Η Forscope, ο μεγαλύτερος μεσίτης μεταχειρισμένου λογισμικού στην περιοχή της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης, παρέχει σε ιδιωτικές εταιρείες και δημόσιους φορείς οικονομικό και αξιόπιστο μεταχειρισμένο λογισμικό, το οποίο είναι πλήρως νόμιμο και συνοδεύεται από όλες τις απαραίτητες εγγυήσεις. Επιπροσθέτως, η εταιρεία αποτελεί πιστοποιημένο συνεργάτη της Microsoft και κάτοχο πιστοποιητικού ISO 9001:2015.

Η Forscope μεταπωλεί οικονομικό, αλλά όχι «αμφιβόλου προέλευσης και ποιότητας» μεταχειρισμένο λογισμικό. Στην ευρύτερη αγορά κυκλοφορούν πολλοί αναξιόπιστοι key sellers, οι οποίοι εγείρουν διάφορα ερωτήματα νομιμότητας και ηθικής. Αρκετοί από αυτούς προσφέρουν keys, τα οποία είναι πλαστά ή μη νόμιμα, κάτι που μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στους αγοραστές, όπως την απενεργοποίηση του λογαριασμού τους ή κάποιες νομικές κυρώσεις και πρόστιμα. Ορισμένα από αυτά τα keys μπορεί να μη λειτουργούν ή να απενεργοποιηθούν μετά από σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό οφείλεται στο ότι μπορεί να προέρχονται από μη ευρωπαϊκές πηγές, να βασίζονται σε κακή χρήση τεχνολογιών ενεργοποίησης, να αφορούν σε μη υποστηριζόμενη πλέον έκδοση από τον δημιουργό του λογισμικού, να προέρχονται από ανεπίσημα «ανακαινισμένα» laptop και PC, να έχουν εκδοθεί αποκλειστικά για εκπαιδευτική χρήση από ακαδημαϊκά ιδρύματα κ.α. Επιπλέον, υπάρχουν resellers που αγοράζουν keys σε μεγάλες ποσότητες από πηγές που δεν είναι πάντα νόμιμες, χρησιμοποιώντας κλεμμένες πιστωτικές κάρτες ή ακόμα και να διακινούν πειρατικά αντίγραφα λογισμικού. Αυτό επιφέρει σημαντικούς κινδύνους, την κακή παροχή υπηρεσιών προς τους πελάτες, καθώς επίσης και τη μείωση των εσόδων που λαμβάνουν οι δημιουργοί του λογισμικού.

Η Forscope – σε αντίθεση με τους key sellers, των οποίων η νομιμότητα και η εγκυρότητα της δραστηριότητάς τους μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση – είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής, με περισσότερα από 10 χρόνια παρουσίας στον χώρο, ο οποίος παρέχει λύσεις με απολύτως νόμιμες διαδικασίες πώλησης μεταχειρισμένου λογισμικού, που είναι σύμφωνες με το νομικό πλαίσιο που έχει τεθεί από την ΕΕ. Επίσης, προσφέρει στους πελάτες της συμβουλευτικές υπηρεσίες αδειοδότησης, ώστε να προτείνει την καταλληλότερη και ταυτόχρονα την πλέον οικονομική λύση, που θα είναι προσαρμοσμένη στις ανάγκες κάθε οργανισμού, κάτι που μεταφράζεται σε υψηλότερο περιθώριο κέρδους για τον πελάτη. Ακόμα, παρέχει εγγύηση εφ’ όρου ζωής, μαζί με πλήρη νομική τεκμηρίωση, εξαλείφοντας έτσι τους ενδεχόμενους κινδύνους της αγοράς.

«Στη Forscope, προσπαθούμε συνεχώς να εξηγούμε τα οφέλη από τη χρήση νόμιμου, μεταχειρισμένου λογισμικού, το οποίο μπορεί να αγοραστεί σε σημαντικά χαμηλότερη τιμή από τα νέα προϊόντα, ενώ παράλληλα μπορούν να αποφευχθούν πιθανά νομικά προβλήματα. Από την άλλη πλευρά, τονίζουμε τους σοβαρούς κινδύνους που ελλοχεύει η αγορά εξαιρετικά φθηνών κλειδιών ενεργοποίησης από ύποπτους προμηθευτές», τόνισε ο κ. Γιώργος Χατζηπέτρου, Country Manager της Forscope στην Ελλάδα.

Η Forscope είναι μία εταιρεία με σταθερή παρουσία και αξιοπιστία, προσφέροντας σημαντικά χαμηλότερες τιμές σε σχέση με τις λύσεις καινούριου λογισμικού. Με τον τρόπο αυτό, αφήνει στους πελάτες της περιθώριο κέρδους έως και 70%, πόροι που εξοικονομούνται και μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε άλλες, σημαντικές για εκείνους, ενέργειες.