H SSH Communications Security, παγκοσμίως γνωστή ώς η εφευρέτρια του SSH πρωτόκολλου, αποκάλυψε σήμερα στην RSA Conference που διεξήχθη στο San Francisco, την πρώτη νέα επέκταση της SSH Information Integrity Platform, το SSH User Key Management. Το συγκεκριμένο module θα χρησιμεύσει στο να παρέχει στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα της αναγνώρισης, οργάνωσης και της διατήρησης των public και private keys που χρειάζονται για την κρυπτογραφημένη επικοινωνία.
 “Τα σημαντικότερα δεδομένα και εφαρμογές των επιχειρήσεων συνήθως μεταφέρονται και φιλοξενούνται σε SSH και OpenSSH servers. Εκείνες οι επιχειρήσεις που ακολουθούν διαδικασία πιστοποίησης με δημόσιο κλειδί (public key) για την απόκτηση πρόσβασης σε εκείνους τους servers έρχονται αντιμέτωποι με μια σημαντική πρόκληση όσον αφορά τη γνώση ποιός και τι μπορεί να αποκτήσει πρόσβαση σε εκείνους τους servers. Αυτό δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο ρίσκο ασφάλειας και συμμόρφωσης στους κανόνες, ωστόσο είναι επίσης και ένα πρόβλημα κόστους, ενώ αρκετοί οργανισμοί διαχειρίζονται αυτή τη λειτουργία χειροκίνητα με ελάχιστη ή χωρίς επίβλεψη,” αναφέρει ο Tatu Ylönen, CΕΟ της SSH Communications Security.
 
Ο Universal SSH Key Manager θα λειτουργήσει ως μια προέκταση της δυνατότητας της SSH να ελέγξει και να διαχειριστεί μια άλλη όψη της SSH υποδομής που επικρατεί ήδη στις σημερινές επιχειρήσεις. Η SSH ήδη διαθέτει τη δυνατότητα της κεντρικής διαχείρισης των configurations, των deployments, των πολιτικών ενώ φιλοξενεί κλειδιά για τις δικές της εμπορικές παραλλαγές της Tectia SSH όπως είναι το OpenSSH.
 
“Είμαστε ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε στενά με τους κατάλληλους πελάτες-κλειδιά έτσι ώστε να επιβεβαιωθούμε πώς απευθυνόμαστε στα πρωτεύον προβλήματα που αντιμετωπίζουν σήμερα πάνω στη διαχείριση του SSH περιβάλλοντος τους. Έχουμε πλησιάσει στην επίλυση του προβλήματος με τη προοπτική πως όποιαδήποτε λύση που παρέχουμε θα πρέπει να βελτιώνει τη διαδικασία, να μειώνει τα λειτουργικά κόστη, μετριάζοντας τα τωρινά ρίσκα που αντιμετωπίζουν διαχειρίζοντας τα SSH user keys και τελικά να επιβεβαιωθούν πώς είναι συμβατά με τα PCI-DSS, SOX και HIPAA standards,” συνοψίζει ο Matthew McKenna, επικεφαλής των τμημάτων Πωλήσεων και Marketing.
 Για περισσότερες πληροφορίες για την SSH Communications Security παρακαλούμε επισκεφτείτε www.ssh.com.
 Στην Ελλάδα, Κύπρο και άλλες χώρες των Βαλκανίων, η SSH Communications Security αντιπροσωπεύεται από την Inter Engineering.