Στην εποχή όπου η σωστή και έγκαιρη αξιοποίηση των εφαρμογών και των δεδομένων που διατηρεί μια επιχείρηση, αποτελούν κλειδιά για την ενίσχυση της παραγωγικότητας και της ανταγωνιστικότητας, οι πληροφοριακές υποδομές χαρακτηρίζονται κρίσιμης σημασίας για την απρόσκοπτη λειτουργία κάθε εταιρείας και Οργανισμού οποιουδήποτε μεγέθους.

Για πολλούς, οι πληροφοριακές υποδομές περιορίζονται στους προσωπικούς υπολογιστές που χρησιμοποιούν οι εργαζόμενοι, όμως η πραγματικότητα είναι πως επεκτείνονται σε αρκετές ακόμη κατηγορίες συσκευών. Μία από τις σημαντικότερες εξ αυτών είναι οι servers που χρησιμοποιεί μια επιχείρηση, προκειμένου να «τρέχει» τις εφαρμογές της και να διαχειρίζεται τα δεδομένα της.

Για τις επιχειρήσεις -τόσο τις πιο μικρές, όσο και τις πιο μεγάλες- ο server (ή οι servers) που διαθέτουν πρέπει να προσφέρει μέγιστη αξιοπιστία, αλλά και τις επιδόσεις εκείνες που θα τη βοηθήσουν να παραμείνει λειτουργική, παραγωγική και ανταγωνιστική σε ένα περιβάλλον όπου η ταχύτητα και η ευελιξία έχουν ιδιαίτερα μεγάλη σημασία.

Η επιλογή του κατάλληλου server είναι ένα θέμα που απασχολεί πολύ τους υπεύθυνους για τις πληροφοριακές υποδομές μιας επιχείρησης, οι οποίοι αναζητούν λύσεις που προσφέρουν πολλαπλές επιλογές, με τα κριτήρια να περιλαμβάνουν ακόμη και το μέγεθος του εξοπλισμού. Ακόμη, αναζητούν λύσεις που να είναι προσιτές, αλλά, παράλληλα, να εξασφαλίζουν υψηλή αξιοπιστία και επιδόσεις.

Προσιτοί αλλά για υψηλές απαιτήσεις !

Αυτούς τους υπεύθυνους είχαν στο μυαλό τους και οι άνθρωποι της Lenovo όταν σχεδίαζαν servers, όπως είναι τα ThinkSystem ST50, ST250 και SR250. Πρόκειται για servers οι οποίοι απευθύνονται μεν στα αποκαλούμενα «χαμηλά» στρώματα της αγοράς (entry level), αλλά στην πραγματικότητα είναι συστήματα για τις απαιτήσεις μεγαλύτερων επιχειρήσεων.

Για παράδειγμα, ο Lenovo ThinkSystem ST50 αποτελεί μια εξαιρετική πρόταση για τον πρώτο server που αποκτά μία μικρομεσαία επιχείρηση και μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί σε υποκαταστήματα εταιρειών, αλλά και σε σημεία λιανικής πώλησης. Ο συγκεκριμένος server χρησιμοποιεί τους Intel Xeon E-2100 επεξεργαστές και είναι ιδανικός για εφαρμογές όπως είναι η διαχείριση αρχείων, η εκτύπωση, το email και η πρόσβαση στο web. Πρακτικά, πρόκειται για έναν tower μηχάνημα που εγγυάται πολύ καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης από το να είχε η επιχείρηση επιτραπέζιους υπολογιστές υψηλών επιδόσεων, ενώ επιπλέον προσφέρει πολύ περισσότερες δυνατότητες όσον αφορά τη διαχείριση εταιρικών εφαρμογών.

Για επιχειρήσεις με μεγαλύτερες απαιτήσεις, ιδίως όσον αφορά τον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, η πρόταση της Lenovo είναι ο ThinkSystem ST250. Ο συγκεκριμένος server απευθύνεται σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις, αλλά και για τα σημεία πώλησης αλυσίδων λιανικής, όπως και για υποκαταστήματα εταιρειών. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στον τομέα της αποθήκευσης δεδομένων, καθώς στο συγκεκριμένο tower μηχάνημα μπορούν να τοποθετηθούν μέχρι 16 δίσκοι (HDD ή SSD), δυνατότητα που, σε συνδυασμό με εργαλεία όπως το Lenovo XClarity λογισμικό για τη διαχείριση του εξοπλισμού, ενισχύουν την παραγωγικότητα και διασφαλίζουν την ομαλή λειτουργία.

Μια διαφορετική προσέγγιση, κυρίως όσον αφορά τον τομέα του σχεδιασμού, ακολουθεί οLenovo ThinkSystem SR250, ένας server σε μορφή rack, ο οποίος προσφέρει πολύ μεγαλύτερη ευελιξία και είναι ιδανικός για περιβάλλοντα όπου ο χώρος έχει τη δική του σημασία. Το εν λόγω μηχάνημα υποστηρίζει μία σειρά από δυνατότητες, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα να κάνουν εξαιρετικά εύκολη τη διαχείρισή του.

Ασφάλεια και εξοικονόμηση

Αυτή η εικόνα δεν έχει ιδιότητα alt. Το όνομα του αρχείου είναι xeon-pltnm-m-4c-075.jpg

Όλοι οι νέοι servers της Lenovo δίνουν ιδιαίτερη προσοχή σε θέματα που άπτονται της ασφάλειας, αλλά και της χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας. Πρόκειται για δύο ζητήματα που απασχολούν τα αρμόδια για τις πληροφοριακές υποδομές στελέχη των επιχειρήσεων και στην Ελλάδα, τα οποία καλούνται να βρουν την λύση εκείνη που θα προσφέρει την καλύτερη σχέση τιμής – απόδοσης.

Μάθετε περισσότερα στο www.lenovo.com/gr/el/data-center/