Η Schneider Electric, παγκόσμιος ειδικός σε θέματα διαχείρισης ενέργειας, παρουσίασε τη δεύτερη γενιά συστημάτων ψύξης InRow RC, την τελευταία προσθήκη στη σειρά προϊόντων InRow, με την οποία εμπλουτίζεται ο ήδη μεγάλος κατάλογος των εφαρμογών ψύξης της Schneider Electric. Η σειρά στοχεύει στην κάλυψη των διαρκώς μεταβαλλόμενων αναγκών των σύγχρονων data centers.

 

 

 

Στη δεύτερη αυτή γενιά λύσεων περιλαμβάνονται δύο νέα μοντέλα τα οποία βελτιώνουν σημαντικά την αποδοτικότητα του συστήματος ψύξης, καθώς καταφέρνουν να ανταπεξέρχονται σε μεγαλύτερα θερμικά φορτία εξοικονομώντας, παράλληλα, περισσότερη ενέργεια. Το μοντέλο ΗΤ (Ηigh Τemperature – υψηλής θερμοκρασίας) έχει σχεδιαστεί με στόχο τη βέλτιστη απαγωγή της θερμότητας, μέσα από την αξιοποίηση της σχετικά υψηλότερης θερμοκρασίας του νερού εισαγωγής και του εξωτερικού αέρα, η οποία βοηθά στην αύξηση της αποδοτικότητας του ψύκτη (chiller), συμβάλλοντας στη μεγιστοποίηση της ποσότητας ενέργειας που εξοικονομείται.

«Η δεύτερη γενιά των InRow RC αποτελεί ένα ακόμη βήμα εξέλιξης για τα συστήματα ψύξης της Schneider Electric,» σημείωσε ο κος Γιώργος Δριτσάνος, Εμπορικός Διευθυντής του Τομέα ΙΤ της Schneider Electric για την Ελλάδα, την Κύπρο & τη Μάλτα. «Τα νέα μοντέλα προσφέρουν ακόμη καλύτερη απόδοση και βοηθούν τους πελάτες να μειώσουν τις λειτουργικές δαπάνες οι οποίες διαρκώς αυξάνονται».

Τα προϊόντα InRow RC αποτελούν ένα τμήμα των λύσεων InfraStruxure της Schneider Electric. Έχουν σχεδιαστεί με στόχο να μπορούν να ανταποκριθούν σε απαιτητικές εφαρμογές χώρων με high density, μειώνοντας την απόσταση που απαιτείται για την απαγωγή της θερμότητας και ελαχιστοποιώντας, παράλληλα, την ανάμιξη των ρευμάτων  θερμού και ψυχρού αέρα, ώστε η όλη διαδικασία ψύξης να είναι πιο αποδοτική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ταχύτητα περιστροφής των ανεμιστήρων μεταβάλλεται, ώστε να εξοικονομείται ενέργεια κατά τις ώρες χαμηλής ζήτησης (off-peak) ή κατά τις περιόδους όπου το φορτίο του data center είναι περιορισμένο. Έτσι η κατανάλωση ρεύματος προσαρμόζεται στο θερμικό φορτίο και την αντίστοιχη ζήτηση της λειτουργίας ψύξης, περιορίζοντας σημαντικά το συνολικό λειτουργικό κόστος του data center.

Στον εργονομικό σχεδιασμό του InRow RC περιλαμβάνεται μια εύχρηστη, έγχρωμη οθόνη αφής 4.3 ιντσών, μέσω της οποίας οι χρήστες αποκτούν πρόσβαση στα δεδομένα της μονάδας, εύκολα και γρήγορα. Μεταξύ των άλλων τεχνικών χαρακτηριστικών, σημειώνονται τα εξής:

Μεγαλύτερη ψυκτική ικανότητα: Ψυκτική ισχύς έως και 40 kW (136.000 BTUH), μέγιστη ροή αέρα 1510 lps (3200 CFM) σε συνθήκες 7.2°C (45°F) EWT, 49°C (120°F) RAT, 6.6°C (12°F) dT για το ACRC301S (Standard Temp). Έως και 60 kW (205.000 BTUH) και μέγιστη ροή 1982 lps (4200 CFM) σε συνθήκες 12.8°C (55°F) EWT, 49°C (120°F) RAT, 6.6°C (12°F) dT για το ACRC301H (High Temp).

 

Βελτιωμένη ενεργειακή απόδοση: 1.0 kW στη μέγιστη σκάλα λειτουργίας για το  ACRC301S (Standard Temp) και 1.9 kW αντίστοιχα για το ACRC301H (High Temp).

Σύστημα διαχείρισης συμπυκνωμάτων: το σύστημα διασφαλίζει ότι η θερμοκρασία του στοιχείου ψύξης (coil) παραμένει αρκετά υψηλή ώστε να μη γίνεται συμπύκνωση αέρα (υγροποίηση) στην επιφάνεια του, μέσα από την ανακυκλοφορία του νερού στο εσωτερικό του. Το σύστημα είναι συμβατό με τη μονάδα ACRC301H.

Έξυπνο σύστημα ελέγχου: Παρακολουθεί και ρυθμίζει κατάλληλα το ψυκτικό φορτίο ώστε να διατηρείται σε κατάλληλα επίπεδα η θερμοκρασία του αέρα εισαγωγής στους server inlet. Ένας ειδικός μικροεπεξεργαστής εξασφαλίζει την απαραίτητη ορατότητα της όλης λειτουργίας της μονάδας.

Συμβατότητα: Tο InRow RC είναι συμβατό με τις τεχνολογίες EcoAisle™ και Active Flow Controller.

Tα μοντέλα InRow RC ACRC301S και ACRC301H είναι ήδη διαθέσιμα στην ελληνική αγορά.