Η υγειονομική κρίση δημιούργησε νέες ψηφιακές προκλήσεις, στις οποίες οι υποδομές ασφαλείας οποιουδήποτε μεγέθους οργανισμού, αντιμετωπίζουν σοβαρές επιθέσεις DDoS περισσότερο σύνθετες και προηγμένες από ποτέ άλλοτε.

Οι επιθέσεις αυτές, σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν, τείνουν να γίνουν μικρότερες σε διάρκεια (συχνότητα) αλλά μεγαλύτερες σε όγκο (data). Ενδεικτικά, το παρακάτω γράφημα αποτυπώνει μετρήσεις του 1ου τριμήνου του έτους στην Ελλάδα, όσον αφορά τη συχνότητα διάρκειας.

Επίσης, η νέα τάση των επιθέσεων, μικρότερης διάρκειας αλλά μεγαλύτερου όγκου (volume), παραστατικά στο ίδιο χρονικό διάστημα του έτους, στην Ελλάδα.

Οι εξειδικευμένες λύσεις, που παρέχει η ADAPTIT – www.adaptit.gr – (σε συνεργασία με τον παγκόσμιο πρωτοπόρο στο χώρο όμιλο NetScout /ARBOR ) θωρακίζουν τα δίκτυα επικοινωνιών και ίντερνετ από DDoS επιθέσεις (attacks), με γνώμονα τη διασφάλιση της διαθεσιμότητας υπηρεσίας και προστασίας σε όλα τα επίπεδα (layers) τόσο πριν (preventive), όσο και κατά τη διάρκεια της επίθεσης (corrective). Πιο συγκεκριμένα, οι εξειδικευμένες λύσεις στοχεύουν σε:

  • Αντιμετώπιση επιθέσεων DDoS σε ευρυζωνικά δίκτυα παρόχων τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών.
  • Αντιμετώπιση επιθέσεων DDoS σε οργανισμούς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα που παρέχουν διαδικτυακές υπηρεσίες (web services).
  • Αντιμετώπιση επιθέσεων DDoS στοχεύοντας τα εσωτερικά δίκτυα οργανισμών.

Προσαρμοσμένη στις σύγχρονες απαιτήσεις της τεχνολογίας, η διαδικτυακή πλατφόρμα διαχείρισης και παρακολούθησης του προϊόντος, παρέχεται πέρα από on premises και σε cloud υποδομές, συνοδευόμενη από data analytics που αναλύουν και συγκρίνουν παρελθοντικά δεδομένα με νέα. Έτσι, οι διαχειριστές δικτύων και δεδομένων κάθε επιχείρησης και οργανισμού έχουν την δυνατότητα να αποκτήσουν εξειδικευμένες γνώσεις και να εξάγουν χρήσιμα συμπεράσματα για την αντιμετώπιση ενδεχόμενων κακόβουλων επιθέσεων, δρώντας τόσο αποτρεπτικά όσο και κατασταλτικά.

Η εγκατεστημένη βάση λύσεων ADAPTIT/NetScout προστασίας επιθέσεων DDoS στον ελλαδικό χώρο περιλαμβάνει τους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους στο σύνολό τους, καθώς και κρίσιμες υπηρεσίες του τραπεζικού και ασφαλιστικού κλάδου.

Οι λύσεις για επιθέσεις DDos της ADAPTIT :

  • Πρωτοπορούν στο τομέα δράσης προϊόντων DDoS τα τελευταία 6—7 χρόνια χρόνια.
  • Συνδυάζουν προτάσεις για κάθε προϋπολογισμό, κάθε επιχειρηματικό μοντέλο και κάθε τομέα χρήσης.
  • Παρέχουν ισχυρότερη, ευρύτερη και μεγαλύτερη αναπτυσσόμενη προσφορά Virtualization και Cloud-based.
  • Ενσωματώνονται πλήρως σε περιβάλλοντα SDN / NFV και υποστηρίζουν την ενσωμάτωση MANO (OpenStack, Cisco NSO, Nokia Cloudband κ.λπ.).
  • Συνδυάζουν την προηγμένη προστασία με την πιο ευέλικτη εμπορική προσφορά με βάση τη χρήση, ευκολότερη επιχειρησιακή ολοκλήρωση και εξυπνότερη αυτοματοποίηση συστήματος για να ενθαρρύνουν την υιοθέτηση υπηρεσιών DDoS σε δημόσια, ιδιωτικά και υβριδικά περιβάλλοντα Cloud και ευρύτερα σε κάθε επιχείρηση.

Αναλυτικές πληροφορίες για τις λύσεις μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της εταιρείας www.adaptit.gr και επικοινωνώντας με τα ειδικά στελέχη της ADAPTIT στο τηλέφωνο 2105131640.

TESTIMONIALS

Εδώ και πολλά χρόνια χρησιμοποιούμε επιτυχώς τις λύσεις της NETSCOUT | ARBOR στην Attica Bank για να προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές των επιχειρησιακών μας συστημάτων από DDoS επιθέσεις με προφανή επιτυχία. – (Κωνσταντίνος Σπαχής, Attica Bank)

Εδώ και μερικά χρόνια χρησιμοποιούμε επιτυχώς τις λύσεις της NETSCOUT | ARBOR για να προστατεύουμε τις κρίσιμες υποδομές τόσο των δικών μας επιχειρησιακών συστημάτων όσο και των πελατών μας από DDoS επιθέσεις. – (Άννα Πολύζου, Wind)