Η Arbor Networks, Inc., κορυφαίος προμηθευτής στον τομέα προστασίας από επιθέσεις DDoS  για δίκτυα επιχειρήσεων και παρόχων υπηρεσιών, ανακοίνωσε σημαντικές βελτιώσεις στην επεκτασιμότητα και τις επιδόσεις καθώς και την εισαγωγή της «Flex Licensing» επιλογής στο Peakflow SP, το defacto standard στις λύσεις network intelligence και διαθεσιμότητας υποδομών.

 

«Με την έκδοση 6.0 του Peakflow SP προσφέρουμε στους πελάτες τις επιδόσεις, την   επεκτασιμότητα και την ευελιξία που απαιτούν με σκοπό να προστατέψουν τα κατανεμημένα και σύνθετα περιβάλλοντα δικτύου. Για παράδειγμα, για πρώτη φορά οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα ανάπτυξης της λύσης Peakflow SP σε εξοπλισμό της Arbor, σε εικονικές μηχανές ή και τα δύο.Το Flex Licensing θα επιτρέψει στους πελάτες μας να έχουν μια οικονομικά αποδοτική και πλήρως επεκτάσιμη εγκατάσταση της λύσης Peakflow SP η οποία θα καλύπτει όλη την δικτυακή τους υποδομή – από το άκρο peering/transit στο backbone δίκτυο και το άκρο του πελάτη – προσφέροντας τεράστια βελτίωση στην ορατότητα της κίνησης δεδομένων και προηγμένη προστασία έναντι απειλών» δήλωσε ο Colin Doherty, Πρόεδρος της Arbor Networks.

 

«Εδώ και μία δεκαετία η Arbor έχει αποτελέσει βασικό παράγοντα της αγοράς παρόχων υπηρεσιών, κυρίως λόγω της επιτυχίας της πλατφόρμας Peakflow SP. Η έκδοση αυτή αποδεικνύει γιατί η Arbor διατηρεί την κυριαρχία της για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα. Γιατί δεν σταμάτησε ποτέ να καινοτομεί ή να αφουγκράζεται τους πελάτες της» δήλωσε ο Jeff Wilson, επικεφαλής αναλυτής της Infonetics Research.

 

Η λύση Peakflow SP

 

Πολλοί από τους κορυφαίους παρόχους υπηρεσιών του κόσμου και οι μεγαλύτεροι πάροχοι επιχειρησιακών δικτύων βασίζονται στην πλατφόρμα Peakflow SP της Arbor για την προληπτική απόκρουση προηγμένων απειλών όπως τα botnet καθώς και ογκομετρικές και application layer επιθέσεις DDoS, ενισχύοντας έτσι τη διαθεσιμότητα και την ποιότητα των υπηρεσιών τους.

 

Η πλατφόρμα Peakflow SP της Arbor περιλαμβάνει δύο βασικά μέρη, το Peakflow SP και το Threat Management System (TMS). Το Peakflow SP συνδυάζει τον εντοπισμό δυσλειτουργιών σε επίπεδο δικτύου και traffic engineering, με τον μηχανισμό threat management TMS ο οποίος εντοπίζει αυτόματα και αφαιρεί με χειρουργική ακρίβεια την επιθετική κίνηση, προφυλάσσοντας την επιχειρησιακή κίνηση. Η πλατφόρμα Peakflow SP επίσης αποτελεί τη βάση για πολλές από τις κορυφαίες παγκοσμίως υπηρεσίες ασφαλείας DDoS.

 

Νέα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του Peakflow SP έκδοση 6.0:

 

Ευέλικτη αδειοδότηση και ανάπτυξη σε virtual περιβάλλον

 

  • Ανεξάρτητες άδειες πλατφόρμας και λογισμικού, υποστήριξη virtual μηχανών.
  • Χαμηλότερο CapEx, οικονομικότερο κόστος προμήθειας και επεκτάσεων, χαμηλότερες απαιτήσεις hardware.
  • Ταχύτερη εγκατάσταση και αναβάθμιση, χαμηλότερο συνολικό κόστος κτήσης.

 

Βελτιώσεις επεκτασιμότητας & απόδοσης

 

  • Αύξηση στο 5-πλάσιο του αριθμού των router που υποστηρίζονται ανά Arbor flow collector και ανά εγκατάσταση Peakflow SP επιτρέποντας στους παρόχους να επεκταθούν στα customer edges του δικτύου τους.
  • Αύξηση στο τριπλάσιο της συλλογής NetFlow (Flows per second), παρέχοντας περισσότερη ορατότητα και ανίχνευση απειλών.
  • Διπλασιασμό του αριθμού των managed objects, επιτρέποντας στους πελάτες να διαχειρίζονται περισσότερους πελάτες σε κάθε πεδίο ανάπτυξης.
  • Αύξηση στο 5-πλάσιο του αριθμού των χρηστών, με αποτέλεσμα την αύξηση της εμβέλειας των διαχειριζόμενων υπηρεσιών προστασίας από DDoS.

 

 

Βελτιώσεις για τον περιορισμό των επιθέσεων

 

  • Ένα νέο TMS 2300 με δυνατότητα αναβάθμισης της ικανότητας περιορισμού, από 1Gbps σε 10Gbps. Νέα αντίμετρα κατά επιθέσεων και βελτιωμένη λειτουργία Cloud Signaling™.
  • Συνολική ικανότητα περιορισμού μέχρι 4 TB ανά πεδίο ανάπτυξης.