H APC by Schneider Electric, κορυφαία εταιρεία παροχής συστημάτων ισχύος και ψύξης παγκοσμίως, ανακοίνωσε ότι το Symmetra PX 250/500kW, το τριφασικό UPS που έχει σχεδιαστεί ειδικά για εφαρμογές Data Centers, κέρδισε την πιστοποίηση ENERGY STAR. Επίσης, χάρη στην τελευταία αναβάθμιση του firmware, υποστηρίζει πλέον τη λειτουργία ECO mode, προσφέροντας απόδοση 99%, συγχρονισμό με εξωτερική πηγή AC, επιλογή ειδικής λειτουργίας κατά τη συντήρηση (Mega Tie), και εφαρμογή απομακρυσμένης διαχείρισης (Remote Display). Η αναβάθμιση του firmware είναι διαθέσιμη για όλους τους τύπους Symmetra PX 250/500kW, χωρίς να απαιτείται από τους παρόχους υπηρεσιών data center να επενδύσουν σε νέο εξοπλισμό.

Ο σχεδιασμός του Symmetra PX 250/500kW UPS έχει γίνει με στόχο να κάνει την εγκατάσταση, τη συντήρηση και τις μελλοντικές επεκτάσεις πιο εύκολες και πιο γρήγορες, προσφέροντας ένα modular σύστημα το οποίο μπορεί να επεκταθεί χωρίς να βγει εκτός λειτουργίας (hot-scalable), καθώς διαθέτει και ενεργές και εφεδρικές μονάδες (modules). Κάθε σύστημα μπορεί να επεκτείνεται με βήμα 25kW, μέχρι τα 500kW, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να συνδεθούν τέσσερα συστήματα σε παράλληλη διάταξη, ώστε να παρέχουν συνολική εφεδρική ισχύ 2MW. Αξιοποιώντας αυτά τα χαρακτηριστικά, η αναβάθμιση του firmware βελτιώνει την ικανότητα του Symmetra PX 250/500kW να είναι σε θέση να καλύπτει τις όλο και μεγαλύτερες ανάγκες ενός σύγχρονου data center.

Το Symmetra PX 250/500kW μπορεί να πετυχαίνει βαθμό απόδοσης μεγαλύτερο του 96% με φορτία από 50% και επάνω, και μεγαλύτερο του 95% όταν το φορτίο κυμαίνεται στο 25%. Σε λειτουργία on-line double conversion, ο βαθμός απόδοσης ικανοποιεί τις ιδιαιτέρως αυστηρές προδιαγραφές ENERGY STAR, σύμφωνα με τις σχετικές δοκιμές. Στη λειτουργία ECO mode δεν υπάρχει απαίτηση για απόδοση που να ικανοποιεί την πιστοποίηση ENERGY STAR. Παρόλα αυτά, η αναβάθμιση του firmware υποστηρίζει πλέον και το ECO mode, γεγονός που επιτρέπει την παράκαμψη (bypass) των παθητικών ηλεκτρικών στοιχείων, ώστε να επιτυγχάνεται υψηλότερη απόδοση χωρίς να θυσιάζεται το επίπεδο προστασίας.

Με το συγκεκριμένο δελτίο τύπου, η APC by Schneider Electric διευκολύνει όσους αναζητούν ένα τριφασικό UPS υψηλής ενεργειακής απόδοσης, για εφαρμογές μηχανογραφικών κέντρων. Εκτός από τις γνωστές δυνατότητες και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του Symmetra PX 250/500kW, χάρη στην αναβάθμιση του firmware, οι χρήστες έχουν στα χέρια τους την ευελιξία που απαιτείται προκειμένου να μπορούν να ανταπεξέρχονται στις όλο και μεγαλύτερες απαιτήσεις ενός σύγχρονου data center, αλλά και των κρίσιμων εφαρμογών που υποστηρίζει:

  • Συγχρονισμός με εξωτερική πηγή AC: Μπορούμε να συγχρονίσουμε το UPS με οποιαδήποτε ανεξάρτητη πηγή, ώστε να είναι δυνατή η χρήση static transfer switches (STS) στην έξοδο (downstream).
  • Επιλογή Mega Tie: Δίνει τη δυνατότητα στο διαχειριστή ενός data center να έχει πλήρη προστασία κατά τη διάρκεια εργασιών συντήρησης, μεταφέροντας φορτία από ένα ανεξάρτητο σύστημα Symmetra PX 250/500kW σε ένα άλλο.
  • Εφαρμογή Remote display: Μπορείτε να κάνετε download το περιβάλλον εργασίας στον προσωπικό σας υπολογιστή ή το laptop, απΆ όπου έχετε τη δυνατότητα να παρακολουθείτε το UPS και να αλλάζετε τις παραμέτρους λειτουργίας που σας ενδιαφέρουν. 

Η διαχείριση του Symmetra PX 250/500kW μπορεί να γίνεται μέσα από το περιβάλλον StruxureWare™ for Data Centers, το ειδικό λογισμικό της Schneider Electric για τη διαχείριση υποδομών μηχανογράφησης (Data Center Infrastructure™ Management Software – DCIM), γεγονός που επιτρέπει στους υπεύθυνους διαχειριστές να έχουν την πλήρη ορατότητα που χρειάζεται προκειμένου να υπάρχει προληπτική προστασία της λειτουργίας των συστημάτων, αλλά και περιορισμός του λειτουργικού κόστους. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σειρά των προϊόντων Symmetra PX, μπορείτε να επισκεφθείτε το: http://www.apc.com/products/family/index.cfm?id=182.
Tο Symmetra PX 250/500kW έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά επιλεγμένων μοντέλων APC by Schneider Electric, Back-UPS™ και Smart-UPS™, τα οποία κατάφεραν να κερδίσουν την πιστοποίηση ENERGY STAR στα τέλη του 2012.
Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την πλήρη σειρά των προϊόντων UPS της APC by Schneider Electric, τα οποία προσφέρουν απλές και ευέλικτες λύσεις power back up για μεγάλες ή και μικρότερες επιχειρήσεις, μπορείτε να επισκεφθείτε το: www.schneider-electric.com.
Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τα προϊόντα ENERGY STAR μπορείτε να βρείτε στο website του προγράμματος: http://www.energystar.gov/index.cfm?c=products.pr_how_earn.