Σε μια εποχή που οι  υπολογιστές υπερ-υψηλής απόδοσης (HPC), τα big data και οι εφαρμογές του cloud-computing στέλνουν τη ζήτηση για real-time πρόσβαση στο επίπεδο των zettabytes από πλευράς όγκου δεδομένων, η Intel Corporation παρουσιάζει μια νέα γενιά SSD που προορίζονται για κέντρα μηχανογράφησης. Η σειρά Intel® Solid-State Drive DC S3700, η οποία ανακοινώθηκε σήμερα, έχει σχεδιαστεί με στόχο να απαλλάξει τα συστήματα storage από το φαινόμενο του bottleneck και να μεγιστοποιήσει την απόδοση των CPU πολλαπλού πυρήνα. Τα SSD DC S3700 της Intel προσφέρουν υψηλή ταχύτητα και σταθερές επιδόσεις, μικρό latency, ισχυρούς αλγόριθμους προστασίας των δεδομένων και μεγάλη αντοχή, βοηθώντας τους υπεύθυνους IT να υποστηρίζουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές εφαρμογές ενός σύγχρονου κέντρου μηχανογράφησης.
 
“Η σημερινή εκρηκτική αύξηση στον όγκο των δεδομένων ενός κέντρου μηχανογράφησης δημιουργεί πρωτόγνωρες δυσκολίες στους υπεύθυνους ΙΤ,” σημειώνει ο κ. Rob Crooke, αντιπρόεδρος της Intel και γενικός διευθυντής στο τμήμα Non-Volatile Memory (NVM) Solutions του Ομίλου Intel. “Οι μεγάλες καθυστερήσεις (latencies) και η χαμηλή ταχύτητα I/O στα συστήματα αποθήκευσης, μπορούν να υπονομεύσουν κάθε προσπάθεια για γρήγορη πρόσβαση στα δεδομένα συναρπαστικών εφαρμογών big data ή cloud-computing. Τα SSD επόμενης γενιάς της σειράς Intel SSD DC S3700 Series καταφέρνουν να ξεπεράσουν όλους τους περιορισμούς που συνήθως συνοδεύουν τη χρήση των δίσκων SSD σε κέντρα μηχανογράφησης, προσφέροντας μεγάλες ταχύτητες, σταθερή απόδοση, ισχυρή προστασία των δεδομένων και μεγάλη αντοχή. Έτσι, βοηθούν τους επαγγελματίες της πληροφορικής να μπορούν να στηρίζουν ακόμη και τις πιο απαιτητικές τεχνολογικές εφαρμογές.”
 
Κλειδί για την ταχύτητα και τη σταθερά υψηλή απόδοση των δίσκων  Intel SSD DC S3700 Series αποτελεί ο συνδυασμός υψηλού IOPS (Input/Outputs Per Second) με χαμηλό maximum latency. Οι δίσκοι της σειράς SSD DC S3700 της Intel επιτρέπουν σε εφαρμογές που διψούν για μεγάλο I/O να πετυχαίνουν επιδόσεις οι οποίες φτάνουν τα 75.000 IOPS κατά την ανάγνωση, και τα 36.000 IOPS κατά την εγγραφή δεδομένων. Με τυπική τιμή latency της τάξης των 65 microseconds  κατά την εγγραφή, και υψηλό QOS που μεταφράζεται σε λιγότερο από 500 microseconds για το 99.9 τοις εκατό του χρόνου λειτουργίας, η σειρά Intel SSD DC S3700 εξασφαλίζει σταθερά χαμηλούς χρόνους απόκρισης για κάθε εφαρμογή.
 
Οι ταχύτερες επιδόσεις στο επίπεδο του storage δίνουν τη δυνατότητα στους υπολογιστές με παράλληλη επεξεργασία πολλαπλών thread να αξιοποιούν καλύτερα τους πολλούς πυρήνες που διαθέτουν οι CPUs τους, κρατώντας τους ενεργούς για μεγαλύτερο διάστημα. Κάτι τέτοιο έχει ως αποτέλεσμα να βελτιώνεται ο συνολικός χρόνος απόκρισης, και ο τελικός χρήστης να εισπράττει μια πιο ομαλή λειτουργία του όλου συστήματος. Για τους επαγγελματίες του IT και των μηχανογραφικών κέντρων, οι οποίοι θα πρέπει επίσης να φροντίζουν για την προστασία των δεδομένων και τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, οι δίσκοι της σειράς SSD DC S3700 της Intel προσφέρουν ολοκληρωμένη, end-to-end προστασία και δυνατότητα προηγμένης κρυπτογράφησης των δεδομένων, σύμφωνα με το πρότυπο 256-bit Advanced Encryption Standard (AES). Για ακόμη μεγαλύτερη αξιοπιστία, στους δίσκους SSD DC S3700 της Intel έχει ενσωματωθεί και μια επιπλέον συστοιχία μνήμης flash, η οποία χρησιμοποιείται για λόγους εφεδρείας, ώστε η πιθανότητα απώλειας δεδομένων να είναι ελάχιστη.
 
Οι νέοι δίσκοι αξιοποιούν την τεχνολογία High Endurance Technology (HET) της Intel η οποία ανεβάζει την αντοχή των multi-level cell (MLC) δίσκων SSD στα επίπεδα των -πιο ακριβών- single-level cell. Ο συνδυασμός, δε, της παραγωγής από πυρίτιο με βελτιωμένα χαρακτηριστικά, και των προηγμένων τεχνικών διαχείρισης των πυλών NAND, επιτρέπει στους δίσκους της σειράς SSD DC S37000 τεχνολογίας HET μέχρι και 10 πλήρεις εγγραφές κάθε μέρα, για 5 χρόνια, που είναι και η διάρκεια ζωής του δίσκου. Κάτι τέτοιο, για έναν δίσκο χωρητικότητας 800 GB, ισοδυναμεί με την εγγραφή βίντεο HD διάρκειας που υπερβαίνει τα 186 χρόνια.
 
Επιπλέον, οι νέοι δίσκοι SSD έχουν συνολικά καλύτερη ενεργειακή απόδοση. Η τυπική κατανάλωση ενός δίσκου της σειράς Intel® SSD DC 3700 Series φτάνει τα 6 watts σε λειτουργία και τα 650 milliwatts σε κατάσταση αναμονής, γεγονός που μεταφράζεται όχι μόνο σε εξοικονόμηση ενέργειας αλλά και σε χαμηλότερες θερμοκρασίες, και κατά συνέπεια, μικρότερο κόστος ψύξης.
 
Τα SSD της σειράς Series είναι δίσκοι SATA στα 6 Gbps,  με ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων έως 500 MB/s στην ανάγνωση και 460 MB/s στην εγγραφή. Συγκρινόμενη με την σειρά προηγούμενης γενιάς Intel® SSD 710, η νέα SSD DC S3700 προσφέρουν μέχρι και 2x μεγαλύτερη ταχύτητα ανάγνωσης και 15x ταχύτητα εγγραφής. Οι υπεύθυνοι κέντρων μηχανογράφησης μπορούν ήδη να έχουν στη διάθεση τους μερικά από τα πρώτα δείγματα των νέων δίσκων, ώστε να μπορέσουν να προχωρήσουν σε τεστ αξιολόγησης. Η γενική διαθεσιμότητα αναμένεται μέχρι το τέλος του 2012, ενώ για μεγαλύτερους όγκους παραγωγής οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι το πρώτο τρίμηνο του 2013.
 
Tα νέα SSD διατίθενται σε διάσταση 2.5ΆΆ και χωρητικότητα των 100, 200, 400 και 800 gigabytes (GB), και σε διάσταση 1.8ΆΆ και χωρητικότητα 200GB και 400GB. Οι συνιστώμενες τιμές πώλησης για τους δίσκους της σειράς Intel SSD DC S3700 των 2.5 ιντσών είναι οι εξής: $235 για τα SSD των 100 GB, $470 για τα 200GB, $940 για τα 400GB και $1.880 για τα 800GB (ανά χίλιες μονάδες). Οι αντίστοιχες τιμές για τους δίσκους της 1.8 ίντσας είναι $495 για τα 200GB και $965 για τα 400GB. Στις τιμές περιλαμβάνεται το κόστος περιορισμένης εγγύησης για διάστημα 5 ετών.
 
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα Intel SSD, επισκεφτείτε τη διεύθυνση www.intel.com/go/ssd, ή ακολουθείστε τα Intel SSD στο Twitter (@intelssd) και το Facebook (www.intel.com/go/ssdfacebook or communities.intel.com).