Βλάσης Αμανατίδης Αρχισυντάκτης IT Security Professional

Στο τεύχος 75 και ειδικότερα στη θεματική ενότητα Business IT φιλοξενούμε το μεγάλο ρεπορτάζ για το 12ο Infocom Security Conference & Expo που διοργάνωσε η Smart Press το διήμερο 6 και 7 Ιουλίου στο Divani Caravel Hotel στην Αθήνα, αποτελώντας όπως κάθε χρόνο, το κορυφαίο event στην Ελλάδα για τον τομέα της ασφάλειας πληροφοριών και το σημείο αναφοράς των εξελίξεων στο χώρο. Στο ρεπορτάζ θα διαβάσετε σε μεγάλη έκταση τα βασικά σημεία όλων των ομιλιών, των παρουσιάσεων και των πάνελ συζήτησης που διοργανώθηκαν καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό. Φυσικά πολλές περισσότερες πληροφορίες, φωτογραφίες, παρουσιάσεις και βίντεο μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του συνεδρίου www.infocomsecurity.gr

Στο εισαγωγικό σημείωμα όμως, θα θέλαμε να σταθούμε ιδιαίτερα στον ανθρώπινο παράγοντα και ειδικότερα στο αποτύπωμα που αφήνει το συγκεκριμένο συνέδριο όλα αυτά τα χρόνια, στη μεγάλη κοινότητα των επαγγελματιών που έχει δημιουργήσει.

Αξίζει να αναφέρουμε το πόσο μας χαροποίησε το γεγονός, ότι είδαμε φέτος πολλούς επισκέπτες που είναι τώρα στελέχη εταιριών στον τομέα υπηρεσιών και λύσεων ψηφιακής ασφάλειας ή στελέχη in-house τμημάτων οργανισμών, οι οποίοι είχανε επισκεφτεί το συνέδριο στα πρώτα χρόνια του από 2011 και μετά ως φοιτητές, και μάλιστα, συνομιλώντας με κάποιους από αυτούς, μας είπανε ότι η συμμετοχή τους στα τότε συνέδρια και η επαφή τους με τις εταιρίες της αγοράς, είχε επιδράσει στις αποφάσεις τους για την καριέρα που θα ακολουθήσουν.  Επίσης πολλά νέα ταλέντα που είχανε διακριθεί στους διαγωνισμούς «ηθικού hacking» που είχαμε διοργανώσει πριν λίγα χρόνια στα πλαίσια του συνεδρίου, εργάζονται και αυτοί στο χώρο.

Και στη φετινή διοργάνωση, το περιεχόμενο που ανέδειξαν οι 70 και πλέον ομιλητές ήταν απόλυτα επικαιροποιημένο και υψηλού επιπέδου, παρουσιάζοντας τις πλέον σύγχρονες τεχνολογίες, στρατηγικές, αλλά και αντιλήψεις με βάση τις απαιτήσεις όπως αυτές έχουν διαμορφωθεί σήμερα στο ψηφιακό επιχειρηματικό οικοσύστημα και όχι μόνο.

Ο τίτλος του πιο επιδραστικού event που φέτος είχε πηγή έμπνευσης την καινοτομία που εκφράζει η κληρονομία του  Άλαν  Τούρινγκ, δικαιώθηκε απόλυτα σε όλες του τις εκφάνσεις και αυτό μας δίνει μεγάλη χαρά και δύναμη για τη συνέχεια.

Καλό και Ασφαλές Καλοκαίρι

Βλάσης Αμανατίδης