H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε σήμερα τη διάθεση της πλατφόρμας OSDR (Outdoor Software-Defined Radio), μιας προηγμένης μικροκυματικής λύσης εξωτερικού χώρου με ενσωματωμένο λογισμικό, η οποία προσφέρει κορυφαία και οικονομικά αποδοτική IP συνδεσιμότητα και ασύγκριτο πλεονέκτημα λειτουργώντας τόσο ως σημειακή (Point-to-Point) όσο και ως πολυσημειακή (Point-to-MultiPoint) πλατφόρμα.

 

Η εταιρία θα παρουσιάζει τη λύση της στην εκδήλωση “Packet Microwave & Mobile Backhaul”, που πραγματοποιείται 22-24 Σεπτεμβρίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Οι τηλεπικοινωνιακοί παρόχοι μπορούν πλέον να επωφεληθούν από τα μοναδικά χαρακτηριστικά που προσφέρει η αμιγώς εξωτερική μικροκυματική πλατφόρμα η οποία έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί τόσο ως υψηλής χωρητικότητας IP μικροκυματική λύση σημειακής τεχνολογίας όσο και ως πολυσημειακός σταθμός βάσης και τερματικό με την ενεργοποίηση του λογισμικού που χρησιμοποιεί (software-defined). Η πλατφόρμα OSDR προσφέρει κορυφαία χωρητικότητα, απόδοση και ευκολία εγκατάστασης σε οποιαδήποτε θέση λειτουργίας επιλεχθεί (Point-to-Point ή Point-to-MultiPoint) και επιτρέπει στους παρόχους να επεκτείνουν και να διαμορφώνουν το δίκτυο τους εύκολα χάρη στην ευελιξία που τους προσφέρει. 

Η πλατφόρμα OSDR λειτουργεί σε συχνότητες 6-42GHz και επιτυγχάνει διαμόρφωση έως 4096-QAM παρέχοντας Gigabit χωρητικότητα από ένα κανάλι 56MHz. Η τεχνολογία της πλατφόρμας OSDR παρέχει ασυναγώνιστες τεχνικές υψηλής διαμόρφωσης, συμπίεσης δεδομένων και αλγορίθμους που επιτρέπουν μεγαλύτερη εμβέλεια.

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, δήλωσε: «Με υπερηφάνεια παρουσιάζουμε την πλατφόρμα OSDR, μία «όλα σε ένα» μικροκυματική λύση, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των παρόχων να χρησιμοποιούν διαφορετικές αρχιτεκτονικές σε συγκεκριμένα μέρη του δικτύου τους. Η πλατφόρμα OSDR, εκτός από μία αποδοτική επένδυση για τους παρόχους, αποτελεί ακόμα μία επιβεβαίωση της προσήλωσης της Intracom Telecomστην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που ικανοποιούν τις απαιτήσεις των παρόχων αποτελεσματικά και οικονομικά στον εκσυγχρονισμό των 4G/5G δικτύων τους».