Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε σήμερα την επιτυχή ολοκλήρωση της πιλοτικής εγκατάστασης της προηγμένης ασύρματης λύσης υποστήριξης (backhaul) σταθμών βάσης τύπου Small Cell, StreetNode™, που υλοποίησε για την Virgin Media, έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους καλωδιακής υπηρεσίας της Μεγάλης Βρετανίας.

Οι δοκιμές έδωσαν τη δυνατότητα στη Virgin Media να αξιολογήσει την πρωτοποριακή αρχιτεκτονική small cell backhaul της Intracom Telecom προκειμένου να την ενσωματώσει στις δικτυακές της υποδομές που υλοποιεί. Το πιλοτικό έργο πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ληντς (Leeds) όπου η Virgin Media Business κατέχει τις σχετικές άδειες του δημοτικού συμβουλίου να παρέχει ευρυζωνικές υπηρεσίες και Wi-Fi σε συνδρομητές που συνδέονται με tablets, laptops και smartphones στο δρόμο.

Ο πρωτοποριακός σχεδιασμός της πλατφόρμας StreetNode™ ενσωματώνει πλήθος καινοτόμων τεχνολογιών που διευκολύνουν την εγκατάσταση υποδομών small-cell backhaul. Το StreetNode™ είναι μια μικροκυματική λύση ειδικά σχεδιασμένη για την διασύνδεση μικρών σταθμών βάσης αντιμετωπίζοντας το σύνθετο πρόβλημα της ασύρματης υποστήριξης τηλεπικοινωνιακών δικτύων σε επίπεδο δρόμων. Οι εξαιρετικά μικρές διαστάσεις της, σε συνδυασμό με την καλαίσθητη εξωτερική σχεδίαση, ενσωματώνονται διακριτικά στο αστικό περιβάλλον. Το StreetNode™ δύναται να λειτουργεί τόσο ως σημειακή (Point-to-Point) όσο και ως πολυσημειακή  (Point-to-MultiPoint) πλατφόρμα μέσω του λογισμικού που χρησιμοποιεί (software-defined) προσφέροντας στους παροχους μοναδική ευελιξία υλοποίησης.

Ο κ. Bruce Girdlestone, ανώτερος Διευθυντής Επιχειρηματικής Ανάπτυξης της Virgin Media Business, δήλωσε: «Η τεχνολογία smallcellείναι το κλειδί για τη δημιουργία μιας ενισχυμένης υποδομής/ υπηρεσίας internet η οποία θα μπορεί να ανταποκριθεί στον συνεχώς αυξανόμενο αριθμό των έξυπνων συσκευών. Η παροχή σύνδεσης WiFi στο κέντρο της πόλης κατατάσσει το Leedsως μία από τις λιγοστές πόλεις στη Μ. Βρετανία που πρωτοστατούν στο χώρο των πλήρως διασυνδεδεμένων «έξυπνων πόλεων». Τέτοιου είδους υπηρεσίες επιτρέπουν στους κατοίκους, τους επισκέπτες αλλά και τους επιχειρηματίες να παραμένουν συνδεδεμένοι στο διαδίκτυο δωρεάν ακόμα και όταν βρίσκονται στους δρόμους της πόλης. Αναμένουμε να δούμε ακόμα περισσότερα αποτελέσματα αυτών των συναρπαστικών δοκιμών και εξετάζουμε πως θα μπορέσει η εν λόγω τεχνολογία να χρησιμοποιηθεί και σε άλλες πόλεις της χώρας».

 

Σχολιάζοντας σχετικά, ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Αυτή ήταν μια σημαντική ευκαιρία να δοκιμάσουμε τη λύση StreetNode™ στο δίκτυο της VirginMediaBusiness, έναν από τους κορυφαίους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στη Μεγάλη Βρετανία και σε μία από τις από τις μεγαλύτερες πόλεις της χώρας. Οι αξιολογήσεις ολοκληρώθηκαν επιτυχώς και η πλατφόρμα παρουσίασε εξαιρετικά αποτελέσματα με κορυφαία συνδεσιμότητα σε επίπεδο δρόμου. Η βασική καινοτομία του Street Node™ είναι η δυνατότητα της αυτόματης ευθυγράμμισης, η οποία διευκολύνει και επιταχύνει την εγκατάσταση των μικρών σταθμών βάσης απαλλάσσοντας τον παροχο από τα έξοδα απασχόλησης εξειδικευμένων ομάδων εγκατάστασης για την λειτουργία του δικτύου του small cell back haul».