• Η ισχυρή τάση που έχουν δημιουργήσει το mobility, τα κοινωνικά δίκτυα, το cloud και τα Big Data υποχρεώνουν τις εταιρείες κάθε μεγέθους και κάθε κλάδου να αναπτύσσουν εφαρμογές νέας γενιάς και να αξιοποιούν τη δύναμη των Big Data analytics ώστε να επαναπροσδιορίσουν το επιχειρηματικό τους στίγμα και τη στρατηγική τους στον τομέα του ΙΤ.
  • H EMC για να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση αλλάζει τα δεδομένα στο χώρο του storage και παρουσιάζει νέα προϊόντα Software-Defined Storage, με στόχο να φέρει τις οικονομίες κλίμακας των υποδομών cloud σε πιο μαζικές λύσεις, οι οποίες θα δώσουν τη δυνατότητα στους πελάτες να συνδυάσουν τα πλεονεκτήματα του public και του private cloud.
  • Το νέο EMC Elastic Cloud Storage (ECS) Appliance είναι ένα πρωτοποριακό hyperscale cloud storage, το οποίο συνδυάζει την ευελιξία, την ευκολία χρήσης και το μικρό κόστος των υποδομών public cloud, με το επίπεδο ελέγχου και την ασφάλεια ενός on-premise private cloud. (Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ)
  • Το νέο ViPR 2.0 Software-Defined Storage τυποποιεί και αυτοματοποιεί τις υποδομές storage, απλοποιώντας δραστικά τη διαχείριση των νέων αλλά και των παλαιότερων συστημάτων, με νέα data services τα οποία υποστηρίζουν εφαρμογές επόμενης γενιάς, εργαλεία Big Data analytics και ακόμη περισσότερους τύπους storage arrays. (Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ)

 

 

Στο πλαίσιο του συνεδρίου EMC World 2014, η EMC Corporation παρουσίασε ορισμένες σημαντικές νέες τεχνολογίες και προϊόντα στην περιοχή του Software-Defined Storage, τα οποία συνδυάζουν τα πλεονεκτήματα του private και του public cloud, προσφέροντας έτσι στους παρόχους υπηρεσιών, αλλά και στους εταιρικούς τους πελάτες κάθε είδους, την ευελιξία, την αποτελεσματικότητα, την ασφάλεια και τον έλεγχο που χαρακτηρίζει τις υποδομές hybrid cloud. 

 

Η 3η πλατφόρμα του IT, στη βάση της οποίας συναντώνται οι δημοφιλείς τάσεις του cloud, του mobile, των κοινωνικών δικτύων και των Big Data, δημιουργεί ένα νέο κόσμο γεμάτο ευκαιρίες – αλλά και ανταγωνιστικές απειλές — για τις επιχειρήσεις όλων των κλάδων. Πλέον, οι συναλλαγές και η επικοινωνία γίνονται σε πολλές περιπτώσεις μέσα από εφαρμογές για κινητά τηλέφωνα, προσφέροντας έτσι μια μοναδική εμπειρία στους πελάτες των επιχειρήσεων. Εφαρμογές που εξυπηρετούν χιλιάδες ή και εκατομμύρια χρήστες γεννούν 1000 φορές περισσότερα δεδομένα από αντίστοιχες εφαρμογές του παρελθόντος. Οι επιχειρήσεις καλούνται να επαναπροσδιορίσουν τη λειτουργία τους και να μετασχηματίσουν τα data center τους σε πλήρως αυτοματοποιημένα private clouds, στα οποία παράλληλα θα τρέχουν και συγκεκριμένες εφαρμογές για το public cloud. Ο συνδυασμός των εικονικών αυτών υποδομών δημιουργεί ένα hybrid cloud — το περιβάλλον όπου θα ζουν σχεδόν όλες οι εφαρμογές που θα κάνουν το ΙΤ πιο ευέλικτο, πιο αποδοτικό και πιο οικονομικό. Προτείνοντας μια αποφασιστική κίνηση προς το μοντέλο του hybrid cloud, το Economist Intelligence Unit δημοσίευσε πρόσφατα μία έκθεση σύμφωνα με την οποία το 63% των στελεχών των επιχειρήσεων δηλώνει ότι σχεδιάζει να αξιοποιήσει περαιτέρω τις εταιρικές υποδομές πληροφορικής, ώστε να διαχειριστεί αποτελεσματικά εσωτερικούς και εξωτερικούς IT πόρους.

 

Με στόχο να βοηθήσει τους πελάτες της να κινηθούν στη σωστή κατεύθυνση, σε αυτή την περίοδο που ο χώρος του ΙΤ γνωρίζει μια από τις μεγαλύτερες αλλαγές στην ιστορία του, η EMC προσφέρει, από σήμερα κιόλας, νέα προϊόντα σχετικά με το Software-Defined Storage. Τα προϊόντα αυτά βοηθούν τις επιχειρήσεις να διαχειριστούν τις παραδοσιακές τους εφαρμογές καλύτερα, να αναπτύσσουν τις εφαρμογές νέας γενιάς πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά, και να μετατρέπουν τη γνώση που αποκτούν από την επεξεργασία των νέων δεδομένων σε νέες πηγές εσόδων.

 

Τα κύρια χαρακτηριστικά των νέων προϊόντων

 

  • Το νέο EMC® Elastic Cloud Storage (ECS) Appliance (γνωστό ως “Project Nile”) είναι ένα πρωτοποριακό hyperscale cloud storage το οποίο αλλάζει τα οικονομικά δεδομένα του cloud storage για τους παρόχους υπηρεσιών, αλλά και για τις επιχειρήσεις όλων των μεγεθών σε οποιοδήποτε κλάδο. Το ECS Appliance συνδυάζει την ευελιξία, την ευκολία χρήσης και το μικρό κόστος των υποδομών public cloud, με το επίπεδο ελέγχου και την ασφάλεια ενός on-premise private cloud. Το ECS Appliance εξασφαλίζει μέχρι και 28% χαμηλότερο κόστος χρήσης (TCO) από την εναλλακτική του public cloud που προσφέρει η Amazon και η Google. (Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ)
  • Νέα έκδοση της πλατφόρμας EMC ViPR™ Software-Defined Storage (EMC ViPR 2.0), η οποία προσθέτει δυνατότητες που απλοποιούν τη διαχείριση υφιστάμενων ή νέων υποδομών storage, και παράλληλα προσφέρει νέες υπηρεσίες data οι οποίες υποστηρίζουν εφαρμογές επόμενης γενιάς και Big Data analytics. Το ViPR 2.0 δημιουργεί μια γέφυρα με την 3η πλατφόρμα του ΙΤ, δίνοντας στους πελάτες την ευκαιρία να διαχειριστούν τις υποδομές storage που διαθέτουν, με έναν συστηματικό, πλήρως αυτοματοποιημένο τρόπο. Παράλληλα, το ViPR χρησιμοποιεί ορισμένα προηγμένα εργαλεία διαχείρισης και συντονισμού της VMware, της OpenStack και της Microsoft, προκειμένου να εντάξει το storage στο ευρύτερο workflow ενός data center. To ViPR 2.0 προσθέτει νέες υπηρεσίες για block data, αλλά και καινούριες δυνατότητες εφεδρείας (geographic replication) και διαμοίρασης των δεδομένων, ενώ μέσω του OpenStack προσφέρει, επίσης, υποστήριξη σε κοινούς δίσκους και συστοιχίες δίσκων άλλων κατασκευαστών. (Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ)

 

  • Το νέο EMC Data Domain® DD2200 παρέχει ένα προστατευμένο σύστημα storage που διαθέτει όλα τα πλεονεκτήματα ενός μεγάλου enterprise-class storage, αλλά το οποίο έχει σχεδιαστεί και κοστολογηθεί με βάση τις ανάγκες μιας μικρότερης επιχείρησης.  Η απόφαση της EMC να διαθέτει το DD2200 μέσω του δικτύου των EMC channel partners σε ολόκληρο τον κόσμο, βοηθά να διασφαλιστεί η σωστή εγκατάσταση σε επιχειρήσεις μεσαίου μεγέθους, οι οποίοι, εναλλακτικά, έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσουν τις νέες λύσεις VSPEX®. (EMC Pulse blog)

 

  • Πρόσφατα η EMC παρουσίασε ορισμένα νέα προϊόντα και δυνατότητες για τις κορυφαίες λύσεις hybrid storage της αγοράς, την οικογένεια των προϊόντων VNX®, μεταξύ των οποίων περιλαμβάνεται και ένα νέο μοντέλο storage array της εισαγωγικής κατηγορίας, το VNXe3200. Βασισμένο στη σειρά VNX που πρωτοπαρουσιάστηκε το Σεπτέμβριο 2013, το VNXe3200 καταφέρνει να είναι 3 φορές πιο αποδοτικό από προηγούμενες λύσεις της VNXe®. Η EMC παρουσίασε, επίσης, το ΅Project LibertyΆ, ένα Software-Defined VNX το οποίο αξιοποιεί τις λειτουργίες και την εμπειρία χρήσης της σειράς VNX προκειμένου να κάνει πιο εύκολη την ανάπτυξη εφαρμογών, προσθέτοντας στα software-defined κέντρα μηχανογράφησης την ευελιξία του cloud. Η EMC προχώρησε, επίσης, στην προσθήκη του EMC D@RE (Data-At-Rest-Encryption) στη σειρά VNX, το οποίο δίνει τη δυνατότητα κρυπτογράφησης των δεδομένων ενός δίσκου και αποτρέπει την πρόσβαση σε περίπτωση που έχει αφαιρεθεί χωρίς εξουσιοδότηση.  (Δείτε το δελτίο Τύπου εδώ)

 

Σχόλια στελεχών της EMC:

 

David Goulden, CEO, EMC Information Infrastructure

 

«Ολόκληρος ο κλάδος της πληροφορικής καλείται να πορευτεί εν μέσω του μεγαλύτερου μετασχηματισμού στην ιστορία του ΙΤ. Δισεκατομμύρια συσκευές, δισεκατομμύρια χρήστες και εκατομμύρια εφαρμογές οδηγούν τον κλάδο σε μια εντελώς διαφορετική εποχή. Καμία δραστηριότητα και καμία επιχείρηση δεν θα μπορέσει να αποφύγει τις ριζικές αλλαγές. Σήμερα, η προτεραιότητα των πελατών μας είναι να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα τιθασεύοντας τη δύναμη της κινητής επικοινωνίας, των κοινωνικών δικτύων, του cloud και των Big Data, και παράλληλα να μεγιστοποιήσουν τις δυνατότητες των υποδομών που ήδη διαθέτουν για τη διεκπεραίωση πιο συνηθισμένων εργασιών. Το μοντέλο του υβριδικού cloud επιτρέπει στους πελάτες να τρέχουν τις εφαρμογές που χρειάζονται εντός ή εκτός του μηχανογραφικού τους κέντρου, με τρόπο εύκολο και οικονομικό, και τα σημερινά Software-Defined προϊόντα καθιστούν κάτι τέτοιο απολύτως εφικτό».