Η Ericsson (NASDAQ: ERIC) πρόκειται να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το παγκόσμιο οικοσύστημα του Διαδικτύου των Αντικειμένων (IoT) σε συνεργασία με τη Microsoft, δίνοντας στις επιχειρήσεις τη δυνατότητα να μειώσουν τον χρόνο που απαιτείται για την εισαγωγή κινητών δικτυακών υπηρεσιών ΙοΤ.

Η οικογένεια IoT Accelerator επιτρέπει στις επιχειρήσεις να υλοποιούν λύσεις ΙοΤ μέσω της πλατφόρμας Azure, η οποία τις συνδέει απευθείας στο οικοσύστημα παρόχων κινητής τηλεφωνίας μέσω της υπηρεσίας διαχείρισης συνδεσιμότητας που προσφέρει η πλατφόρμα σύνδεσης συσκευών (DCP) της Ericsson, η οποία αποτελεί τμήμα της οικογένειας ΙοΤ Accelerator.

Η οικογένεια IoT Accelerator, βασισμένη στην τεχνολογία cloud, είναι μια οριζόντια οικογένεια λύσεων που περιλαμβάνει υπηρεσίες πλατφόρμας και υπηρεσίες προϊόντων (near-product services) για τηλεπικοινωνιακούς παρόχους και επιλεγμένους κλάδους της βιομηχανίας, προσφέροντας επιλογές αυξανόμενης λειτουργικότητας που παρέχεται ως υπηρεσία, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα ευέλικτης δημιουργίας και υλοποίησης λύσεων ΙοΤ.

Η υπηρεσία διαχείρισης συνδεσιμότητας της οικογένειας ΙοΤ Accelerator της Ericsson δίνει τη δυνατότητα στους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους να σχεδιάζουν, να εισάγουν και να αναπτύσσουν λύσεις διαχείρισης συνδεσιμότητας ΙοΤ για επιχειρήσεις οι οποίες απαιτούν συνδεσιμότητα μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας. Προσφέρει επίσης στις επιχειρήσεις ολοκληρωμένες δυνατότητες ελέγχου και αυτοματισμού για τη διαχείριση της συνδεσιμότητας των δικών τους συσκευών ΙοΤ.

Καθώς ο αριθμός των τηλεπικοινωνιακών παρόχων που είναι συνδεδεμένοι στην πλατφόρμα DCP της Ericsson αυξάνεται διαρκώς, ο κάθε πάροχος μπορεί να συνεργαστεί με άλλους έτσι ώστε να καλύψει τις ανάγκες μιας διεθνούς επιχείρησης χωρίς να χρειαστεί να προβεί σε εφάπαξ επενδύσεις από την πλευρά του. Η πλατφόρμα προσφέρει στην επιχείρηση μια ολοκληρωμένη εμπειρία υπηρεσιών για το σύνολο των συσκευών της.

Ο Niklas Heuveldop, Chief Strategy Officer & Head of Technology and Emerging Business της Ericsson, δήλωσε: «Η πρόσφατη έκθεση Ericsson Mobility Report αποκαλύπτει ότι το Διαδίκτυο των Αντικειμένων πρόκειται να ξεπεράσει τις κινητές συσκευές ως κατηγορία συνδεδεμένων συσκευών μέσα στο 2018. Σήμερα, οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν μια μεγάλη πρόκληση: την πολυπλοκότητα της υλοποίησης της τεχνολογίας ΙοΤ. Χάρη στον συνδυασμό κορυφαίας στον κλάδο καινοτομίας με τα αντίστοιχα οικοσυστήματα, η συνεργασία μας με την Microsoft καταργεί την πολυπλοκότητα και κάνει τις δυνατότητες της τεχνολογίας ΙοΤ πιο προσιτές σε κάθε επιχείρηση.»

Ο Sam George, Διευθυντής του τομέα Azure IoT της Microsoft Corporation, δήλωσε: «Η συνεργασία μας με την Ericsson μας βοηθά να ενθουσιάσουμε τους πελάτες και συνεργάτες μας, παρέχοντάς τους περισσότερες επιλογές για τον έλεγχο των συνδεδεμένων κινητών τους συσκευών ΙοΤ.»

Η Grundfos, μια καινοτόμος επιχείρηση και μία από τις κορυφαίες στον τομέα των αντλιών νερού, είναι η πρώτη επιχείρηση που δοκίμασε την έτοιμη ολοκληρωμένη λύση που προσφέρεται από τις Ericsson και Microsoft για τη διαχείριση έξυπνων συνδεδεμένων αντλιών νερού.

Ο Lars Enevoldsen, Αντιπρόεδρος του Ομίλου Grundfos, δήλωσε: «Η ολοκληρωμένη αυτή πρόταση, η οποία συνδυάζει λύσεις από την Microsoft και την Ericsson, μας επιτρέπει να εστιάσουμε στην παροχή προστιθέμενης αξίας και νέων υπηρεσιών στους πελάτες μας.»