Η Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων, ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Communication Solutions (Comsol Ltd), πάροχο ολοκληρωμένων λύσεων και αντιπρόσωπο ασύρματων ευρυζωνικών υποδομών στη Νότιο Αφρική, για την προμήθεια πολύ-σημειακού ασύρματου εξοπλισμού στην Internet Solutions (IS), τον κορυφαίο πάροχο  ευρυζωνικών υπηρεσιών της χώρας.  Το καινοτόμο (PtMP) σύστημα WiBAS της Intracom Telecom θα χρησιμοποιηθεί σΆ ένα από τα μεγαλύτερα LMDS δίκτυα επόμενης γενιάς στην ήπειρο.

Η ΙS έχει ξεκινήσει ένα φιλόδοξο πρόγραμμα εκσυγχρονισμού του δικτύου, επενδύοντας στην αναβάθμιση της χωρητικότητας και τη βελτίωση της διαχείρισης μεταφοράς δεδομένων του δικτύου της, με στόχο να προσφέρει υψηλού επιπέδου υπηρεσίες σε υπάρχοντες και μελλοντικούς πελάτες. Η Internet Solutions μετά από μια ενδελεχή τεχνική αξιολόγηση καθώς και εκτενείς δοκιμές των προσφερόμενων συστημάτων επέλεξε την πολυσημειακή (PtMP) πλατφόρμα WiBAS της Intracom Telecom για την ενίσχυση της κάλυψης του δικτύου της προσφέροντας υψηλής ποιότητας, αξιόπιστες ευρυζωνικές υπηρεσίες σε εταιρικούς πελάτες της στη Νότια Αφρική. Το σχεδιασμό της λύσης και την προμήθεια ανέλαβε η Comsol, μια εταιρεία με αποδεδειγμένη εμπειρία που παρέχει ένα ευρύ φάσμα υπηρεσιών, σε ασύρματα δίκτυα, από τη σχεδίαση μέχρι και την συντήρηση τους.

Η πλατφόρμα WiBAS μειώνει δραματικά το χρόνο ανάπτυξης και την πολυπλοκότητα σχεδιασμού για την κατασκευή και την αναβάθμιση ευρυζωνικών δικτύων, επιτρέποντας στους παρόχους υπηρεσιών Internet να έχουν σημαντική εξοικονόμηση κεφαλαίων και λειτουργικών πόρων. Η λύση WiBAS χρησιμοποιεί αποτελεσματικά την πολυσημειακή (PtMP) αρχιτεκτονική παρέχοντας την υψηλότερη χωρητικότητα και την ταχύτερη ενεργοποίηση σύνδεσης για νέους εταιρικούς πελάτες στην αγορά σήμερα διασφαλίζοντας στο έπακρο την ποιότητα της προσφερόμενης υπηρεσίας για απαιτητικές ευρυζωνικές εφαρμογές δεδομένων.

Ο κ. Στέφανος Χατζηαγάπης, επικεφαλής του επιχειρηματικού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom σχολίασε: “Το WiBAS τείνει να γίνει η λύση επιλογής για πολλούς παρόχους παγκοσμίως  για υπηρεσίες εταιρικής πρόσβασης και backhauling δικτύων 3G/4G. Είμαστε ευχαριστημένοι που συμβάλουμε στους επιχειρηματικούς στόχους της Internet Solutions μέσω των μοναδικών δυνατοτήτων του συστήματος μας και προσβλέπουμε στην περαιτέρω επέκταση της στενής συνεργασίας μας με την Comsol”.

Ο κύριος Darren Morgan Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της Comsol σχολίασε: “Η καθυστέρηση της απελευθέρωσης του φάσματος για WiMAX ή LTE  στη Ν. Αφρική είχε ως αποτέλεσμα την αναζήτηση μιας λύσης που θα λειτουργούσε αποτελεσματικά για την εξυπηρέτηση της μεγάλης βάσης πελατών της Internet Solutions. Η ανάγκη αυτή του παρόχου οδήγησε την ομάδα της Comsol να χρησιμοποιήσει την πολύ-σημειακή (Point-to-Multipoint) τεχνολογία “LMDS” ώστε να παρέχει συμμετρική και υψηλής χωρητικότητας υπηρεσία στους πελάτες της IS που έχουν αυξημένες ανάγκες για bandwidth. Ύστερα από μια πληθώρα δοκιμών η πλατφόρμα WiBAS της Intracom Telecom και η σουίτα διαχείρισης δικτύου πολλαπλών δυνατοτήτων uni|MS επιλέχθηκαν ως οι προτιμούμενες λύσεις για την υλοποίηση του έργου. Είμαστε υπερήφανοι που συνεργαζόμαστε και με τις δυο εταιρίες την Internet Solutions και την Intracom Telecom”.

O Ian Isenberg, Business Development Manager της Internet Solutions δήλωσε: «Η Internet Solutions και η Comsol έχουν μια μακρά ιστορία συνεργασίας για την ανάπτυξη και παράδοση λύσεων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες συνδεσιμότητας των πελατών μας στις άκρες του δικτύου (last mile). Ως αποτέλεσμα του υψηλού βαθμού παρεμβολών που υπάρχουν στο μη αδειοδοτημένο φάσμα καθώς και της έλλειψης φάσματος WiMAX η LTE, η IS έπρεπε να βρει μια εναλλακτική λύση προς την υπάρχουσα προσφερόμενη λύση της (WiNet). Οι πελάτες ζητούν επιπλέον bandwidth ή συνδεσιμότητα εκεί που υπάρχει μεγάλος κορεσμός αλλά και σε περιοχές με χαμηλή  εξυπηρέτηση. Η IS και η  COMSOL χρησιμοποιώντας την πλατφόρμα WiBAS της Intracom Telecom, ανέπτυξαν το προϊόν Wi-Band το οποίο απευθύνεται και στις δύο περιπτώσεις. Η υπηρεσία παρέχει σταθερή μόνιμη υπηρεσία που κυμαίνεται από τα 256Kbps μέχρι 10Mbps. Η Internet Solutions έχει ήδη υλοποιήσει και προσφέρει την υπηρεσία Wi-Band σε μια σειρά από θέσεις και θα συνεχίσει την ανάπτυξη της σε ολόκληρη το χώρα μέσα στο 2013. Η υπηρεσία προσφέρεται από την Internet Solutions στην ήδη υπάρχουσα βάση πελατών της καθώς και μέσω χονδρικής.”