέο, καινοτόμο και ενεργειακά αποδοτικό data center που σχεδιάστηκε για να προσφέρει, σε οργανισμούς και επιχειρήσεις, υπηρεσίες και τεχνολογία που συναντώνται σε data center παγκόσμιας κλάσης.

Το Athens-2 είναι το μοναδικό data center στην Ευρώπη και ένα από ελάχιστα στον κόσμο που πιστοποιείται με ΅Leadership in Energy and Environmental DesignΆ (LEED) v4 BD+C Gold Certification, από το U.S. Green Building Council, για τη σχεδίαση και κατασκευή του. Η πιστοποίηση LEED θεωρείται η σημαντικότερη διεθνής αναγνώριση βέλτιστων πρακτικών και στρατηγικών στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών («πράσινων») κτιρίων.

Το Athens-2 βρίσκεται στην Αττική και αποτελεί το πλέον  προηγμένο data center στην Ελλάδα. Σχεδιάστηκε από την έμπειρη ομάδα μηχανικών της LAMDA HELLIX, σύμφωνα με τα πλέον αυστηρά πρότυπα διαθεσιμότητας data center, Tier 3, του διεθνούς οργανισμού Uptime Institute. Υλοποιήθηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να προσφέρει αδιάλειπτη λειτουργία και απαράμιλλη τεχνολογική υπεροχή, αλλά και ένα λειτουργικό οικοσύστημα που ευνοεί και προωθεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ τεχνολογικών & τηλεπικοινωνιακών παρόχων και χρηστών.

«Με όραμα και γνώση , σχεδιάσαμε και αναπτύξαμε ένα πρωτοποριακό datacenterτο οποίο ενσωματώνει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφάλειας, διαθεσιμότητας και ενεργειακής απόδοσης και τοποθετεί την Ελλάδα ανάμεσα στις ελάχιστες χώρες που έχουν τη δυνατότητα να φιλοξενήσουν τεχνολογικές υποδομές υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας και κρισιμότητας. Το Athens-2 δεν αποτελεί απλώς το νεότερο datacenter στην Ελλάδα. Είναι στρατηγική επιλογή για τη LAMDAHELLIX και την Ελλάδα καθώς θα συμβάλλει στην εδραίωση της εταιρείας και της χώρας ως κόμβου λειτουργίας κρίσιμων υποδομών datacenter σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας ξένες επιχειρήσεις-πελάτες και δημιουργώντας Ελληνική υψηλή προστιθέμενη αξία και νέες θέσεις εργασίας στον κλάδο της τεχνολογίας», σχολίασε ο Απόστολος Κάκκος, Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος της LAMDA HELLIX.

Το Athens-2 τέθηκε σε λειτουργία το Ιανουάριο 2015 και στις εγκαταστάσεις του φιλοξενούνται ήδη κρίσιμες υποδομές σημαντικών εταιρειών, όπως η Citi, κορυφαία παγκόσμια τράπεζα με παρουσία σε περισσότερες από 160 χώρες, η Upstream, που λειτουργεί μια από τις μεγαλύτερες πλατφόρμες ηλεκτρονικού εμπορίου μέσω κινητών συσκευών (m-commerce) στον κόσμο, η FilmOn, η  μεγαλύτερη εταιρεία παροχής δωρεάν τηλεοπτικών προγραμμάτων μέσω internet παγκόσμια, και η IpHost, κορυφαίος πάροχος υπηρεσιών hosting και internet στην Ελλάδα.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ

  • Εγγυημένη υψηλή διαθεσιμότητα 99,999%
  • Απαράμιλλη και διεθνώς πιστοποιημένη ενεργειακή απόδοση
  • Φιλοξενία συστημάτων υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας (high density)
  • Αυξημένη ηλεκτρονική και φυσική ασφάλεια
  • Πλήρως ανεξάρτητο περιβάλλον, με δυνατότητες ευέλικτων και ανταγωνιστικών επιλογών σύνδεσης με τηλεπικοινωνιακούς παρόχους
  • Σημαντικές οικονομίες κλίμακας: καλύτερες υπηρεσίες σε μικρότερο κόστος
  • Υποστήριξη από την έμπειρη ομάδα της LAMDA HELLIX με ιστορικό 100% διαθεσιμότητας για πάνω από μια δεκαετία
  • Αυξημένες δυνατότητες συνεργασίας, μέσα από το οικοσύστημα της LAMDA HELLIX

ATHENS-2 DATA CENTER

ΠΡΟΣΘΕΤΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Το Athens-2 εκτείνεται σε ένα νέο κτίριο στο Data Center Campus της LAMDA HELLIX στην Αθήνα και είναι χτισμένο ώστε να προσφέρει, αφΆ ενός συνολική (360 μοίρες) παρακολούθηση της κατανάλωσης ενέργειας, εφΆ ετέρου ένα αρθρωτό περιβάλλον που μεγαλώνει όσο μεγαλώνουν οι ανάγκες των επιχειρήσεων.

Ευελιξία

Το αρθρωτό περιβάλλον του Athens-2 παρέχει ευελιξία ως προς τις προσφερόμενες υπηρεσίες, επιτρέποντας σε επιχειρήσεις κάθε μεγέθους να απολαμβάνουν απόλυτη ασφάλεια και υψηλή διαθεσιμότητα στο σωστό κόστος, ανάλογα με το μέγεθος και τις ανάγκες τους. Επιπλέον, το Athens-2 προσφέρει ένα ουδέτερο, ως προς τις τηλεπικοινωνιακές συνδέσεις, περιβάλλον (carrier-neutral), που επιτρέπει σε επιχειρήσεις και οργανισμούς να επιλέγουν έναν ή περισσότερους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους.

Διαθεσιμότητα

Το Athens-2 προσφέρει πλεονάζουσες (redundant) υποδομές που εγγυώνται τη συνεχή λειτουργία των συστημάτων που φιλοξενεί και διαθεσιμότητα πιστοποιημένη από το Uptime Institute.

Ασφάλεια

Το Athens-2 διαθέτει προηγμένα συστήματα φυσικής και περιμετρικής ασφάλειας και προστασίας των χώρων, που είναι σε λειτουργία 24x7x365. Επίσης, όλες οι σχετικές με την ασφάλεια διαδικασίες υλοποιούνται με βάση την πιστοποίηση ISO 27001.

Ενεργειακή Απόδοση

Το Athens-2 έχει εξ αρχής σχεδιαστεί και κατασκευαστεί ώστε να προσφέρει πρωτοποριακή ενεργειακή απόδοση. Αυτό γίνεται με τη χρήση προηγμένων εφαρμογών που μετρούν και καταγράφουν τη δαπάνη ενέργειας τόσο ανά επί μέρους σύστημα, όσο και στο σύνολο του data center.

Ειδικά όσον αφορά τα συστήματα ψύξης, που ευθύνονται περίπου για το 40% της κατανάλωσης ενέργειας σε ένα data center, υιοθετήθηκαν καινοτόμες τεχνολογίες ψύξης, ενώ το σύστημα ελέγχου της εγκατάστασης κλιματισμού εκμεταλλεύεται τις χαμηλές εξωτερικές θερμοκρασίες και θέτει σε λειτουργία μόνο τον απαιτούμενο αριθμό συστημάτων, εξοικονομώντας έτσι ενέργεια έως και 25% σε ετήσια βάση.

To Athens-2 είναι το μοναδικό data center στην Ευρώπη και ένα από ελάχιστα στον κόσμο που αποκτά την πιστοποίηση Leadership in Energy and Environmental Design (LEED) v4 Gold για τη σχεδίαση και κατασκευή data center, από το U.S. Green Building Council. Η πιστοποίηση LEED (http://www.usgbc.org/leed) είναι αναγνωρισμένη διεθνώς ως ο σημαντικότερος δείκτης στην αξιολόγηση και πιστοποίηση «πράσινων» εγκαταστάσεων, που αναγνωρίζει τις βέλτιστες πρακτικές και στρατηγικές στο σχεδιασμό, την κατασκευή και λειτουργία ενεργειακά αποδοτικών κτιρίων.

Υπηρεσίες

Το Athens-2 προσφέρει τις εξής υπηρεσίες στους πελάτες της LAMDA HELLIX:

  • Φιλοξενία υπολογιστικών συστημάτων, ξεκινώντας από ¼ rack έως αποκλειστικές σουίτες με εγγυημένη διαθεσιμότητα (SLA)
  • Υποστήριξη συστημάτων υψηλής υπολογιστικής πυκνότητας (high density)
  • Επιχειρησιακή συνέχεια (Business Continuity), με ένα ολοκληρωμένο περιβάλλον εργασίας που προσαρμόζεται στις απαιτήσεις του χρήστη
  • Υπηρεσία Multi-home Internet που στηρίζεται σε συνδέσεις με πολλαπλούς παρόχους και διασφαλίζει προστατευμένο και γρήγορο Ιnternet
  • Yπηρεσίες υποστήριξης εξοπλισμού

Οικοσύστημα

To Athens-2 προσφέρει πρόσβαση σε ένα εκτεταμένο επιχειρηματικό οικοσύστημα που ευνοεί τις επιχειρηματικές συνεργασίες και φιλοξενεί σημαντικούς ελληνικούς αλλά και ξένους οργανισμούς και επιχειρήσεις (παρόχους & χρήστες). 

Σχεδιασμός & Υλοποίηση

To έργο σχεδιάστηκε από την ομάδα μηχανικών της LAMDA HELLIX που έχει σχεδιάσει και κατασκευάσει δεκάδες data center υψηλής διαθεσιμότητας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Τέθηκε σε λειτουργία τον Ιανουάριο 2015.

Ανταγωνιστικότητα

Με την είσοδο στην αγορά του Athens-2, η LAMDA HELLIX διεκδικεί με αξιώσεις ένα κομμάτι της παγκόσμιας αγοράς και είναι η στρατηγική επιλογή της καθώς θα συμβάλλει στην εδραίωση της εταιρείας και της χώρας ως κόμβου λειτουργίας κρίσιμων υποδομών data center σε παγκόσμιο επίπεδο, προσελκύοντας ξένες επιχειρήσεις.