Το (ISC)2 Hellenic Chapter τιμήθηκε με το διεθνές βραβείο 2022 Chapter Recognition Award, για την περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής (ΕΜΕΑ), στα πλαίσια των βραβείων Global Achievement Awards του (ISC)2, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιημένων επαγγελματιών Ασφάλειας Πληροφοριών στον κόσμο.

Το βραβείο αυτό αποτελεί διεθνή αναγνώριση των δράσεων του (ISC)2 Hellenic Chapter στη διαρκή υποστήριξη και κατάρτιση των επαγγελματιών Ασφάλειας Πληροφοριών, αλλά και την ενημέρωση του ευρύτερου κοινού για ζητήματα Κυβερνοασφάλειας.

Τους τελευταίους μήνες, το (ISC)2 Hellenic Chapter έχει εκπροσωπηθεί σε περισσότερα από 15 εθνικά και διεθνή συνέδρια Ασφάλειας Πληροφοριών, έχει δημοσιεύσει 5 άρθρα σε διάφορα έντυπα, ενώ έχει οργανώσει περισσότερες από 8 συναντήσεις για τα μέλη του, φιλοξενώντας επιφανή στελέχη της διεθνούς αγοράς, προσφέροντας μια πλατφόρμα ενημέρωσης και εκπαίδευσης με σκοπό τη διεύρυνση της ελληνικής κοινότητας Κυβερνοασφάλειας.

Παράλληλα, εισήγαγε στην ελληνική αγορά τη διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση Certified Cloud Security Professional (CCSP), συνέχισε τις εκπαιδεύσεις για την πιστοποίηση Certified Information Systems Security Professional (CISSP), ενώ σύντομα θα διαθέσει και την entry-level πιστοποίηση Certified in Cybersecurity  (CC).

Παράλληλα, μέλη και φίλοι του Chapter οργάνωσαν και συμμετείχαν σε περισσότερες από 10 εκπαιδεύσεις για ζητήματα Κυβερνοασφάλειας σε σχολεία και ιδιωτικούς οργανισμούς, σύμφωνα με το πρότυπο υλικό Safe and Secure Online και ανέπτυξαν πρωτότυπο οπτικοακουστικό υλικό για μαθητές, σε συνεργασία με άλλους φορείς της κοινότητας, το οποίο διατίθεται δωρεάν στην ιστοσελίδα του.

Το (ISC)2 Hellenic Chapter θέλει να ευχαριστήσει τα μέλη του, τους Χορηγούς (αλφαβητικά: Accenture, Cisco, Deloitte, EY, Fortinet, ICT Protect, Neurosoft, Pylones, Systecom, Twelvesec και Unisystems) και τους υποστηρικτές του (Algosystems, Alphabit, ESET και NSS, αντίστοιχα), καθώς και τις εταιρείες Microsoft, OTEAcademy & Red Communications για την πολύτιμη συνεισφορά τους


Σχετικά με το (ISC)2 Hellenic Chapter:Το (ISC)2 Hellenic Chapter είναι το Ελληνικό παράρτημα του International Information System Security Certification Consortium (ISC)2, του μεγαλύτερου οργανισμού πιστοποιημένων επαγγελματιών Information Security στον κόσμο (ιδρύθηκε το 1989 και αριθμεί περισσότερα από 150,000 μέλη παγκοσμίως). Το (ISC)2 Hellenic Chapter στοχεύει στη διάδοση της γνώσης στα μέλη του και στο ευρύ κοινό, μέσα από δράσεις που στοχεύουν στην κοινότητα των επαγγελματιών Ασφάλειας Πληροφοριών, την εκπαιδευτική/ακαδημαϊκή κοινότητα, την επιστημονική συμμετοχή σε συνέδρια, τη διοργάνωση events και βέβαια την εκπαίδευση/πιστοποίηση στελεχών (με πιο γνωστή την πιστοποίηση CISSP, η οποία είναι η πλέον καταξιωμένη πιστοποίηση στο χώρο παγκοσμίως). Το (ISC)2 Hellenic Chapter αριθμεί περισσότερα από 300 μέλη από την Ελλάδα και λειτουργεί τα τελευταία 7 χρόνια, έχοντας συμβάλλει καθοριστικά στις εξελίξεις του επαγγέλματος στον Ελληνικό χώρο. Τα μέλη του προέρχονται από όλο το φάσμα της ελληνικής αγοράς. Website: https://isc2-chapter.gr