Η ESET ανακοίνωσε ότι ο ανεξάρτητος βετεράνος σε θέματα ασφάλειας, Graham Cluley, θα είναι πλέον μέλος της συντακτικής ομάδας του WeLiveSecurity.com, γράφοντας άρθρα για τα πιο πρόσφατα νέα και έρευνες για την ασφάλεια, εκφράζοντας την άποψή του και δίνοντας συμβουλές στους επισκέπτες του portal. Παράλληλα, η εταιρία ανακοίνωσε ότι επεκτείνει την εμβέλεια του  WeLiveSecurity και στην Λατινική Αμερική, καθώς στη σελίδα www.welivesecurity.com/la-es οι Ισπανόφωνοι χρήστες θα βρίσκουν πλέον όλο το υλικό στη γλώσσα τους.

 

Μέσα σε εννέα μήνες από την έναρξη του, το WeLiveSecurity σημείωσε 60% αύξηση του traffic, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο page views στα πάνω από 450 άρθρα που έχουν αναρτηθεί. Με τη βοήθεια του δικτύου ειδικών σε θέματα ασφάλειας της ESET, το WeLiveSecurity.com δημοσιεύει καθημερινά ειδήσεις, άρθρα τύπου «πώς να…», έγγραφα, βίντεο και podcast. Οι επισκέπτες του site ποικίλλουν από απλούς χρήστες μέχρι ειδικούς σε θέματα ασφάλειας, καθώς η θεματολογία περιλαμβάνει από συμβουλές για την αφαίρεση του adware από τον υπολογιστή έως εις βάθος αναλύσεις των πιο πρόσφατων απειλών.

 

Σε αυτό το πλαίσιο, εντάσσεται και η προσθήκη του Graham Cluley  στο δυναμικό του WeLiveSecurity. Ο Graham Cluley αποτελεί μία από πιο γνωστές φωνές για θέματα ασφάλειας παγκοσμίως, ενώ έχει πραγματοποιήσει αρκετές εμφανίσεις στα ΜΜΕ, δίνοντας την άποψή του αναφορικά με τις πιο πρόσφατες απειλές. Με εμπειρία στη βιομηχανία ασφάλειας υπολογιστών από τις αρχές του 1990, έχει εργαστεί για εταιρίες όπως τη Dr SolomonΆs, τη McAfee, και, πρόσφατα, τη Sophos, όπου διετέλεσε «Senior Technology Consultant» και αποτέλεσε τον κύριο συντάκτη στο Naked Security, πριν γίνει ανεξάρτητος σύμβουλος το περασμένο έτος. Ο ίδιος αναφέρει: «Η προστασία εκατομμυρίων χρηστών παγκοσμίως από μολύνσεις και επιθέσεις hacker οφείλεται κατά πολύ στο λογισμικό Anti-virus και τις ενημερώσεις ασφάλειας. Το άλλο μισό της εξίσωσης ωστόσο είναι η σωστή εκπαίδευση των χρηστών σε ότι αφορά στις πιο πρόσφατες απειλές, με έγκαιρες συμβουλές κοινής λογικής. Το WeLiveSecurity διαθέτει μία έμπειρη ομάδα ειδικών που ενημερώνουν τους αναγνώστες σε καθημερινή βάση, και είμαι ενθουσιασμένος που θα προστεθεί και η φωνή μου στην ομάδα αυτή.» Από την πλευρά του, ο Righard Zwienenberg, Senior Research Fellow της ESET και συντάκτης στο WeLiveSecurity.com, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που ο Graham Cluley θα γίνει μέλος της συντακτικής ομάδας του WeLiveSecurity.com. Είναι ακόμη μία απόδειξη ότι το portal της ESET έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς για ειδήσεις που αφορούν στην ασφάλεια IT και άρθρα σχετικά με έρευνες».

 

Επιπρόσθετα, μετά από μήνες ανάπτυξης και δοκιμών, η ESET παρουσιάζει το www.welivesecurity.com/la-es, την έκδοση του portal σε Λατινοαμερικάνικα Ισπανικά. Κατά την τελευταία δεκαετία, η εταιρία έχει χτίσει ένα ισχυρό όνομα στην Ισπανία και τη Λατινική Αμερική, καθώς σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, ένας στους δύο κατοίκους των χωρών αυτών αναγνωρίζει το brand ESET. Ανταμείβοντας την εμπιστοσύνη αυτή, η ESET θέλησε να προσφέρει βέλτιστες πρακτικές ασφάλειας, καθώς και εύκολη πρόσβαση σε ενδελεχείς έρευνες, πρόσφατες ειδήσεις και συμβουλές ασφάλειας. Ο Ignacio Sbampato, Chief Sales and Marketing Officer στην ESET, δήλωσε σχετικά: «Για δέκα περίπου χρόνια ασχολούμαι με την αγορά της Λατινικής Αμερικής και είμαι περήφανος για όσα έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα. Έχουμε χτίσει μία ισχυρή παρουσία στην περιοχή, και δεν σταματάμε να προσφέρουμε βραβευμένα προϊόντα, υπηρεσίες και υποστήριξη. Το www.welivesecurity.com/la-es αποτελεί ακόμη μία απόδειξη της δέσμευσής μας στην Ισπανόφωνη κοινότητα, μέσα από τη δωρεάν παροχή ειδήσεων, απόψεων και εκπαίδευσης.»