Η εταιρεία Symantec Corp. (σύμβολο στο χρηματιστήριο Nasdaq: SYMC) ανακοίνωσε την λύση Intelligent Information Governance, που επιτρέπει στους οργανισμούς να γεφυρώσουν το κενό μεταξύ του επιχειρησιακού τμήματος, του νομικού και του ΙΤ τμήματος ενός, μειώνοντας το ρίσκο και το κόστος, ενώ προτρέπει τους εργαζόμενους να εργάζονται με ελευθερία σε ένα connected world. Με στόχο να καταστήσει εφικτό για τις επιχειρήσεις την προστασία με τον καλύτερο δυνατό τρόπο της πληροφορίας, την δημιουργία πολιτικών διατήρησης δεδομένων και τον εκσυγχρονισμό της διαδικασίας eDiscovery, η Symantec ανακοίνωσε τα σχέδια της για αναβαθμισμένη ενοποίηση μεταξύ των κορυφαίων λύσεων αποθήκευσης και eDiscovery. Επιπρόσθετα, η εταιρεία ανακοίνωσε ότι απέκτησε την LiveOffice, μία κορυφαία εταιρεία cloud-based archiving, με τιμή αγοράς που πλησιάζει τα $115 εκατομμύρια. Η συγκεκριμένη εξαγορά θα επεκτείνει το offering της εταιρείας στον τομέα intelligent information governance στο cloud, παρέχοντας στους πελάτες την επιλογή εφαρμογής των λύσεων της Symantec σε φυσικό χώρο, στο cloud ή σε υβριδικό περιβάλλον.

Click to Tweet: @Η Symantec εξαγόρασε την @LiveOffice για να ενισχύσει τα #archiving, #eDiscovery και cloud portfolio λύσεων που διαθέτει http://bit.ly/zOkQhj
 
Τα Πλεονεκτήματα του Intelligent Information Governance
Εφαρμόζοντας τους απαραίτητους ελέγχους για την φύλαξη και προστασία της πληροφορίας, οι οργανισμοί μπορούν ξένοιαστα να επιτρέπουν στους εργαζομένους τους να μοιράζονται ελεύθερα την πληροφορία. Αυτό προσφέρει ένα κρίσιμο και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα, εφόσον η εταιρική πληροφορία είναι προσβάσιμη από μία ευρεία γκάμα συσκευών (συμπεριλαμβανομένων των smartphones και tablets), μοιράζεται μέσω  κοινωνικών μέσων δικτύωσης και αποθηκεύεται στο cloud. Η δυνατότητα του κάθε οργανισμού να προστατεύει την πληροφορία, ενώ παράλληλα επιτρέπει στο προσωπικό να έχει πρόσβαση σε αυτή από οπουδήποτε, βελτιώνει την παραγωγικότητα του εργαζομένου και μειώνει το ρίσκο απώλειας της πληροφορίας.
Οι λύσεις intelligent information governance της Symantec παρέχουν στους οργανισμούς την απαραίτητη τεχνολογία για να μειώσουν το ρίσκο που σχετίζεται με το eDiscovery και την συμμόρφωση, ενώ τους επιτρέπει να ενοποιήσουν ξεχωριστά τμήματα της λειτουργίας του ΙΤ. Η  Symantec δίνει τη δυνατότητα υλοποίησης ομοσπονδιακών αναζητήσεων και αρχειοθετήσεων σε κρίσιμες πηγές δεδομένων, συνδυάζοντας το περιεχόμενο και τη σχετικότητα για την αναζήτηση της πληροφορίας, έτσι ώστε οι οργανισμοί και βρίσκουν αυτό που ζητούν, όταν το χρειάζονται. Με αυτόν τον τρόπο ενισχύει τους ελέγχους και τις πρακτικές συμμόρφωσης. Επιπρόσθετα, η δυνατότητα κεντρικής διαχείρισης της ασφάλειας, της αποθήκευσης της πληροφορίας και των λειτουργιών  eDiscovery, μειώνει τα λειτουργικά έξοδα και τα κόστη εκπαίδευσης.

“Η διακυβέρνηση της πληροφορίας γίνεται ολοένα και σημαντικότερο ζήτημα για τις επιχειρήσεις. Οι εταιρείες αναζητούν να ελέγχουν και ταυτόχρονα να απελευθερώσουν την πληροφορία, παραχωρώντας ελεύθερη πρόσβαση της πληροφορίας στους εργαζομένους για μέγιστη παραγωγικότητα, χωρίς αυτό να ισοδυναμεί με ρίσκα των πολιτικών συμμόρφωσης. Συνδυάζοντας την διαχείριση της πληροφορίας, το eDiscovery, και την προστασία των δεδομένων, η Symantec παρέχει μία ολοκληρωμένη λύση που μπορεί να βοηθήσει τους οργανισμούς να αρχειοθετούν, να διατηρούν και να αναζητούν την πληροφορία, μειώνοντας παράλληλα το ρίσκο και αποφεύγοντας τα επιπλέον κόστη ” είπε ο κ. Χρήστος Βεντούρης, Technology Manager της Symantec Hellas.

Νέα Βελτιωμένη Λειτουργία Governance
Η προσθήκη ενός information archive είναι ένα από τα απλότερα βήματα που μπορεί να κάνει ένας οργανισμός για να βελτιώσει το information governance που διαθέτει. Μέσω του archive, οι επιχειρήσεις μπορούν καταχωρούν, να αρχειοθετούν και να διατηρούν την πληροφορία συστηματικά και σε επόμενο στάδιο να προχωρήσουν σε μία πρωταρχική προσέγγιση στο eDiscovery.  Η Symantec πλέον ενισχύει την ενοποίηση των κορυφαίων λύσεων archiving και eDiscovery που διαθέτει.

Η πλατφόρμα της Symantec Clearwell eDiscovery αναμένεται να έχει το μόνο πιστοποιημένο collector για την συλλογή απευθείας από το Symantec Enterprise Vault. Αυτό θα επιτρέπει στους χρήστες να συλλέγουν διαβαθισμένα το περιεχόμενο από το Enterprise Vault με τον ίδιο τρόπο που συλλέγουν από άλλες πηγές δεδομένων του δικτύου, χρησιμοποιώντας την κονσόλα διαχείρισης, επιταχύνοντας την συλλογή και αποφεύγοντας την πτώση της απόδοσης του archiving. 

Επιπρόσθετα, με την αξιοποίηση των διαθέσιμων index και Data Classification Services tags του Enterprise Vault μπορούν οι χρήστες να διεξάγουν στοχευμένες συλλογές δεδομένων, με την βοήθεια metadata και φίλτρων με λέξεις κλειδιά, καθορίζοντας τα κριτήρια συλλογής μέσω ενός απλού point-and-click interface. Η Clearwell eDiscovery πλατφόρμα της Symantec αναμένεται να δίνει την δυνατότητα να διατηρείται η archived πληροφορία στο Symantec Enterprise Vault, μειώνοντας έτσι το ρίσκο και βελτιστοποιώντας την διαδικασία eDiscovery.

Η ενσωμάτωση των Enterprise Vault και Clearwell που ανακοινώθηκε πρόσφατα, θα επιτρέπει στους οργανισμούς να μειώσουν τα κόστη eDiscovery από την διαχείριση της πληροφορίας μέσω της παραγωγής, μειώνοντας το ρίσκο με την βοήθεια της βελτίωσης της προστασίας και την επανάληψης των διαδικασιών, έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις νομικές και ρυθμιστικές προθεσμίες.

Συνεχή Επένδυση της Symantec στο Archiving
Η Symantec συνεχίζει στη βελτίωση των κορυφαίων archiving και eDiscovery λύσεων που διαθέτει με την εξαγορά της LiveOffice, μέχρι πρότινος archiving OEM συνεργάτη της Symantec για το Enterprise Vault.cloud.  Η συγκεκριμένη εξαγορά, καταδεικνύει την έντονη δέσμευση της εταιρείας για την παροχή των πιο ολοκληρωμένων και πρωτοποριακών λύσεων archiving, compliance και eDiscovery, είτε σε φυσικό περιβάλλον, είτε στο cloud, είτε σε υβριδικό περιβάλλον. Με την προσθήκη της LiveOffice, η Symantec βοηθά τους οργανισμούς να αποθηκεύσουν, να διαχειριστούν και να αναζητήσουν το αυξανόμενο σύνολο μη δομημένων πληροφοριών από πηγές on-premise είτε στο cloud, όπως email, instant message, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και file sharing.
 
Με τη βοήθεια των ενοποιήσεων του LiveOffice και της πλατφόρμας Clearwell eDiscovery, οι πελάτες θα μπορούν να εξάγουν πληροφορίες από το LiveOffice στην Clearwell eDiscovery πλατφόρμα, απΆ όπου συλλέγονται μαζί με τις πληροφορίες από το Enterprise Vault και από άλλες πηγές για επεξεργασία, ανάλυση, αξιολόγηση περιστατικών και απολογισμό. Η εν λόγω εξαγορά θα επιτρέψει στη Symantec να προσφέρει στους πελάτες της εναρμόνιση μεταξύ των κορυφαίων λύσεων archiving και eDiscovery.
 
Η εξαγορά παρέχει επίσης την δυνατότητα ισχυρής ενοποίησης του archiving και των δυνατοτήτων  προστασίας και διαχείρισης του Symantec.cloud email. Με το LiveOffice, η Symantec παρέχει μία ολοκληρωμένη cloud-based λύση για την προστασία των μηνυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των:  anti-SPAM, ασφάλεια, συνέχεια, archiving, πολιτικές συμμόρφωσης και eDiscovery – όλα από έναν προμηθευτή. Με το cloud-based archiving του LiveOfficeΆs, οι πελάτες μπορούν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που προέρχονται από την προστασία των μηνυμάτων, σε on-premise και hosted email. Χωρίς να είναι απαραίτητο επιπλέον hardware ή software, αυτή η λύση ελευθερώνει τους ΙΤ πόρους και παρέχει στους χρήστες μία γρήγορη και ασφαλή πρόσβαση σε email από το δικό τους inbox, από οποιονδήποτε web browser ή σε οποιαδήποτε hand held συσκευή.