Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση «Athens Security Conference, powered by WatchGuard» που συνδιοργάνωσαν η Digital SIMA και η WatchGuard Technologies, την Τρίτη 2 Απριλίου στον Ιστιοπλοϊκό στον Πειραιά. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε μεγάλο πλήθος συνεργατών από τις σημαντικότερες εταιρείες πληροφορικής, δείχνοντας μεγάλο ενδιαφέρον τόσο για τις πρωτοπόρες λύσεις ασφαλείας της WatchGuard όσο και τις τρέχουσες εξελίξεις στο τοπίο της κυβερνοασφάλειας.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με χαιρετισμό του Γενικού Διευθυντή της Digital SIMA κ. Δημήτρη Στεφανόπουλου όπου αναφέρθηκε στο παράδοξο του Ransomware, ενώ ακολούθησε η ομιλία του κ. Yusuf Evmez, Country Manager της WatchGuard για τη καινοτόμο πορεία της WatchGuard. Στην συνέχεια, ο Alper Onarangil, Sales Engineer της WatchGuard παρουσίασε το κύκλο ανάπτυξης των προϊόντων και τις μελλοντικές κατευθύνσεις του οίκου. Τα στελέχη της Digital SIMA παρουσίασαν τις νέες τεχνολογίες και τις λύσεις άμεσης αντίδρασης της Watchguard, ανέδειξαν τα χαρακτηριστικά του προγράμματος MSSP και ενημέρωσαν για τις αλλαγές που θα επιφέρει η νέα οδηγία NIS2 στις υπηρεσίες ασφάλειας Audit και Penetration Test.

Με την ολοκλήρωση των ομιλιών, ακολούθησε συζήτηση μεταξύ των σύνεδρων από όπου αναδείχθηκαν οι ανάγκες, οι ευκαιρίες και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η αγορά,  ενώ ακολούθησε τιμητική βράβευση των συνεργατών της WatchGuard που ξεχώρισαν το 2023.

Μετά την απονομή των βραβείων ακολούθησε δείπνο  όπου οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να χαλαρώσουν απολαμβάνοντας το ανοιξιάτικο απόγευμα με θέα το κόλπο του Μικρολίμανου.