Η Neurosoft, κορυφαίος Managed Services Provider (MSP) που ειδικεύεται σε λύσεις και υπηρεσίες ΙCT και κυβερνοασφάλειας, και η Sparkle, ο μεγαλύτερος διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών διασύνδεσης στην Ιταλία και μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως, παρουσίασαν το Enterprise Link 2.0, μια «λύση» υψηλής ψηφιακής ασφάλειας για τις επιχειρήσεις, που αξιοποιεί την τεχνολογία Secure SD-WAN (Software-Defined Wide Area Network). Η ανακοίνωση της συνεργασίας έγινε στο πλαίσιο μίας κοινής εκδήλωσης, με την παρουσία της πρέσβειρας της Ιταλίας στην Ελλάδα, H.E. κυρίας Patrizia Falcinelli και του κυρίου Δημοσθένη Αναγνωστόπουλου, Γενικού Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Οι δύο εταιρείες, ανέπτυξαν το Enterprise Link 2.0, το οποίο ανοίγει νέες προοπτικές στον χώρο των Managed Services. Εστιάζοντας στις αρχές της επιχειρησιακής ανάπτυξης, της αυξημένης ασφάλειας και της απλοποιημένης αρχιτεκτονικής, αυτή η λύση βελτιώνει τη συνδεσιμότητα των επιχειρήσεων, προσφέροντας ταυτόχρονα υψηλή προστασία των δεδομένων που μεταφέρονται.

Στην εποχή μας το εταιρικό δίκτυο τείνει να είναι διευρυμένο: πολλές εταιρείες διαθέτουν πολυάριθμα παραρτήματα σε διαφορετικές χώρες και συχνά οι εργαζόμενοι εργάζονται από απόσταση. Υπό αυτές τις συνθήκες παρατηρείται ο μετασχηματισμός του παραδοσιακού Data Center σε μορφή Cloud και ο πολλαπλασιασμός των εφαρμογών SaaS με ταχύτατους ρυθμούς. Τα νέα αυτά δεδομένα ωθούν τις εταιρείες προς την υιοθέτηση μιας στρατηγικής για την ενοποίηση της πρόσβασης προς τις εφαρμογές Cloud και άλλες ιδιωτικές εφαρμογές. Με το Enterprise Link 2.0 η παραδοσιακή επιχειρησιακή συνδεσιμότητα δίνει τη θέση της στη συνδεσιμότητα μέσω βελτιωμένων υπηρεσιών δικτύωσης και ασφάλειας που βασίζονται σε Cloud. Παρέχεται με αυτόν τον τρόπο ευέλικτη γεωγραφική σύνδεση στο δίκτυο, έλεγχος κόστους του Cloud και υψηλές ταχύτητες δικτύου, που ευθυγραμμίζονται με τις νέες αυξανόμενες απαιτήσεις εταιρικής δικτύωσης.

Αυτές οι συνθήκες λειτουργίας των επιχειρήσεων φέρνουν την Ασφάλεια στο επίκεντρο κάθε υλοποίησης. Οι καινοτομίες NetDevOps που χρησιμοποιούνται στο Enterprise Link 2.0, προσφέρουν αυξημένo visibility και δυνατότητα ταχύτατου εντοπισμού και επίλυσης προβλημάτων. Έτσι, είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά όλες οι προκλήσεις στο πεδίο της ασφάλειας των επιχειρήσεων, και ιδιαίτερα αυτές που σχετίζονται με το κομμάτι του Cloud Adoption. Χάρη στο Enterprise Link 2.0, οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοί τους θα μπορούν να έχουν ασφαλή πρόσβαση στο πληροφοριακό σύστημα της εταιρείας, ανεξάρτητα από την τοποθεσία τους και τη σύνδεση που χρησιμοποιούν, ακόμη και εν κινήσει.

Στην εκδήλωση για την ανακοίνωση του Enterprise Link 2.0, έδωσαν το παρόν με ομιλία, η πρέσβειρα της Ιταλίας στην Ελλάδα, H.E. κυρία Patrizia Falcinelli, και εκ μέρους του Υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κυρίου Δημήτρη Παπαστεργίου, παρευρέθηκε ο κύριος Δημοσθένης Αναγνωστόπουλους, Γενικός Γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο κ. Daniele Mancuso, CEO της Sparkle Greece, σχολίασε σχετικά με αυτήν τη συνεργασία: «Είμαστε πολύ χαρούμενοι που συνεργαζόμαστε με τη Neurosoft για την προώθηση μιας καινοτόμου «λύσης», που μεταφέρει υπηρεσίες των παραδοσιακών data centers στο Cloud. Σε συνεργασία με μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες τεχνολογίας στην Ελλάδα, μπορούμε να προσφέρουμε τις καλύτερες υπηρεσίες δικτύου και ασφάλειας σε πολυεθνικές εταιρείες».

«Είναι τιμή μας να παρουσιάζουμε απόψε σε όλους εσάς την νέα έκδοση του Enterprise Link, την οποία εισαγάγαμε στην αγορά σε συνεργασία με την ηγέτιδα εταιρεία τηλεπικοινωνιών της Ιταλίας, Sparkle. Ως εταιρεία τεχνολογίας με βασικό γνώμονα την προστασία στον κυβερνοχώρο, ειδικευόμαστε για χρόνια στην παροχή high end Managed Services. Το Enterprise Link 2.0 φέρνει νέες δυνατότητες και προοπτικές στον χώρο των Managed Services, που θα βασίζονται πλέον στο Cloud και θα προσφέρουν αυξημένη ασφάλεια και βελτιωμένη εμπειρία χρήστη», δήλωσε ο κ. Νώντας Πασχαλίδης, CEO της Neurosoft.

Αυτή η συνεργασία θέτει τις εταιρείες Neurosoft και Sparkle στο προσκήνιο ως “συνεργάτες αναφοράς” για πολυεθνικές επιχειρήσεις και οργανισμούς, προσφέροντας οικονομικά αποδοτικές λύσεις, με έμφαση στην ασφάλεια, για την αποτελεσματική σύνδεση και διαχείριση των διεθνών τους εγκαταστάσεων.


###

Σχετικά με τη Neurosoft

Η Neurosoft είναι ένας κορυφαίος Managed Services Provider (MSP) που παρέχει καινοτόμες υπηρεσίες τεχνολογικών υποδομών. Στόχος μας σε κάθε συνεργασία είναι η αύξηση της αποδοτικότητας και της ασφάλειας. Η στρατηγική μας έχει ως βασικό άξονα την ολιστική υποστήριξη των επιχειρησιακών αναγκών των πελατών μας με την παροχή προσαρμοσμένων υπηρεσιών. To ανθρώπινο δυναμικό της Neurosoft περιλαμβάνει 250 επαγγελματίες, με κορυφαίες επιδόσεις στο αντικείμενό τους, το οποίο στηρίζει με επιτυχία κάθε μας προσπάθεια στην καινοτομία και την εξέλιξη. Φροντίζουμε να είμαστε πάντα ένα βήμα μπροστά στις προκλήσεις της αγοράς, ενσωματώνοντας κάθε νέα τεχνολογία του ICT στην τεχνογνωσία μας. Η Neurosoft δραστηριοποιείται σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ είναι εισηγμένη στο Ιταλικό Χρηματιστήριο από το 2009  (Euronext Growth Italia market | Bloomberg NRST:IM). Μέτοχος καταστατικής πλειοψηφίας είναι η ΟΠΑΠ Α.Ε.

 

Σχετικά με την Sparkle

Η Sparkle είναι ο Παγκόσμιος Πάροχος Υπηρεσιών του Ομίλου TIM, ο πρώτος διεθνής πάροχος υπηρεσιών στην Ιταλία και ανάμεσα στους κορυφαίους παγκοσμίως, προσφέροντας ένα πλήρες φάσμα infrastructure και global connectivity services – capacity, IP, SD-WAN, colocation, IoT connectivity, roaming και voice – σε εθνικούς και διεθνείς παρόχους, OTTs, ISPs, Media/Content Providers και πολυεθνικές επιχειρήσεις. Ως εξέχων παράγοντας της βιομηχανίας υποθαλάσσιων καλωδίων, διαθέτει και διαχειρίζεται ένα δίκτυο οπτικών ινών μεγαλύτερο από 600.000 χλμ., το οποίο εκτείνεται από την Ευρώπη έως την Αφρική, την Αμερική και την Ασία. Στην Ελλάδα, η επιχείρηση διαχειρίζεται ένα από τα εθνικά backbones και τέσσερα ιδιόκτητα data centers, τρία στην Αθήνα και ένα στα Χανιά της Κρήτης.

 

Βρείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την Sparkle στις σελίδες της στο Twitter και το LinkedIn ή επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα της tisparkle.com.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλούμε επικοινωνήστε:

 

RED COMMUNICATIONS

Τηλ: 210 62 62 100

press@red-comm.gr