Η PartnerNET, αποκλειστικός διανομέας των προϊόντων Cyberoam στην Ελλάδα, ανακοινώνει τη διάθεση του νέου CR10iNG στην ελληνική αγορά, “την πιο γρήγορη και προσιτή UTM (Unified Threat Management) συσκευή” για SOHO / ROBO αγορές.

 

 

 

 

 

Η συσκευή έχει στόχο την επέκταση της ασφάλειας δικτύου στο επίπεδο των μικρών επιχειρήσεων και υποκαταστημάτων, καθιστώντας τα έτοιμα για τις ανάγκες ασφαλείας του μέλλοντος. Με Firewall throughput στα 400 Mbps και UTM throughput στα 60 Mbps, το Cyberoam CR10iNG είναι το ταχύτερο security UTM στην κατηγορία του για μικρές επιχειρήσεις και υποκαταστήματα.

Η διαχείριση της ασφάλειας σε απομακρυσμένα γραφεία και υποκαταστήματα (ROBO) παραμένει μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις για τις επιχειρήσεις πληροφορικής και τους παρόχους υπηρεσιών ασφαλείας (MSSPs). Η έλλειψη επί τόπου ΙΤ προσωπικού αλλά και οι περαιτέρω οικονομικοί περιορισμοί καθιστούν δύσκολη την εξεύρεση λύσεων ασφαλείας που να είναι επαρκείς, οικονομικά αποδοτικές και εύκολα διαχειρίσιμες. Επιχειρήσεις και διανομείς στον τομέα της φιλοξενίας, χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, οι κυβερνητικές υπηρεσίες αλλά και η υγειονομική περίθαλψη είναι οι Νο 1 υποψήφιοι επιθέσεων και θα πρέπει να ενισχύσουν την ασφάλεια του δικτύου τους, την απομακρυσμένη πρόσβαση αλλά και την παραγωγικότητα των εργαζομένων. Το target breach είναι ένα κλασικό παράδειγμα του πως κακώς φυλασσόμενα μικρά εταιρικά δίκτυα χρησιμοποιούνται ως πύλη επιθέσεων σε μεγάλες επιχειρήσεις.

Βασισμένο στο ίδιο CyberoamOS λογισμικό που χρησιμοποιούν και οι high-end UTM συσκευές της σειράς NG series, το CR10iNG φέρει Next-Generation χαρακτηριστικά ασφαλείας όμοια με αυτά των μεγαλύτερων μοντέλων της εταιρίας. Με το Cyberoam CR10iNG, οι οργανισμοί είναι σε θέση να εξασφαλίσουν ασφαλή απομακρυσμένη πρόσβαση στους εν κίνηση υπαλλήλους τους ή σε όσους εργάζονται από απομακρυσμένες τοποθεσίες με IPSec ή SSL VPN. Αυτό μπορεί να ωφελήσει σε μεγάλο βαθμό μικρές επιχειρήσεις που εξαρτώνται από το κινούμενο εργατικό δυναμικό ή από τηλεργατικό προσωπικό· έρευνες δείχνουν ότι ο αριθμός τέτοιου είδους προσωπικού αυξάνεται σημαντικά σε αριθμό κάθε χρόνο σε όλη την υδρόγειο.

Παρόλο που η ευαισθητοποίηση των μικρών επιχειρήσεων γύρω από την ασφάλεια έχει εν μέρει αυξηθεί (μετά από περιστατικά παραβιάσεων δεδομένων σε μεγάλες επιχειρήσεις, τα οποία τελικά οφείλονταν στα υποκαταστήματα τους), η έλλειψη λύσεων ασφαλείας που να κατανοούν τις ανάγκες των απομακρυσμένων τοποθεσιών, επιδεινώνει σε μεγάλο βαθμό την κατάσταση στην ασφάλεια. Το CR10iNG έχει στόχο να καλύψει αυτό το κενό ασφαλείας, όπου πολλοί οργανισμοί αλλά και μικρές επιχειρήσεις προσπαθούν να ενισχύσουν τα μέτρα ασφαλείας τους.

Το Cyberoam CR10iNG διαθέτει Layer 8 Security που αποτελεί πατέντα της Cyberoam, είναι κεντρικά διαχειρίσιμο μέσω της κεντρικής κονσόλας Cyberoam (CCC) και της Υπηρεσίας Διαχείρισης Cyberoam on-Cloud και είναι συμβατό με το iView – Open Source logging και reporting λύση της Cyberoam.