Ανήκει στην οικογένεια Oracle Engineered Systems και είναι βελτιστοποιημένο για την εκτέλεση επιχειρηματικών εφαρμογών. Παρέχει πρωτοποριακές καινοτομίες που βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν το κόστος και την πολυπλοκότητα, να εξαλείψουν τον επιχειρηματικό κίνδυνο και να αξιοποιήσουν νέες ευκαιρίες στην αγορά

Ειδήσεις
• Η Oracle ανακοίνωσε την έναρξη διάθεσης του λογισμικού Exalogic Elastic Cloud 2.0.
• Πελάτες σε 43 χώρες, από 22 κλάδους, έχουν ήδη υιοθετήσει το Oracle Exalogic, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο προϊόν της οικογένειας Oracle Engineered Systems. Έως σήμερα, το 40% της ανάπτυξης του Oracle Exalogic προέρχεται από πελάτες που έχουν επιλέξει το Exalogic έναντι ανταγωνιστικών λύσεων, συμπεριλαμβανομένων συστημάτων mainframe.
• Η απόδοση των συστημάτων Oracle Exalogic είναι κατά πολύ καλύτερη σε σχέση με τις ανταγωνιστικές πλατφόρμες:
o Εξαλείφει τους κινδύνους της υλοποίησης εφαρμογών και middleware, χάρη στην αυτοματοποιημένη, με ένα κλικ, υλοποίηση πολύπλοκων και πολυεπίπεδων επιχειρηματικών εφαρμογών.
o Εξασφαλίζει απόδοση βελτιωμένη κατά 10x για τις Oracle Applications, για εφαρμογές βασισμένες στη Java και για άλλες επιχειρηματικές εφαρμογές
o Βελτιώνει έως και κατά 6x την ταχύτητα παροχής (provisioning) εφαρμογών, βοηθώντας έτσι τους πελάτες να ανταποκρίνονται γρηγορότερα στις μεταβαλλόμενες ανάγκες της αγοράς. 
• Δομημένο πάνω σε προτυποποιημένες τεχνολογίες του κλάδου που βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα, το Oracle Exalogic:
o Υποστηρίζει την εικονικοποίηση (virtualization) για τις κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικές εφαρμογές, με απόδοση σχεδόν εφάμιλλη με την περίπτωση εκτέλεσης σε πραγματικούς servers, χάρη στην ενοποίηση με το Oracle VM.
o Παρέχει υψηλής ταχύτητας διασύνδεση (I/O) επικοινωνιών, το Oracle Exabus, που αποτελεί τη βάση για την εξαιρετική απόδοση, την αξιοπιστία και την επεκτασιμότητα του Oracle Exalogic και συνδέει όλα τα συστατικά στοιχεία του συστήματος Oracle Exalogic μεταξύ τους.
o Εξασφαλίζει πραγματική προσαρμοστικότητα σε επίπεδο εφαρμογών, χάρη στην ενοποιημένη διαχείριση όλων των πόρων – “από εφαρμογές έως δίσκους” – με το Oracle Enterprise Manager 12c.
o Υποστηρίζει την ενοποίηση πολλαπλών εφαρμογών στο ίδιο σύστημα με τη μορφή ιδιωτικού cloud, ενώ παράλληλα εξαλείφει τους κινδύνους ασφάλειας χάρη στην πλήρη απομόνωση των εφαρμογών.
o Ενοποιεί το Oracle Traffic Director, έναν ενσωματωμένο ελεγκτή παροχής δεδομένων στις εφαρμογές (Application Delivery Controller), για την ασφαλή διαχείριση και δρομολόγηση μεγάλων όγκων διακινούμενων δεδομένων μεταξύ των εφαρμογών, με υψηλή απόδοση.
• Το Oracle Exalogic αποτελεί για τους πελάτες και τους συνεργάτες ένα ολοκληρωμένο σύστημα που επιταχύνει την απόδοση και είναι σε θέση να προστατεύσει και να μεγιστοποιήσει την απόδοση των επενδύσεων που ήδη έχουν κάνει, και που θα κάνουν μελλοντικά, σε λογισμικό της Oracle.
o Το Exalogic είναι η εύλογη επιλογή για την εκτέλεση των Oracle Applications, συμπεριλαμβανομένων των λύσεων Oracle E-Business Suite, OracleΆs Siebel CRM, OracleΆs PeopleSoft, OracleΆs JD Edwards, αλλά και επιχειρηματικών εφαρμογών της Oracle για συγκεκριμένους κλάδους. Αυτές οι εφαρμογές έχουν βελτιστοποιηθεί, δοκιμαστεί, μετρηθεί και πιστοποιηθεί σε περιβάλλον Oracle Exalogic για εξαιρετικές επιδόσεις.
o Το Oracle Exalogic είναι βελτιστοποιημένο για την εκτέλεση των προϊόντων που περιλαμβάνονται στο χαρτοφυλάκιο Oracle Fusion Middleware, τα οποία βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα και περιλαμβάνουν τα Oracle WebLogic Server, Oracle Coherence, Oracle SOA Suite και Oracle Tuxedo, προϊόντα που κατέχουν κορυφαία θέση στην αγορά. Το Oracle Tuxedo ART 12c είναι βελτιστοποιημένο σε περιβάλλον Oracle Exalogic και βοηθάει τους πελάτες να μειώσουν τα κόστη του IT χάρη στην ταχύτατη αλλαγή συστημάτων φιλοξενίας (rehosting) για εφαρμογές IBM CICS, IMS και εφαρμογές δέσμης ενεργειών (batch).
o Το Oracle Exalogic αξιοποιεί το Oracle Exadata Database Machine και ενοποιείται με τις λύσεις Oracle Database και Oracle Real Application Clusters.
o Το νέο πρόγραμμα Oracle Platinum Services είναι μια ειδική παροχή υποστήριξης, περιλαμβάνει την κορυφαία στην αγορά συμφωνία επιπέδου παροχής υπηρεσιών που προβλέπει ειδοποίηση εντός 5 λεπτών για σφάλματα και διατίθεται, χωρίς επιπλέον κόστος, σε πελάτες των υπηρεσιών Oracle Premier Support οι οποίοι εκτελούν πιστοποιημένες διαμορφώσεις σε συστήματα της οικογένειας Oracle Engineered Systems.

Πρόγραμμα Oracle Exastack
• 340 ανεξάρτητοι προμηθευτές λογισμικού (ISV) έχουν πιστοποιηθεί στο Oracle Exalogic μέσω του προγράμματος Oracle Exastack, το οποίο δίνει στους ISV και σε άλλα μέλη του Oracle Partner Network (OPN) που πληρούν τις προϋποθέσεις την ευκαιρία να βελτιστοποιήσουν τις εφαρμογές τους ώστε να εκτελούνται με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα και αξιοπιστία σε Oracle Exadata Database Machine και Oracle Exalogic Elastic Cloud.
• Οι ISVs βλέπουν σημαντική και άμεση βελτίωση της απόδοσης για σχεδόν οποιαδήποτε τυπική εφαρμογή σε περιβάλλον Oracle Linux ή Oracle Solaris.

Σχετικές δηλώσεις
• Ο Hasan Rizvi, Senior Vice President, Oracle Fusion Middleware και Java Products, Oracle, δήλωσε: «Από τον Ιανουάριο του 2011 που ξεκίνησε η γενική διάθεση του Oracle Exalogic, οι πελάτες μας βλέπουν σημαντικότατες βελτιώσεις στην απόδοση των εφαρμογών και τεράστιες μειώσεις στην πολυπλοκότητα της υποδομής των εφαρμογών, ενώ ταυτόχρονα έχουν βελτιώσει το χρόνο διάθεσης στην αγορά για υπηρεσίες που αποφέρουν έσοδα. Το Oracle Exalogic είναι δομημένο πάνω σε προτυποποιημένες τεχνολογίες του κλάδου που βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα, μπορεί να υποστηρίξει την ενοποίηση εκατοντάδων εφαρμογών Java και μη και εξασφαλίζει χαμηλότερο συνολικό κόστος ιδιοκτησίας αφού υποστηρίζει περισσότερες συναλλαγές με λιγότερο εξοπλισμό και λογισμικό και, όλα αυτά, με εύκολη διαχείριση.»
• Ο Márcio Kumruian, CEO της Netshoes, δήλωσε: «Ως η μεγαλύτερη εταιρεία λιανικής πώλησης αθλητικών ειδών στη Λατινική Αμερική, σημειώνουμε ιδιαίτερα εντυπωσιακή ανάπτυξη – πάνω από 100% ανά έτος. Εκτελώντας την εφαρμογή Oracle ATG Commerce στην προηγούμενη υποδομή JBoss, είχαμε 30-40 διαφορετικά μηχανήματα με 120 παρουσίες (instances). Καταφέραμε να ολοκληρώσουμε τη μετάβαση στο Oracle Exalogic Elastic Cloud σε λιγότερο από 3 εβδομάδες, χωρίς την παραμικρή διακοπή των λειτουργιών μας και έχουμε ήδη δει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Με το Oracle Exalogic, έχουμε ενοποιήσει τα συστήματά μας σε μόλις έναν (1) server με μόνο 16 παρουσίες (instances), εξασφαλίζοντας μειωμένα κόστη και αυξημένη επιχειρηματική αποτελεσματικότητα. Η εφαρμογή Oracle ATG Commerce έχει έως και 6x μεγαλύτερη απόδοση σε σχέση με πριν και είναι απόλυτα συγχρονισμένη με τη λύση Oracle WebLogic Server. Για τους πελάτες μας, η επωνυμία της Netshoes σημαίνει ποιότητα και αξία, και θέλουμε η online εμπειρία τους να είναι τέλεια. Με το Oracle Exalogic, όλα τα μέρη του συστήματος συνεργάζονται άψογα, επομένως μπορούμε να επικεντρωθούμε στην εξυπηρέτηση των πελατών μας και στην επέκταση των δραστηριοτήτων μας.»
• Ο Massimo Pezzini, Vice President και συνεργαζόμενος ερευνητής της Gartner, δήλωσε: «Για τις κρίσιμης σημασίας επιχειρηματικές εφαρμογές απαιτείται απόδοση, ελαστική επεκτασιμότητα και υψηλή διαθεσιμότητα, με προσιτό κόστος. Για να μεγιστοποιήσουν την ευελιξία και να ελαχιστοποιήσουν τα κόστη, οι οργανισμοί των χρηστών αναζητούν, όλο και περισσότερο, μια σειρά από επιλογές βασισμένες σε περιβάλλον cloud, όπως πλατφόρμες ενοποιημένων συστημάτων που βασίζονται σε ανοικτά πρότυπα και παρέχουν δυνατότητες εικονικοποίησης (virtualization), ταυτόχρονης χρήσης μίας παρουσίας από πολλαπλά συστήματα-πελάτες (multi-tenancy), εξελιγμένης αυτοματοποίησης και διευκόλυνσης λειτουργιών, καθώς επίσης και συμβατότητα με περιβάλλοντα δημόσιου cloud.»